امکانات روستای برغان

منبع عکس: blog.rahbal.com
در روستای برغان امکانات رفاهی مناسبی وجود دارد و گردشگران میتوانند با خیال راحت به این منطقه سفر کنند. از جمله امکانات روستای برغان میتوان به سرویس بهداشتی عمومی، مسجد، کافه و رستوران، سفرهخانه، باغهای خانوادگی برای پیکنیک، خودپرداز و فروشگاه سوغات و مواد غذایی اشاره کرد.
غذاهای روستای برغان

عکاس: نامشخص
دیزی محلی، انواع کباب، آش کشک، آش جو، مغزنان، لواسیرک نان، دوبندینان و فسنجان از جمله غذاهای محلی لذیذ برغان هستند که به شما پیشنهاد میکنیم در سفر به این منطقه مزه کردن آنها را بههیچوجه از دست ندهید. آش برغان بسیار مشهور است و بیشتر کافه و رستورانهای در مسیر و در داخل روستا آش میفروشند.
سوغات برغان
منابع عکسها: نامشخص، نامشخص، findatour.co و blog.shab.ir
از سوغاتیهای مشهور روستای برغان میتوان به بستنی گله برغان، آلوی برغان، انواع آلوچه، عسل، توت، گردوی پوست کاغذی، سبزی کوهی، سماق و لبنیات محلی اشاره کرد. مردم روستا در گذشته به بافت کرباس و گلیم مشغول بودند؛ اما اکنون تولید این صنایع در روستا کمرنگ و بهتدریج به دست فراموشی سپرده شده است. برخی از مردم این روستا در حال حاضر به الک سازی مشغول هستند و الک یکی از مهمترین صنایع دستی برغان به شمار میآید.
آلوی برغان
منبع عکسهای اول تا سوم: findatour.co. منبع عکس چهارم: pinorest.com
آلوی برغان که بومیان این روستا به آن گوجه برغان میگویند، یک نوع محصول پیوندی است که از ترکیب آلوی محلی و آلوی بخارا به دست آمده است. طعم و مزه گوجه برغان متفاوت از هر نوع میوهای است که تاکنون امتحان کردهاید. از گوجه برغان برای تولید انواع لواشک، ترشی و سایر غذاهای ایرانی استفاده میشود و شما میتوانید آن را بهصورت تازه و از باغهای این محل خریداری کنید. توجه داشته باشید که برخی از باغهای برغان بهدلیل قرار گرفتن در شیب مناسب و در معرض نور آفتاب در تمام طول روز، آلوهای بهتر و خوشمزهتری تولید میکنند. باغداران برغان این شیوه را بهطور سنتی از پدران خود یاد گرفتند و نسل به نسل به فرزندان خود منتقل میکنند.
بستنی گله برغان

منبع عکس: findatour.co
بستنی خوشمزه و متفاوت گله برغان به روشی خاص در این روستا تهیه میشود
بستنی گله برغان یکی از آثار ثبت شده برغان توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. این بستنی خوشمزه و متفاوت به روشی خاص در این روستا تهیه میشود. برای تهیه بستنی گله برغان در ابتدا شیر تازه دام را بهمدت نیمساعت میجوشانند. سپس اجازه میدهند تا شیر سرد شود. در ادامه شیر را در ظرف آهنی گالوانیزه میریزند و با شکر، هل و گلاب ترکیب میکنند. ظرف فلزی را در یک ظرف چوبی دیگر میگذارند که با آب خیس شده و به اصطلاح ور آمده باشد. در مرحله بعدی دور ظرف فلزی و داخل ظرف چوبی با یخ پر میشود و سپس آن را میچرخانند. به آن نمک اضافه و چند بار این مرحله را تکرار میکنند. در نهایت هم بستنی هم زده میشود تا کاملا سفت شود.
جاهای دیدنی روستای برغان
مسیر روستای برغان

عکاس: نامشخص
مسیر دسترسی به روستای برغان یکی از جذابیتهای سفر به این منطقه است؛ جادهای که در کنار آن یک رودخانه جریان دارد و طبیعت اطراف آن بهراستی دیدنی است. در اواسط مسیر کوههایی بهشکل قلعه دیده میشوند که نفوذ به آنها مشکل است. گفته میشود که به احتمال زیاد این منطقه جزو مناطق استراتژیک حسن صباح (بنیانگذار دولت اسماعیلیه در ایران) در مقابله با مغولها بوده است.
طبیعت برغان

عکاس: نامشخص
طبیعت سرسبز برغان با وجود چشمههای فراوان مانند خزایی چشمه، کوئی چشمه و کدخدا حسن چشمه، درختان کهنسال و دو رودخانه شاهرود و سنج در نزدیکی روستا بسیار زیبا است. در این روستا چند درخت وجود دارد که هم از نظر تاریخی و هم از نظر طبیعی حائز اهمیت هستند. در ادامه آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
درخت چنار مسجد برغان

عکاس: Rashe_Abdollahi
درخت چنار در ضلع شمالی حیاط مسجد روستای برغان قرار دارد. این درخت از همه درختان مسجد قطورتر است و حدود ۱۲ متر طول دارد. در تنه درخت چنار سوراخی وجود دارد و با نزدیک شدن به آن متوجه میشوید که تنه آن کاملا خالی است. شاید باور این موضوع برای شما مشکل باشد؛ اما در تنه این درخت اتاقی وجود دارد که بیش از ۱۰ نفر در آن جا میشوند. در میان این اتاق، یک حوض تعبیه شده است و اطراف آن نیز سکوهایی برای نشستن وجود دارند. اهالی برغان اعتقاد دارند که با بستن دخیل به این درخت به حاجتها و آرزوهایشان میرسند.
درخت کهنسال مسجد برغان
درخت کهنسال در ضلع جنوبی مسجد برغان قرار دارد. این درخت با نام «گرده بینه» شناخته میشود و تنه آن با ۱۰ متر قطر توپر است. شاخههای درخت کهنسال مسجد برغان سرسبز و رو به رشد هستند. درختان کهنی نیز در اطراف این درخت کهنسال وجود دارند که همگی از شاخهها و جوانههایی به وجود آمده که از کنار ریشه قطور این درخت کهنسال روییدهاند.
نارون داربیخ
نارون داربیخ یکی دیگر از درختان مشهور روستای برغان است که دستههای مذهبی در روز عاشورا بهسمت آن میروند و پس از انجام مراسم این روز بهسمت تکیه بازمیگردند.
تکیه بارمله یا حسینیه اعظم

منبع عکس: findatour.co
تکیه بارمله یا حسینیه اعظم برغان یک اثر تاریخی با قدمتی از دوره صفوی است
در روستای برغان دو تکیه به نامهای بارمله (بالا محله) و جیرمحله (پایین محله) وجود دارد. تکیه بارمله که با نام حسینیه اعظم برغام شهرت دارد، یک اثر تاریخی با قدمتی از دوره صفوی (بیش از پنج قرن) است. حسینیه اعظم برغان با مساحت ۱۲۰۰ متر مربع در تاریخ دوم بهمن ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۸۲۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قدمت این بنا بر اساس یک کتیبه سنگی تعیین شده است که بر سردر حسینیه قرار دارد. سر در این حسینیه در سال ۱۳۶۷ تعمیر و نوسازی شده است.
در زمان ورود به حسینیه اعظم برغان با کوبه در آن روبهرو میشوید که دخیلهای بسیاری روی آن بسته شدهاند و به همین دلیل قالب فلزی آن دیده نمیشود. در وسط حسینیه یک سکوی دوطبقه تعبیه شده است که از آن برای برگزاری مراسم تعزیهخوانی در محرم استفاده میکنند. در بالای این سکو سقفی وجود ندارد و در پایین آن یک سنگ قبر قدیمی دیده میشود که در دو طرف آن جایگاههایی برای روشن کردن شمع وجود دارد. در انتهای حسینیه اعظم برغان یک اتاق به چشم میخورد. گفته میشود که این اتاق متعلق به سه زن و یک مرد بوده است؛ افرادی که به اعتقاد اهالی از امامزادگان بوده و بهیکباره ناپدید شدهاند.

عکاس: نامشخص
اضلاع شرقی و غربی حسینیه دارای پنج رواق هستند و ضلع شمالی رواقی ایوان مانند و وسیع دارد که به خاننشین مشهور است. سقفهای چوبی، رواقها و خاننشین را پوشاندهاند. در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهران، همه بنا را با سوله فلزی پوشش داده است تا از صدمات وارده در امان باشد. منبر قدیمی و فرسوده این حسینیه نیز در گوشه یکی از رواقها نگهداری میشود.
مسجد جامع برغان

عکاس: نامشخص
مسجد برغان یکی از زیباترین مساجد تاریخی ایران است که ساخت آن به ۵۰۰ تا ۸۰۰ سال قبل برمیگردد. این مسجد روبهروی حسینیه اعظم قرار دارد و این دو بنا توسط یک پل قدیمی با یک طاقنمای ساخته شده روی کوچه به یکدیگر متصل شدهاند.
پل تاریخی برغان

منبع عکس: findatour.co
پل برغان یکی از آثار تاریخی این روستا با قدمتی از دوره صفوی است که بهعنوان یکی از آثار تاریخی در تاریخ دوم بهمن ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۸۲۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. این پل قدیمی روی رودخانه شاهرود قرار دارد و در دورههای زندیه، قاجاریه و پهلوی مورد مرمت قرار گرفته است.
میدان برغان

عکاس: نامشخص
میدان برغان محل اصلی تجمعات روستای برغان و محل برگزاری مراسم مختلف بهخصوص مراسم مذهبی است. تعزیه خوانی ۴۰۰ ساله یکی از مهمترین مراسمی است که هر سال در میدان برغان انجام میشود.
تپه کش کلا
تپه کش کلا تپهای به ارتفاع ۱۲۰ متر است که در شمال روستای برغان کردان قرار دارد. کش کلا در تعبیر بومیهای منطقه بهمعنای «قلعه خشک» است. گفته میشود که در گذشته قلعهای باستانی بر فراز این تپه وجود داشته است؛ اما در حال حاضر اثری از آن دیده نمیشود. در دامنه تپه کش کلا قطعاتی از سفال مربوط به دوران اسلامی بهخصوص از دوران ایلخانی تا دوره قاجاریه کشف شدهاند که در کنار درختان کهنسال این منطقه نشان از قدمت روستای برغان دارند.
زیارتگاه چهل دختر برغان یا پیر سپیدارک (درخت پیر سپیدارک)

عکاس: نامشخص
روبهروی تپه کشکلا و در دامنه دره شاهرود زیارتگاهی به نام چهلدختر یا پیر سیبدارک وجود دارد که دلیل شهرت آن، وجود یک درخت سیب قدیمی است. اهالی این منطقه به این درخت دخیل میبندند تا حاجتهایشان برآورده شود. بانوان نیز در شبهای جمعه در این زیارتگاه جمع میشوند تا چراغ روشن کنند و حاجت بطلبند. قبرستان برغان نیز در نزدیکی همین درخت قرار دارد و یکی از دیدنیهای برغان به شمار میآید.
قبرستان قدیمی برغان
قسمتهایی از قبرستان قدیمی روستای برغان در حال حاضر به زیر جاده رفته و در قسمتهای دیگر نیز قبرهای جدیدی ساخته شده است. این قبرها در گذشته در میدان برغان و مزار شهدای برغان قرار داشتهاند.
جاذبههای ویرانه و متروکه برغان

منبع عکس: خبرگزاری برنا. عکاس: سید علیرضا کیایی
حمام قدیمی برغان
حمام قدیمی برغان در کنار رودخانه قرار دارد و در گذشته یک آسیاب بادی نیز در کنار آن قرار داشته است؛ اما در حال حاضر بهجز یک ویرانه اثری از آن دیده نمیشود.
زرمیدان یا کاروانسرا
در زمانهای قدیم در میدان بالاده یک کاروانسرا وجود داشته است که تاجران در آن به استراحت میپرداختند و در آن تبادل کالا میکردند
در زمانهای قدیم در میدان بالاده یک کاروانسرا وجود داشته است که تاجران در آن به استراحت میپرداختند و در آن تبادل کالا میکردند. در حال حاضر درب ورودی و دیوارههای نیمه خراب، تنها آثاری هستند که ازین کاروانسرا باقی ماندهاند. کاروانسرا یا زرمیدان برغان بنایی متروکه است که دیوارهای آن گاهگلی هستند و سفالها و کاشیهای لعابدار و هرنوع سفال شکسته در ملات آن استفاده شده است.
خانه کدخدا در کنار این کاروانسرا یکی دیگر از آثار ویران شده برغان است که از قسمتی از آن برای نگهداری از افراد خلافکار بازداشت شده استفاده میشده است.
تفریحات روستای برغان
بازارگردی

عکاس: نامشخص
بازار برغان یکی از قدیمیترین بازارهای استان البرز است که قدمت آن به دوره قاجار برمیگردد. این بازار در گذشته بهعنوان مرکز تجارت محصولات کشاورزی، پنبه و غیره شهرت داشته است و در حال حاضر مهمترین محصولات برغان یعنی گوجهسبز، آلوی برغان، آلوچه و میوههای تابستانی در آن به فروش میرسند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بازار برغان در گذشته حدود ۱۵۰ مغازه شامل قهوهخانه، خیاطی، خراطی، رنگرزی پارچه، نعلبندی، پنبهزنی (حلاجی)، شیرینیپزی، نانوایی، گیوهدوزی، خواربار فروشی، عطاری و غیره داشته است که در تمام آنها مبادله کالا به کالا صورت میگرفته است.
پیک نیک و عکاسی

منبع عکس: blog.rahbal.com
طبیعت سرسبز و بینظیر برغان و وجود رودخانه در روستا، این منطقه را تبدیل به محلی مناسب برای پیک نیک کرده است؛ بهطوری که در فصل بهار و تابستان افراد بسیاری برای پیک نیک به برغان میروند. در این روستا و اطراف آن باغهایی وجود دارند که شما میتوانید در ازای پرداخت مبلغی وارد آنها شوید و بساط پیک نیک خود را برپا کنید. این باغها معمولا از امکاناتی چون آلاچیق، سکو و سرویس بهداشتی برخوردار هستند.
طبیعت بهاری و چشماندازهای پاییزی برغان از سوژه های عکاسی مشهور در اطراف تهران و کرج هستند. اگر در این زمان از سال به برغان سفر کردید حتما دوربین عکاسی خود را بههمراه ببرید تا با به تصویر کشیدن این روستا خاطره سفر خود را جاودانه کنید.
پیاده روی، کوهنوردی، صخره نوردی دوچرخه سواری و آفرود

عکاس: نامشخص
قدم زدن در طبیعت زیبای روستای برغان و پیاده روی در کنار رودخانه، دوچرخه سواری حرفهای و آماتور در محیطی امن و زیبا در مسیر برغان به کردان، کوهنوردی در کوههای اطراف و ۱۶ مسیر مخصوص سنگنوردی از جمله تفریحات محبوب در برغان هستند. بهعلاوه جمعهها، کوهها و ارتفاعات برغان پر از جوانهایی میشوند که عاشق سرعت و رانندگی پر هیجان در مسیرهای دشوار هستند؛ پس اگر در تعطیلات آخر هفته در برغان بودید به تماشای آفرود گروههای ماشین و موتورسواری بروید.

منبع عکس: pinorest.com
چیدن میوه
در روستای برغان باغهای میوه فراوانی وجود دارند؛ البته برای چیدن میوه از باغهای شخصی باید از صاحبان آنها اجازه بگیرید. شما همچنین میتوانید از درختان میوهای پربار داخل روستا یا اطراف میوه بچینید و لذت مزه کردن میوه تازه را تجربه کنید.

عکاس: نامشخص
اقامت در برغان
در روستای برغان گزینههای اقامتی فراوانی همچون اقامتگاههای بومگردی، خانههای محلی و کمپینگ و همچنین ویلاهای نوساز وجود دارند؛ البته اگر قصد دارید در فصول داغ گردشگری به این روستا بروید به شما پیشنهاد میکنیم که اقامتگاه خود را زودتر رزرو کنید؛ زیرا تعداد اقامتگاههای غیرهتلی در روستای برغان محدود است.
اقامتگاه بوم گردی حاج داوود بزرگمهر برغان
- تلفن: ۱۵۳۰ ۰۰۸ ۰۹۱۹
- آدرس: استان البرز، ساوجبلاغ، روستای برغان، جاده کرج به برغان (مشاهده روی نقشه)
منابع عکسها: uspace.ir
اقامتگاه بوم گردی حاج داوود بزرگمهر در روستای برغان واقع شده است و قدمت آن به ۲۵۰ سال پیش برمیگردد. بنای این اقامتگاه با کاهگل و چوب و بهصورت کاملا سنتی بنا شده است. حیاط اقامتگاه بوم گردی حاج داوود بزرگمهر آراسته به حوض کوچک و گلدانهای زیبا و درختان سرسبز است و تنوری برای پخت نان در آن وجود دارد.
اتاقهای اقامتگاه بوم گردی حاج داوود بزرگمهر برغان بهصورت کاملا سنتی و کف خواب هستند. این اقامتگاه در روز ظرفیت اسکان و پذیرایی از ۷۰ نفر و امکان اقامت شبانه برای ۲۲ نفر را دارد. اقامتگاه بومگردی حاج داوود بزرگمهر چهار اتاق شامل دو اتاق چهار نفره، یک اتاق ۶ نفره و یک اتاق هشت نفره دارد. سرویس بهداشتی و حمام برای اتاقها بهصورت مشترک است. از جمله امکانات این اقامتگاه میتوان به پکیج و بخاری، پارکینگ باز، پرسنل مسلط به زبان انگلیسی، توالت فرنگی و راهنمای تور اشاره کرد. در ضمن گردشگران میتوانند با سفارش از قبل، طعم غذاهای محلی لذیذ این منطقه مانند آلو مسما، قرمه، آبگوشت و خورش به و کلم و قارچ را بچشند.
اقامتگاه بوم گردی دیمه سو
- تلفن: ۰۱۵۰ ۱۱۴ ۰۹۳۷
- آدرس: استان البرز، ساوجبلاغ، روستای برغان، جاده کرج به برغان (مشاهده روی نقشه)

منبع عکس: boomiro.com
اقامتگاه بوم گردی دیمه سو دارای سه سوئیت با تمام امکانات رفاهی از قبیل مبل، رختخواب، یخچال، تلویزیون، آشپزخانه مجهز، سرویس بهداشتی و حمام مجزا برای هر سوئیت است و امکان میزبانی از ۲۰ نفر را دارد.
اقامتگاه بوم گردی آهار
- تلفن: ۸۸۱۰ ۵۶۷ ۰۹۱۲
- آدرس: استان البرز، کردان، روستای برغان، میدان نارون بالاتر از مسجد (مشاهده روی نقشه)

منبع عکس: صفحه اینستاگرام اقامتگاه بوم گردی آهار
اقامتگاه بومگردی آهار یکی دیگر از اقامتگاههای داخل روستای برغان است که فضایی آرامشبخش و زیبایی را برای اقامت شما فراهم کرده است.
رستوران های روستای برغان

منبع عکس: وبسایت نت برگ
در روستای برغان رستورانها، باغ رستورانها و کافه های بسیاری وجود دارند که در میان مشهورترین آنها میتوان به باغ رستوران دو آسیاب، باغ رستوران باران، باغ رستوران نگین، باغ خانوادگی آبشار، رستوران سنتی تاراز، رستوران بهشت پنهان، بستنی فروشی گل و بلبل، بستنی سنتی مشتی ماشالله، کافه نخل برغان، ترمو کافه و آشکده عرفان اشاره کرد.
بهترین زمان بازدید از روستای برغان کدام فصل است؟
عکاس عکس اول: پونه عبداللهی. منبع عکس دوم: blog.rahbal.com. منبع عکس سوم: blog.shab.ir. عکاس عکس چهارم: نامشخص
با نزدیک شدن به ماه خرداد و آغاز تابستان، طبیعت سرسبزتر از قبل میشود و بازار برغان با گوجه سبزهای خوشمزه، حسابی شما را وسوسه خواهد کرد
روستای برغان ساوجبلاغ در ارتفاعات کوهستانی قرار دارد و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد است. این روستا در هر چهار فصل سال دیدنی و زیبا است؛ اما بیشتر گردشگران اواسط بهار تا اواسط پاییز را برای سفر به برغان انتخاب میکنند.
فصل بهار در روستای برغان کردان با وجود شکوفههای سفید و صورتی درختان، چشماندازی سحرانگیز و رویایی را در پیش روی چشمان شما میگذارد. در این فصل امکانات رفاهی و تفریحی در روستا فعال میشوند و آب و هوای مطبوعی در منطقه حکفرما است. با نزدیک شدن به ماه خرداد و آغاز تابستان، طبیعت سرسبزتر از قبل میشود و بازار برغان با گوجه سبزهای خوشمزه و هوسبرانگیز، حسابی شما را وسوسه خواهد کرد. بهعلاوه شما میتوانید در آب گرم رودخانه به شنا و آبتنی بپردازید و خاطرهای فراموشنشدنی برای خود بسازید.

منبع عکس: blog.rahbal.com
هوا در فصل پاییز در برغان کمی سرد میشود؛ اما همان طور که میدانید پاییز شاه فصلهای سال است و با وجود برگهای نارنجی، قرمز و زرد منظرهای را پدید میآورد که چشم هر بینندهای را به خود خیره خواهد کرد. فصل زمستان در برغان با افت محسوس دما و سرما نسبتا شدید همراه است و بیشتر فعالیتهای تفریحی در روستا تعطیل هستند؛ اما اگر به مناظر برفی علاقه دارید در این زمان از سال به برغان سفر کنید.
جاهای دیدنی اطراف روستای برغان
باشگاه سوارکاری

باشگاه سوارکاری گلاب. منبع عکس: وبسایت بلد
یکی از محبوبترین تفریحات گردشگران در مسیر روستای برغان امکان اسبسواری است. دو باشگاه سوارکاری در این منطقه وجود دارند که در ادامه آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
- باشگاه سوارکاری گلاب: این باشگاه در مسیر اتوبان کرج و نرسیده به شهرستان کرج قرار گرفته است.
- باشگاه سوارکاری مروارید کیش: این باشگاه که در کرج بهسمت کردان و چهار راه خرمی قرار دارد.
روستای سرهه
- فاصله از روستای برغان: ۴٫۴ کیلومتر (۱۰ دقیقه)
- آدرس: غرب استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان (مشاهده روی نقشه)

منبع عکس: karajshahr.ir
روستای سرهه در مسیر برغان بهسمت کردان قرار گرفته است و مسیر دسترسی به آن، یک جاده مارپیچ و باریک است. این روستا بهدلیل مسیر دسترسی مشکل، مکانی بکر است و سفر به آن به افراد علاقهمند به طبیعت دستنخورده توصیه میشود. سرهه یا سورهه از شمال به روستای سنج و وامکوه از سمت جنوب به روستای برغان، از سمت شرق به روستای بریانچال و از غرب به روستای ورده میرسد و با آبوهوای معتدل، کوهستانی و خنک در فصل تابستان، مقصدی بینظیر برای فرار از روزهای گرم و گذراندن یک روز پر از آرامش و سکون است.
برای رسیدن به روستای سرهه باید از اتوبان کرج - قزوین وارد خروجی کردان شوید. سپس از طریق جاده کردان برغان چند روستا را پشت سر بگذارید تا پس از امین آباد و نرسیده به برغان به یک سه راهی برسید. وارد مسیر سمت چپ بالای جاده شوید تا در نهایت به روستای سرهه برسید. طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۳۰۰ نفر در این روستا زندگی میکنند.
مجتمع تفریحی توریستی عسل
- فاصله از روستای برغان: ۶ کیلومتر (۱۴دقیقه)
- آدرس: آتشگاه -کیلومتر پنج جاده برغان (مشاهده روی نقشه)

عکاس: نامشخص
مجتمع تفریحی توریستی عسل با ۵۰ هکتار مساحت در آتشگاه کرج، یکی از بزرگترین مراکز تفریحی توریستی استان البرز است. ۶ سالن مجهز و مجلل با امکانات ویژه، سالن سمینار، سالن همایش، کافیشاپ، رستوران، آتلیه عکس و فیلم، شهربازی، رصدخانه، دریاچه با امکانات قایق سواری و ماهیگیری، باغ خانوادگی، پیست کارتینگ و آلاچیق از جمله امکانات این مجموعه هستند. برای تجربه یک روز تفریحی تمام عیار به این مجموعه در نیمساعتی مرکز شهر کرج سر بزنید و روزی رویایی برای خود بسازید.
روستای آغشت
- فاصله از روستای برغان: ۱۲ کیلومتر (۲۲ دقیقه)
- آدرس: ساوجبلاغ، دهستان برغان (مشاهده روی نقشه)

منبع عکس: blog.shab.ir
روستای آغشت از توابع بخش چندار در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز و در دهستان برغان است و به جرات میتوان آن را بهعنوان یکی از شگفتانگیزترین دیدنیهای اطراف کرج و تهران معرفی کرد. فاصله این روستا تا مرکز دهستان ۱۲ کیلومتر است. آغشت از شمال به رودخانه «گلین رود»، از سمت جنوب به روستاهای «تکیه اغشت» و «باغبان کلاه»، از غرب و شمال غرب به روستاهای «آجین دوجین» و «ولیان» و از شرق به دره «سیبان دره» و دره «ورده» محدود میشود.
موقعیت جغرافیایی روستای آغشت در منطقه کوهستانی، شرایط آبوهوایی خاصی را در این منطقه رقم زده است و این روستا هر سال، زمستانهایی سرد و تابستانهایی معتدل را تجربه میکند. سابقه سکونت در این روستا تنها به چند دهه قبل برمیگردد؛ در حالی که قدمت این روستا بیش از هزار سال است. نام آغشت ترکیبی از دو بخش «آو» بهمعنای آب و «غشت» بهمعنای انباشته شدن و فراوان بودن است و از آنجا که در این روستا، آبهای روان، چشمهها و بارش زیاد بوده است، نام آن را «آغشت» گذاشتهاند.
روستای آغشت، یک روستایی ییلاقی است که با چشماندازهای زیبا و آبوهوای مطلوب، پتانسیلهای گردشگری فراوانی دارد. در سفر به روستای آغشت، خرید آلوی درجه یک، عسل طبیعی، توت و لبنیات را فراموش نکنید. آغشت همچنین به یک دژ زیبا شهرت دارد؛ اما باید بدانید که در این روستا هیچ قلعه تاریخیای وجود ندارد. پس دژ زیبای ثبت شده در عکسهای این روستا کجا است؟
دژ مشهور آغشت در واقع، یک ساختمان ویلایی متعلق به یکی از ساکنان تهران است که با معماری خاص و منحصربهفرد خود، تبدیل به نمادی از یک دژ سحرآمیز در این روستا شده است.
کردان
- فاصله از روستای برغان: ۱۲ کیلومتر (۲۲ دقیقه)
- آدرس روستای اسپی داران: استان البرز، ساوجبلاغ (مشاهده روی نقشه)

منبع عکس: gardeshgari724.com
روستای تاریخی کردان از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ است که از شمال به جاده کوهسار و برغان، از غرب به اراضی سیف آباد و بانوصحرا، از جنوب به اتوبان کرج -قزوین و از شرق به شهرستان کرج منتهی میشود. این روستا در ارتفاع ۱۳۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد و از جاذبههای مهم آن میتوان به شاهزاده حسین و بی بی شهربانو اشاره کرد. برج مقبره کردان، بنای امامزاده یا شاهزاده حسین، با نقشهای مدور و خورشیدی، دارای ۳۴ کنگره به ارتفاع ۶ متر روی بدنه و گنبدی دوپوش از جنس آجر است. این بنای زیبا یکی از آثار ملی ثبت شده ایران است.
یک دهکده تفریحی مجهز به امکانات شنا، والیبال، فوتبال، بسکتبال، سوارکاری و ... در روستای کردان در اختیار گردشگران است تا تجربه شما را از گشت و گذار در کردان تکمیل کند
بیشتر اهالی کردان به کشاورزی، باغداری و دامداری مشغول هستند. آبوهوای مطبوع، باغهای زردآلو، آلبالو، گیلاس، گردو و توت، جاذبههای طبیعی، تاریخی، گردشگری و زیارتی، این روستا را تبدیل به یکی از محبوبترین روستاها در نزدیکی کرج کردهاند که سالانه میزبان گردشگران فراوانی است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید روستای کردان، بیش از هزار سال قدمت دارد.
پلی قدیمی به نام «بانو صحرا کردان» در فاصله دو کیلومتری از روستای کردان، یکی دیگر از جاذبههای تاریخی این روستا است که قدمت آن به عصر صفوی برمیگردد؛ البته امروزه از این پل تنها دو پایه باقی مانده است. رودخانه کردان، یکی از جاذبههای طبیعی و بسیار زیبای این منطقه است که از ارتفاعات کهار بزرگ سرچشمه میگیرد. یک دهکده تفریحی مجهز به امکانات شنا، والیبال، فوتبال، بسکتبال، سوارکاری و ... نیز در روستای کردان در اختیار گردشگران است تا تجربه شما را از گشت و گذار در کردان تکمیل کند. پرواز با پاراگلایدر در سایت پروازی کردان و کوهنوردی در ارتفاعات کردان از دیگر تفریحات جذاب منطقه کردان به شمار میآیند.
روستای سنج
- فاصله از روستای برغان: ۱۲.۵ کیلومتر (نیم ساعت)
- آدرس: غرب استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان (مشاهده روی نقشه)

منبع عکس: خبرگزاری ایلنا. عکاس: کیانوش محبیان
روستای سنج در ساوجبلاغ و در مجاورت روستای برغان قرار دارد. این روستای زیبا با وجود باغهای زیبا و سرسبز گردو، گیلاس، آلبالو، گوجه سبز یا همان گوجه برغانی و یک منطقه توریستی به نام «توکوه»، یکی از بهترین مقاصد طبیعت گردی در نزدیکی کرج است. توکوه یک منطقه ییلاقی است و بهارهای بسیار زیبا و دیدنی دارد.
روستای آتشگاه
- فاصله از روستای برغان: ۱۴.۷ کیلومتر (نیم ساعت)
- آدرس: استان البرز، بخش مرکزی کرج، دهستان کمال آباد (مشاهده روی نقشه)

عکاس: نامشخص
روستای زیبای آتشگاه با مساحت ۲۵۰۰ هکتاری در ۲۰ کیلومتری شمال غربی کرج و ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت قرار دارد. این روستا در دهستان کمال آباد شامل انواع زمینهای کشاورزی، خانههای مسکونی، چراگاه، باغ و کوه است و با مناظری زیبا و چشمنواز، درختان گردو، توت سفید و گیلاس، مجتمعهای رفاهی، رستورانها و آبوهوایی معتدل یکی از بهترین مقاصد تفریحی و گردشگری در اطراف کرج به شمار میآید. روستای آتشگاه از شمال به نوجان و دروان (Dorvan)، از جنوب به باغستان، از شرق به سیاهکلان و از غرب به برغان محدود میشود.
روستای آتشگاه از دوران گذشته محل زندگی زرتشتیان بوده است و به همین دلیل، آن را به نام «آتشکوه» یا «آتشکده» نامگذاری کردهاند. نشانههای تاریخی بهجا مانده از دوران اشکانیان و ساسانیان مانند تل مهدیخانی و دژ دو برار (دو بردار)، نشانههای آتشکده و گورستان قدیمی، سنگهای قرمز آتشزن، آرامگاه پیر پیران و درخت سرسبز سماگاد با نزدیک به دو تا سه هزار سال عمر قدمت و اهمیت روستای آتشگاه را به ما نشان میدهند. برخی افراد بر این باور هستند که نام این روستا از نام آتشکدهای بزرگ در تل مهدیخان، تپه باستانی واقع در شمالیترین بخش روستای آتشگاه برداشته شده است؛ در حالی که برخی دیگر نام آتشگاه را به سنگهای آتشزنه یافت شده در این منطقه نسبت میدهند. آتشگاه در طرح منطقه نمونه گردشگری جای دارد.
آبشارهای زنجیرهای جوزه رود
- فاصله از روستای برغان: ۲۶ کیلومتر (۵۰ دقیقه)
- آدرس روستای اسپی داران: استان البرز، ساوجبلاغ، دهستان برغان (مشاهده روی نقشه)

عکاس: نامشخص
روستای ییلاقی کوهستانی روستای سفید داران از توابع شهرستان ساوجبلاغ و دهستان برغان است و وجه تسمیه نام آن، «روستای دارای درختان سپیدار» است
آبشارهای زنجیرهای جوزه رود در روستای سفید داران (ایسپی داران) قرار دارند. این روستای ییلاقی کوهستانی از توابع شهرستان ساوجبلاغ و دهستان برغان است و وجه تسمیه نام آن، «روستای دارای درختان سپیدار» است. مسیر دسترسی به روستای سفیدداران از طریق شهرستان کرج، روستای کردان و روستای آغشت عبور میکند.
اولین آبشار آبشارهای زنجیرهای جوزه رود با نام «آبشار وارش کورور» شناخته میشود. نام این آبشار در زبان محلی بهمعنای آبشاری است که دارای آب فراوان یا بارش زیاد است. آبشار وارش، بالاتر از پیچ عروس کمر و در چند کیلومتری نرسیده به این روستا، در داخل تنگهای زیبا در احاطه درختان بید و گردو و چشمههای زلال آب معدنی واقع شده است.
دومین آبشار روستای سفیدداران ساوجبلاغ، آبشارهای زنجیرهای معروف به آبشارهای جوزه رود هستند که چند کیلومتر بالاتر از روستا قرار دارند. اولین آبشار زنجیرهای جوزه رود، پس از عبور از رودخانه پرآب جوزه رود در احاطه بوتههای گل قرار دارد. پس از عبور از اولین آبشار، با چهار آبشار بزرگ و کوچک دیگر روبهرو میشوید. با عبور از این آبشارها خود را در یک محوطه بزرگ و مسطح پیدا خواهید کرد که در سالهای بسیار دور، محل قرارگیری روستایی به نام جوزه رود بوده است؛ روستایی که در حال حاضر متروکه است. پس از گذر از تنگه «کل خشانی دره» بهمعنای «محل خواب بزهای کوهی»، آبشار بعدی با نام «آب بست» در جلوی شما قد علم میکند. آبشاری با ارتفاع زیاد که جلبکهای اندود شده روی صخرههای اطراف آن، زیبایی شگفتانگیزی به آن اعطا کردهاند.
در پایان به شما توصیه میکنیم که در سفر به برغان و روستاهای اطراف بهعنوان یک گردشگر مسئول از طبیعت و محیط زیست محافظت کنید. در این مناطق زبالههای خود را در طبیعت رها نکنید. همواره به یاد داشته باشید که طبیعت بکر این منطقه ازصدها سال قبل وجود داشته است و با محافظت از آن میتوان آن را برای نسلهای بعد نیز حفظ کرد.

عکاس: نامشخص
تصاویر روستای برغان
منابع عکسها بهترتیب: خبرگزاری برنا (عکاس: سید علیرضا کیایی)، نامشخص، ایرنا، ایرنا، findatour.co، ایرنا، blog.rahbal.com، findatour.co، ایرنا، نامشخص، وحید ناییلو، نامشخص، نامشخص، نامشخص، نامشخص، خبرگزاری فارس (محمدمهدی پور عرب)، blog.rahbal.com، وبسایت findatour.co، findatour.co، وبسایت pinorest.com