هزینههای سفر به ارمنستان در ۱۴۰۳: از بلیط تا اقامت و غذا
هزینه سفر به ارمنستان شامل هزینههایی مانند اقامت در هتل، حمل و نقل مسیر و مقصد، خورد و خوراک و خرید لوازم و سوغات در مراکز خرید ارمنستان میشود.
ارمنستان از پرطرفدارترین مقاصد سفر خارجی برای ایرانیان است و در طول سال، تورهای مختلف زمینی و هوایی به مقصد ایروان، پایتخت این کشور برگزار میشود. جاذبههای طبیعی، بناهای تاریخی و مراکز فرهنگی و تفریحی، جاهای دیدنی ارمنستان هستند که در طول سال گردشگران خارجی بسیاری از آنها بازدید میکنند.
برای برنامهریزی مناسب در سفرهای خارجی، نیاز به برآوردی از هزینههای سفر پیش رو خواهید داشت. در سفر به ارمنستان با توجه به تنوع گزینههای موجود برای سفر و بازدید از این کشور، امکان سفری ارزان و بهصرفه تا ماجراجویی پر هزینه و لوکس را خواهید داشت. در این مقاله قصد داریم هزینههای سفر به ارمنستان در مسیرهای مختلف زمینی و هوایی یا سفر با انواع تور را در سال ۱۴۰۳ بررسی کنیم.
هزینه سفر به ارمنستان در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
- هزینه مدارک لازم برای سفر به ارمنستان
- هزینه سفر زمینی به ارمنستان
- هزینه سفر به ارمنستان با تور
- هزینه سفر هوایی به ارمنستان
- هزینه اقامت در ارمنستان
- هزینه حمل و نقل در ارمنستان
- هزینه غذا در ارمنستان
- هزینه تفریحات در ارمنستان
- هزینه سیم کارت و اینترنت در ارمنستان
هزینه مدارک لازم برای سفر به ارمنستان
ارمنستان کشوری در همسایگی شمال غربی ایران است که سفر به آن از مرز زمینی و مسیر هوایی انجام میشود. برای سفر به ارمنستان مانند هر سفر خارج از کشور دیگر به مدارکی نیاز است که تهیه آنها هزینه دارد. سبک سفر شما به ارمنستان نیز برای تهیه مدارک مورد نیاز مهم است.
منبع عکس: شهرآرا نیوز، عکاس: نامشخص
در سفر زمینی به ارمنستان چنانچه قصد سفر با تور زمینی یا اتوبوس را دارید، در مرز نوردوز (مرز زمینی ایران با ارمنستان)، باید مدارکی مانند کارت شناسایی، گذرنامه و فیش پرداختی عوارض خروج از کشور را به متصدی گمرکی در مرز ارائه دهید. این مدارک توسط ماموران داخلی بررسی میشوند و پس از ورود به خاک ارمنستان تنها گذرنامه شما کنترل میشود.
هزینه دریافت گذرنامه در سال ۱۴۰۳ برای هر فرد حدود ۴۷۰ هزار تومان است. این هزینه شامل مواردی مانند صدور، عوارض شهرداری، خدمات گذرنامه و احراز هویت میشود. برای هر سفر به مقصد خارجی، گذرنامه باید از روز آغاز آن حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد؛ در غیر این صورت باید از یک ماه قبل از سفر اقدام به تمدید گذرنامه خود کنید. هزینه تمدید گذرنامه در سال ۱۴۰۳ برابر با هزینه صدور آن، یعنی ۴۷۰ هزار تومان است.
کشور ارمنستان در دسته کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان قرار دارد و به همین دلیل در سفر به ایروان و سایر شهرهای ارمنستان نیازی به ارائه ویزا نخواهید داشت و هزینهای نیز برای این منظور نباید پرداخت کنید. مدارک مورد نیاز در سفر هوایی به ارمنستان مانند مدارک سفر با اتوبوس و تور زمینی است و در فرودگاه نیز، تنها مدارک شناسایی شخصی شما همراه با فیش پرداختی عوارض خروج از کشور کنترل میشوند.
هزینه عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳ برای سفر سیاحتی در سفر نخست برابر با ۵۲۰ هزار تومان، در سفر دوم برابر با ۷۸۰ هزار تومان و از سفر سوم به بعد برابر با یک میلیون و ۴۰ هزار تومان برای هر نفر است. این هزینه برای مسافران عادی در سفرهای زمینی و هوایی تفاوتی نمیکند؛ اما برای مرزنشینان در سفر زمینی نخست برابر ۲۵ هزار تومان و در سفر نخست هوایی برابر ۷۵ هزار تومان است. مرزنشینان همچنین در هر دو مسیر زمینی و هوایی برای سفر دوم باید هزینهای معادل ۶۰۰ هزار تومان و از سفر سوم به بعد برای هر نفر ۸۰۰ هزار تومان بپردازند.
منبع عکس: ایسنا، عکاس: نامشخص
اگر برای بازدید از ارمنستان سفر با ماشین شخصی را انتخاب کنید، بهجز مدرک بالا، ملزم به ارائه مدارکی دیگر در مرز مانند کاپوتاژ ماشین، دفترچه بینالمللی خودرو و گواهینامه بین المللی خود برای ورود به ارمنستان با ماشین شخصی و دریافت مجوز رانندگی در این کشور، خواهید بود. برای دریافت این مجوزها باید به نزدیکترین اداره گمرک به محل سکونت خود و همچنین شعبههای کانون جهانگردی و اتوموبیلرانی ایران مراجعه کنید.
هزینه دریافت مدارک مورد نظر برای سفر زمینی به ارمنستان با ماشین شخصی در سال ۱۴۰۳ به شرح زیر است:
- ترجمه گواهینامه بینالمللی یک ساله: ۵۲۰ هزار تومان
- ترجمه گواهینامه بینالمللی سه ساله: یک میلیون و ۴۷۰ هزار تومان
- دفترچه بینالمللی مالکیت خودرو: ۴۸۵ هزار تومان
- پلاک بین المللی: یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان
- کارت عضویت در کانون جهانگردی و اتوموبیلرانی: ۲۳۰ هزار تومان
- برچسبهای CD و IR برای تردد در خارج از ایران: ۲۰ هزار تومان
دریافت مدارک بالا برای سفر زمینی به خارج از ایران برای گردشگران در سال ۱۴۰۳ بین دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا سه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هزینه دارد.
هزینه سفر زمینی به ارمنستان
سفر زمینی به ارمنستان از راههای مختلفی مانند سفر با تورهای زمینی زیر نظر شرکتهای معتبر مسافرتی، با ماشین شخصی یا با اتوبوس برگزار میشود. هرکدام از این شیوههای سفر طرفداران مختص خود را دارد و هزینههای آن در هر بخش متفاوت است. در ادامه هزینههای سفر زمینی به ارمنستان در انواع مختلف آن را بررسی میکنیم.
هزینه سفر به ارمنستان با اتوبوس
برای سفر به ارمنستان با اتوبوس میتوانید یکی از پایانههای اتوبوسرانی غرب (آزادی) یا بیهقی (آرژانتین) در تهران را انتخاب کنید. برای سفر زمینی به ارمنستان با اتوبوس از شهرهای شمال غربی ایران، نخست باید به تبریز یا جلفا بروید. اگر ساکن دیگر شهرها هستید نیز میتوانید با سفر به تهران یا تبریز بلیط اتوبوس ایروان را تهیه کنید و بهسمت ارمنستان ادامه مسیر دهید. خرید بلیط اتوبوس ارمنستان به شیوه آنلاین و غیرحضوری نیز امکانپذیر است.
منبع عکس: آریام تور، عکاس: نامشخص
هزینه بلیط اتوبوس ارمنستان از پایانههای تهران یکسان است؛ اما شرکتهای مختلف میزان رضایتمندی متفاوتی میان کاربران دارند. پیش از اقدام به تهیه بلیط ارمنستان با بررسی نظر کاربران، امکان انتخاب بلیط از شرکتهای معتبر را خواهید داشت. بلیط اتوبوس تهران به ایروان در تابستان ۱۴۰۳ برابر با دو میلیون تومان است. این هزینه برای مسافران تبریز در حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
اتوبوس تهران به ایروان مسافتی بیش از ۷۵۰ کیلومتر را تا مرز نوردوز طی میکند و پس از انجام تشریفات گمرکی مسافران در مرز، مسافتی حدود ۴۰۰ کیلومتر تا ایروان پیش رو دارد. سفر با اتوبوس به ایروان نزدیک به ۲۰ ساعت طول میکشد؛ البته در زمان شلوغی مرزها در طول تعطیلات و مناسبتهای خاص، این زمان طولانیتر خواهد شد.
در سفر زمینی با اتوبوس به ارمنستان میتوانید گزینه سفر با اتوبوس تا مرز نوردوز را انتخاب و ادامه مسیر داخل خاک ارمنستان را با ون یا سواریهای خارج از مرز ایران طی کنید. ساکنان تبریز، جلفا و مرزنشینان نیز میتوانند تنها در مسیرهای داخلی ایران با اتوبوس تردد کنند. هزینه بلیط اتوبوس از تهران به تبریز و تهران به جلفا از ۳۶۰ هزار تومان به بالا است.
ونهای دربستی و کرایهای در خاک ارمنستان نیز هزینهای بین ۴,۰۰۰ تا ۶,۰۰۰ درام ارمنستان (حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان)، در تابستان ۱۴۰۳ برای هر نفر در مسیر نوردوز تا ایروان دریافت میکنند.
هزینه سفر زمینی به ارمنستان با ماشین شخصی
سفر زمینی به ارمنستان با ماشین شخصی، گزینهای مناسب برای علاقهمندان به سفرهای زمینی در مسیرهای طبیعت گردی است و مدت زمان سفر در این شیوه، در مقایسه با سفرهای هوایی بسیار بیشتر است. در سفر زمینی با ماشین شخصی شما نیاز به برنامهریزی دقیقتر در بودجهبندی سفر دارید؛ زیرا مدیریت هزینههای مختلف در این سفر به دست شما خواهد بود.
منبع عکس: مجله توردو، عکاس: نامشخص
از مهمترین هزینهها در سفر به ارمنستان با ماشین شخصی میتوان به مواردی مانند، هزینههای سوخت، مدارک مورد نیاز وسیله نقلیه برای خروج از کشور، بیمه و عوارض جادهای اشاره کرد. نزدیکترین مسافت تا مرز زمینی نوردوز (تنها مرز زمینی مشترک ایران و ارمنستان)، از تهران حدود ۱,۱۰۰ کیلومتر است. بیش از نیمی از این مسافت در ایران از مسیرهای بزرگراهی میگذرد؛ اما بخش قابلتوجهی از آن نیز درمسیر جادههای فرعی و پرپیچ و خم عبور میکند که سبب افزایش مصرف سوخت میشود. حدود ۷۰۰ کیلومتر از مسافت تهران تا ایروان داخل خاک ایران و حدود ۴۰۰ کیلومتر آن در خاک ارمنستان قرار دارد.
در تابستان ۱۴۰۳، نرخ هر لیتر بنزین آزاد در ایران برابر با ۳,۰۰۰ تومان و هر لیتر بنزین سهمیهای نیز برابر با ۱,۵۰۰ تومان است. بهطور متوسط برای هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت با ماشینهای سواری ۱۰ لیتر بنزین مصرف میشود؛ ازاینرو برای طی مسافت ۱,۴۰۰ کیلومتر در مسیر رفت و برگشت، حدود ۱۴۰ لیتر بنزین در داخل خاک کشور مورد نیاز است که هزینهای در حدود ۴۲۰ هزار تومان در بر خواهد داشت.
در حال حاضر (شهریور ماه ۱۴۰۳) هزینه هر لیتر بنزین در ارمنستان ۵۱۰ درام است و هر ۱۰۰ درام حدود ۱۵,۰۰۰ تومان ارزش دارد. به این ترتیب برای هر لیتر بنزین داخل خاک ارمنستان باید هزینهای حدود ۷۶,۵۰۰ تومان بپردازید که برای ۸۰۰ کیلومتر مسیر رفت و برگشت در این کشور (۸۰ لیتر بنزین) حدود ۶ میلیون تومان خواهد شد. برای تردد در مسیر بازدید از جاهای دیدنی ایروان و سایر شهرهای ارمنستان نیز، با توجه به مسافت پیش رو باید هزینههایی مجزا برای سوخت پرداخت کنید.
منبع عکس: آفتاب نیوز، عکاس: نامشخص
به خاطر داشته باشید که هزینه سوخت در ارمنستان بهصورت ماهانه و با توجه به تغییرات هزینه بنزین و نفت در سطح جهانی تغییر میکند و در هر ماه افزایش یا کاهش دارد. برای برآورد دقیقتر از هزینههای سوخت در سفر زمینی به ارمنستان میتوانید پیش از اقدام به سفر با استعلام از سایتهای معتبر جهانی، از قیمت هر لیتر بنزین در ارمنستان در زمان سفر خود مطلع شوید.
از دیگر هزینهها در سفر زمینی به ارمنستان با ماشین شخصی باید به هزینه مدارک مورد نیاز برای ورود خودرو به این کشور اشاره کرد که در بخش قبل به تفصیل به آن پرداختیم. در سفر با ماشین شخصی باید هزینههای بیمه مسافرتی را خود پرداخت کنید. شرکتهای بیمه مسافرتی انواع بیمهنامهها برای سفرهای خارج از کشور را با توجه به کشور مقصد، مدت سفر، سن گردشگر و سقف تعهدات مورد نظر شما، تنظیم میکنند.
نرخ بیمه نامه مسافرتی برای سفر به ارمنستان در تابستان ۱۴۰۳ از مبلغ حدودی ۲۵ هزار تومان آغاز میشود که این مبلغ برای یک شخص بزرگسال در سفری دو روزه با کمترین سقف تعهدات مالی در نظر گرفته شده است. در مسیر سفر جادهای به ارمنستان با ماشین شخصی باید عوارض جادهای را نیز پرداخت کنید که مبلغ آن برای هر خودرو سواری ۵,۵۰۰ تومان در مسیر بزرگراه تهران به تبریز است.
هزینه سفر به ارمنستان با قطار
سفر با قطار در مسیرهای ریلی از سفرهای محبوب میان بسیاری از گردشگران در سراسر جهان است که هم آسودگی سفر و هم هزینه مناسب در مقایسه با سفرهای هوایی دارد. در حال حاضر (تابستان ۱۴۰۳)، سیستم حمل و نقل ریلی ارمنستان در خارج از مرزهای آن فعالیتی نمیکند و هیچ مسیر ریلی برای سفر از خارج خاک ارمنستان به داخل این کشور وجود ندارد.
علاقهمندان به سفر به ارمنستان در مسیر زمینی تنها امکان تردد تا تبریز با قطار را خواهند داشت و پس از آن باید ادامه مسیر تا مرز و ایروان را با اتوبوس، خودروهای سواری یا ون طی کنند. هزینه بلیط قطار تهران تا تبریز در تابستان ۱۴۰۳ برای هر نفر از حدود ۲۰۰ هزار تومان به بالا است. این هزینه با توجه به نوع قطار و امکانات و خدمات آن افزایش مییابد. از ایستگاه راه آهن تبریز تا مرز زمینی نوردوز نیز باید هزینهای در حدود یک میلیون تومان برای خودروهای سواری دربست بپردازید.
هزینه سفر به ارمنستان با تور
بیشتر گردشگران برای سفر به دیگر شهرهای جهان گزینه سفر با تور را انتخاب میکنند. در این شیوه سفر بخش قابلتوجهی از برنامهریزیهای پیش رو توسط آژانسهای مسافرتی و تور لیدرها انجام میشود و گردشگران خدمات و امکاناتی مانند بلیط رفت و برگشت هواپیما یا اتوبوس، ترانسفر (رفت و برگشت از هتل به فرودگاه)، اقامت، بیمه مسافرتی، تور لیدر و گشت شهری در مقصد را از آژانسها دریافت میکند.
منبع عکس: فرودگاه بینالمللی ایروان، عکاس: نامشخص
هزینه تورهای مسافرتی با توجه به عوامل متعددی مانند نوع سفر (زمینی یا هوایی)، مدت زمان سفر، کیفیت هتل محل اقامت و میزان خدمات موجود در تور، تعیین میشود. تورهای خارج از فصل شلوغ گردشگری (های سیزن)، نرخهای کمتری نسبت به سایر تورها دارند؛ زیرا در فصل خلوت گردشگری (لو سیزن)، تخفیفهای قابلتوجهی از طرف هتلها و شرکتهای هواپیمایی به آژانسهای مسافرتی ارائه میشود.
هزینه تور زمینی تهران به ایروان در تابستان ۱۴۰۳ از نرخ پایه هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به بالا است. در تورهای زمینی تفاوت نرخ تورها بهمدت زمان سفر و خدمات هتل مقصد ارتباط دارد و کیفیت اتوبوسهای فعال در این مسیر، یکسان است.
برای خرید تور هوایی ارمنستان از تهران در تابستان ۱۴۰۳ باید حداقل هزینه ۱۳ میلیون تومان را بپردازید. این هزینه برای حداقل زمان سفر و اقامت در هتلهای میان رده در نظر گرفته شده است.
با انتخاب پروازهای بیزنس کلاس و هتلهای رده بالا و پنج ستاره، هزینهها به مراتب بیشتر میشوند. بیشتر پروازهای ایران به ارمنستان از مبدا تهران هستند. در برخی موارد تورهای مسافرتی از دیگر شهرهای بزرگ نیز به ارمنستان وجود دارند؛ اما تعداد آنها محدود است. نرخ تورهای موجود در تبریز و دیگر شهرهای ایران نیز با نوسانی کم نسبت به تورهای تهران به ایروان، کم و زیاد میشوند.
هزینه سفر هوایی به ارمنستان
برای تهیه بلیط هواپیما از تهران به مقصد ارمنستان گزینههای مختلفی از پروازهای اکونومی و بیزنس در اختیار خواهید داشت. پروازهای اکونومی کمترین قیمت را دارند و هزینه آنها در تابستان ۱۴۰۳ از نرخ پایه پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز میشود. این هزینه برای پروازهای برگشت کمتر است و از نرخ پایه چهار میلیون آغاز میشود.
منبع عکس: Armenian Airlines، عکاس: نامشخص
مدت زمان سفر هوایی از تهران به ارمنستان در حدود یک ساعت و ۳۰ دقیقه است و پروازهای این مسیر بهصورت مستقیم انجام میشوند. به خاطر داشته باشید برای تهیه بلیط هواپیما به مقصد ایروان با قیمتهای پایه، باید زمان شناور مناسب در اختیار شما باشد و در صورت اجبار به تهیه بلیط در تاریخی خاص، احتمال افزایش قیمتهای بلیط بیشتر میشود. برای دوری از این مشکل میتوانید با گرفتن استعلام از ظرفیت خالی هتلها در تاریخ مورد نظر خود، پس از تهیه بلیط، هتل را رزرو کنید.
چنانچه برای انتخاب پرواز بهدنبال گزینههای دیگری مانند پرازهای خارجی بیزنس کلاس باشید، هزینه بلیط هواپیمای شما تا بیش از ۱۰ برابر پروازهای اکونومی افزایش خواهد داشت. بدیهی است در صورت آمادگی برای تهیه بلیطهای لحظه آخری نیز، صرفهجویی قابلتوجهی در هزینه بلیط هواپیما خواهید کرد.
اگر فصل شلوغ گردشگری ایروان را برای سفر به ارمنستان انتخاب کردهاید، بلیط هواپیمای خود را در فاصله زمانی طولانیتری پیش از آغاز سفر تهیه کنید. در این زمان از سال بهدلیل ازدحام بالای گردشگران و تقاضای بالا برای پروازها، امکان تهیه بلیط ارزان در لحظه آخر کمتر میشود و شما مجبور به پرداخت هزینههای بیشتری خواهید شد.
هزینه اقامت در ارمنستان
ایروان شهری با زیرساختهای مناسب گردشگری است که اقامتگاههای متعددی از هتلهای یک تا پنج ستاره، هاستلها و اقامتگاههای ارزان دارد. هتلهای پنج ستاره ایروان امکاناتی لوکس در اختیار گردشگران میگذارند و خدمات مناسبی نیز به مهمانان خود عرضه میکنند.
منبع عکس: سایت radissonhotels، عکاس: نامشخص
هزینه اقامت در هاستلها و هتلهای یک و دو ستاره ایروان در تابستان ۱۴۰۳ از شبی ۱۵ دلار یا ۶,۰۰۰ درام (حدود ۹۰۰ هزار تومان) آغاز میشود و تا شبی ۶۰ دلار یا ۲۳ هزار درام (حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) میرسد.
هزینه اقامت در هتلهای سه ستاره ایروان از شبی ۲۰ تا ۴۰۰ دلار یا ۸,۰۰۰ تا ۱۶۰,۰۰۰ درام (حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۲۴ میلیون تومان) است.
برای اقامت در هتلهای رده بالای چهار و پنج ستاره ایروان نیز باید هزینهای بین ۴۰ تا ۶۰۰ دلار برای هر شب برابر با ۱۶,۰۰۰ تا ۲۴۰,۰۰۰ درام (حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تا ۳۶ میلیون تومان) بپردازید.
هزینههای بالا بر اساس اقامت در اتاق دو نفره عادی است و در هر ردهبندی نیز مواردی ویژه وجود دارند. با انتخاب سوئیتهای اختصاصی یا افزایش نفرات، هزینهها افزایش مییابند. در ایروان امکان انتخاب ویلاهای اجارهای لوکس با امکانات ویژه را نیز با پرداخت حداقل هزینه شبانه ۴۰۰ دلار (حدود ۲۴ میلیون)، خواهید داشت. توجه داشته باشید که قیمتها بر اساس قیمت تقریبی دلار در شهریور ۱۴۰۳، بین ۵۹,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰ تومان محاسبه شده است.
هزینه حمل و نقل در ارمنستان
بسیاری از جاذبه های طبیعی و تاریخی ایروان در نزدیکی مرکز شهر قرار دارند و با اقامت در هتلهای این منطقه امکان بازدید از این جاذبهها با پای پیاده را خواهید داشت؛ با این وجود سیستم حمل و نقل ارمنستان پوشش مناسبی در بخشهای مختلف شهر ایروان دارد. تردد داخل شهری و بینشهری در ارمنستان با وسایل نقلیهای مانند مینی بوس، اتوبوس، واگنهای برقی (ترولی)، مترو و قطارهای بینشهری انجام میشود.
منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Lingliang Zhang
محبوبترین وسیله حمل و نقل عمومی در ارمنستان، اتوبوس است. در حال حاضر (تابستان ۱۴۰۳)، هزینه استفاده از اتوبوس در ایروان برای هر شهروند یا گردشگر ۱۰۰ درام (حدود ۱۵ هزار تومان) است؛ اما با توجه به اطلاعرسانی خبرگزاریهای ارمنستان، کرایه اتوبوس در این کشور از ماه سپتامبر ۲۰۲۴ (اواسط شهریور ماه ۱۴۰۳)، افزایشی نزدیک به سه برابر خواهد داشت و به ۲۸۰ درام (حدود ۴۲ هزار تومان) خواهد رسید.
با افزایش هزینه بلیط اتوبوسها در هر ۹۰ دقیقه تا سه بار امکان استفاده از یک بلیط را خواهید داشت و پس از آن بلیط باطل میشود. در ایروان امکان تهیه بلیطهای طولانی مدت سه ماهه، ۹ ماهه و یک ساله با تخفیفهای بالا برای گردشگران خارجی وجود دارد.
پس از اتوبوس، مینیبوسها در دسترسترین وسایل حمل و نقل در ایروان هستند که در بسیاری از مسیرهای داخل شهری کرایه ۱۰۰ درام (حدود ۱۵ هزار تومان) دارند. هزینه بلیط مترو در ایروان نیز برابر با بلیط مینیبوس و اتوبوس، یعنی ۱۰۰ درام است.
منبع عکس: Tlife In Armenia، عکاس: نامشخص
بسیاری از اتوبوسها و مینیبوسها در ایروان بین ایستگاههای مشخصی از نقاط مختلف شهر تا حومه آن تردد میکنند. تردد در این مسیرها در ساعتهای مشخص انجام میشود و با توجه به مسافت پیش رو در هر مسیر، کرایه اتوبوسها و مینیبوسها برای هر نفر از ۲۰۰ تا ۴۰۰ درام (حدود ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان) متغیر است. برای استفاده از اتوبوس و مینیبوس از فرودگاه ایروان تا بخشهای مختلف شهر باید ۳۰۰ درام (حدود ۴۵ هزار تومان) بپردازید.
چنانچه قصد تردد بینشهری با قطار در ارمنستان را دارید، هزینه بلیط بینشهری در بسیاری از مسیرها حدود ۱,۰۰۰ درام (۱۵۰ هزار تومان) است. واگنهای برقی رنگارنگ از دیگر وسایل نقلیه مورد استفاده در ایروان هستند که سرعت کمتری نسبت به اتوبوسها و مینی بوسها دارند. واگنهای برقی یا ترولیها در ایروان در ۶ مسیر داخل شهری تردد میکنند و هزینه استفاده از آنها برای هر نفر ۵۰ درام (حدود ۷,۵۰۰ تومان) است.
هزینه غذا در ارمنستان
در کشور ارمنستان گزینههای مختلفی برای صرف غذا از غذاخوریهای کوچک محلی و خیابانی تا رستورانهای لوکس و بینالمللی وجود دارد. هزینه یک وعده غذایی در رستورانهای ارزان ایروان بهطور متوسط برای هر نفر حدود ۴,۰۰۰ درام (۶۰۰ هزار تومان) است. این مقدار در رستورانهای متوسط از حدود ۶,۰۰۰ درام ( حدود ۹۰۰ هزار تومان) آغاز میشود و به ۱۴,۰۰۰ درام (حدود دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان) نیز میرسد.
منبع عکس: Visit Yerevan، عکاس: نامشخص
هزینه صرف غذا در رستورانهای لوکس ایروان برای هر نفر از نرخ پایه ۱۵,۰۰۰ درام (حدود دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان) به بالا است. در رستورانهای بینالمللی با انواع غذاهای فست فود، برای صرف یک وعده غذا باید بین ۲,۵۰۰ تا ۶,۰۰۰ درام (حدود ۳۷۵ هزار تا ۹۰۰ هزار تومان) بپردازید. قیمت میانوعده و انواع نوشیدنی در کافههای ایروان نیز از نرخ پایه ۴۰۰ درام (حدود ۶۰ هزار تومان) به بالا محاسبه میشود.
برای تهیه مواد غذایی مورد نیاز روزانه مانند انواع مواد لبنی، نان، تخممرغ و هر بطری آب در ایروان در سال ۱۴۰۳، باید هزینههایی بین ۲۵۰ تا ۱,۰۰۰ درام (حدود ۴۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تومان) پرداخت کنید. قیمت هر کیلو میوه یا صیفیجات نیز در ایروان بین ۲۵۰ تا ۷۵۰ درام (حدود ۴۰ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان) متغیر است. هر کیلو برنج، مرغ و گوشت در ایروان در تابستان ۱۴۰۳ بین ۹۰۰ تا ۴,۵۰۰ درام (حدود ۱۴۰ هزار تا ۷۰۰ هزار تومان) هزینه دارد.
هزینه تفریحات در ارمنستان
تفریحات ارمنستان شامل موارد مختلفی مانند بازدید از جاهای دیدنی ایروان، کمپ در طبیعت اطراف ایروان، شرکت در کنسرتها و برنامههای نمایش فیلم و محله گردی در ایروان میشود. برای بازدید از بسیاری از جاذبههای تاریخی و طبیعی ایروان و اطراف آن نیازی به پرداخت هزینه نیست؛ اما برای بازدید از برخی دیدنی های ارمنستان باید هزینه ورودی پرداخت کنید.
منبع عکس: Advan Tour، عکاس: نامشخص
از جاذبههای گردشگری رایگان ایروان میتوان به مواردی مانند «کاسکاد ایروان» (Yerevan Cascade)، «میدان جمهوری ایروان» (Republic Square)، «مجسمه مادر ارمنستان» (Mother Armenia) و «مسجد کبود ایروان» (Blue Mosque) اشاره کرد. این جاذبهها در نزدیکی مرکز شهر قرار دارند و معروفترین دیدنی های ایروان هستند.
از دیگر جاهای دیدنی ایروان میتوان گالریهای هنری، بناهای فرهنگی و موزههای این شهر را نام برد. در ایروان موزههای مختلفی فعالیت میکنند که بازدید از آنها در شنبههای پایانی هر ماه میلادی رایگان است. در حالت کلی برای بازدید از موزههای نسل کشی، نظامی و ملی معماری در ایروان نیازی به پرداخت هزینه نیست و بازدید از این مکانها رایگان است؛ اما برای بازدید از موزه هنرهای مدرن ایروان (Modern Art Museum) باید ۱,۵۰۰ درام (حدود ۲۳۰ هزار تومان) برای هر نفر بپردازید.
منبع عکس: Armenia Tours، عکاس: نامشخص
باغ وحش ایروان (Yerevan Zoo) از دیگر جاذبههای گردشگری این شهر است که هزینه بلیط آن در طول هفته برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ درام (حدود ۷۵ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان) تغییر میکند. اگر در روزهای اخر هفته (شنبه و یکشنبه) به تماشای حیوانات این باغ وحش بروید، باید هزینهای بین ۶۰۰ تا ۱,۲۰۰ درام (حدود ۹۰ هزار تا ۱۸۰ هزار تومان) برای بلیطها بپردازید. باغ وحش ایروان برای کودکان زیر سه سال و افراد بالای ۷۰ سال رایگان است.
گر بهدنبال تفریحات پرهیجان در ایروان هستید، سری به «پارک آبی واتر ورلد» (Water World) بزنید. ورودی این پارک آبی با توجه به سن بازدیدکنندگان و نوع بلیط درخواستی آنها، از ۴,۵۰۰ تا ۶,۵۰۰ درام (۶۸۰ هزار تا ۹۸۰ هزار تومان) متغیر است.
از دیگر تفریحات ایروان میتوان به دوچرخه سواری در پیستهای شهر، اسکی در پیست یخ سرپوشیده و استفاده از امکانات شهربازی ایروان مانند کارتینگ، بولینگ، پینت بال، بیلیارد، مینی گلف و تماشای فیلم در سینمای روباز ایروان اشاره کرد. برای لذت از این تفریحات باید هزینهای از ۵۰۰ تا ۵,۰۰۰ درام (۷۵ هزار تا ۷۵۰ هزار تومان) بپردازید.
هزینه خرید در ارمنستان
مراکز خرید ایروان با تنوع بالایی از فروشگاههای معروف از برندهای جهانی، مورد توجه بسیاری از گردشگران هستند. در این مراکز انواع پوشاک، لوازم خانه، سوغات صنایع دستی ارمنستان و لوازم دکوری به فروش میرسند؛ اما هزینه خرید در مجتمعهای تجاری ایروان برای ایرانیان چندان مناسب نیست. بهطور مثال باید برای خرید انواع لباسهای زنانه از پیراهن تا کیف و کفش باید هزینهای از ۵,۰۰۰ درام (حدود ۷۵۰ هزار تومان) به بالا بپردازید.
منبع عکس: Armenia Tours، عکاس: نامشخص
خیابانهای مرکز گردشگری ایروان نیز فروشگاههای متنوعی دارند که قیمت اجناس برخی از آنها نسبت به پاساژها کمتر است؛ اما برای خرید پوشاک از این فروشگاهها نیز باید از ۴,۰۰۰ درام (حدود ۶۰۰ هزار تومان) به بالا هزینه کنید. این مبلغ برای لباسهای مجلسی و کیف و کفشهای برندهای معروف به بیش از ۱۵۰ هزار درام (حدود ۲۳ میلیون تومان) میرسد. برای خرید انواع سوغات در مراکز خرید ارمنستان، مانند انواع شیرینیها و خوراکیها و وسایل دستساز چوبی و سفالی نیز باید هزینهای در حدود ۱۰ هزار درام (حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) به بالا بپردازید.
هزینه سیم کارت و اینترنت در ارمنستان
در کشور ارمنستان اپراتورهای شبکه تلفن همراه متنوعی وجود دارند که برخی از معروفترین آنها ویوا امتیاس (VivaCell-MTS)، بی لاین (Beeline) و یوکام (Ucom) هستند. همه شبکهها پوشش سراسری خوبی دارند و بهجز در مسیرهای طبیعتگردی بکر، در نقاط مختلف ارمنستان آنتندهی مناسبی به گردشگران ارائه میدهند.
منبع عکس: سایت gmm.am، عکاس: نامشخص
برای خرید سیم کارت در ارمنستان میتوانید به باجههای اپراتورهای تلفن همراه در فرودگاه ایروان، فروشگاههای هایپر مارکت و سوپرمارکتهای بزرگ در سطح شهر مراجعه کنید و با ارائه گذرنامه خود، سیم کارت بخرید. سیم کارتهای اپراتورهای مختلف بهصورت رایگان یا نرخ حدودی ۱۰۰ درام (۱۵ هزار تومان) به مشتریان عرضه میشوند؛ اما برای شارژ اعتبار و اینترنت آنها، با توجه به میزان مصرف مورد نیاز خود باید هزینهای جدا بپردازید.
هزینه شارژ سیم کارت ارمنستان از نرخ پایه ۵۰۰ درام (حدود ۷۵ هزار تومان) برای یک گیگا بایت در ۱۲ روز و ۱,۰۰۰ درام (۱۵۰ هزار تومان) برای دو گیگا بایت در ۲۰ روز آغاز میشود. پس از اتمام بستههای اینترنت، امکان شارژ یک روزه سیم کارت با حجم ۵۰۰ مگا بایت، به قیمت ۲۰۰ درام (حدود ۳۰ هزار تومان) را خواهید داشت. در زمان خرید سیم کارت در ارمنستان، در صورت تمایل میتوانید جدول قیمت انواع سیم کارتها با حجم مشخص اینترنت را از متصدی باجههای اپراتور همراه بگیرید و با پرداخت هزینههای بیشتر، سیم کارت با امکان مکالمه طولانیتر و حجم اینترنت بالاتر را بخرید.
با توجه به هزینههای بالای رومینگ در ارمنستان، بهترین گزینه، خرید سیم کارت یکی از اپراتورهای تلفن همراه در این کشور و اتصال به شبکه اینترنت ارمنستان است. همه سیم کارتهای این کشور امکان اتصال به شبکه وایفای (Wifi) در اماکن عمومی و هتلها را دارند.
منبع عکس: سایت ایرانیان ارمنستان، عکاس: نامشخص
در این مقاله به بررسی هزینههای سفر به ارمنستان در سال ۱۴۰۳ پرداختیم. شما نیز میتوانید در ادامه تجربههای سفر به این کشور و هزینههای آن با توجه به نوع سفر خود را با ما و دیگر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.
عکس کاور از وبسايت Visit Yerevan، عکاس: نامشخص
دیدگاه