کشف تابوت ها و مجسمه های باستانی در مصر با قدمت بیش از ۲۵۰۰ سال
کشور مصر از تعداد زیادی اشیای باستانی از جمله تابوتها و مجسمههای باستانی در محوطه باستانی سقاره رونمایی کرد.
مقامهای مصری در تاریخ ۱۴ نوامبر (۲۴ آبان ۱۳۹۹) از کشف حداقل ۱۰۰ تابوت باستانی با چند مومیایی در داخل آنها و ۴۰ مجسمه طلاکاری شده در نکروپلیس گسترده فراعنه در جنوب قاهره، پایتخت این کشور خبر دادند. طبق اعلام، وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر قدمت این آثار به آخرین دوره مصر باستان در سالهای ۶۶۴ تا ۳۳۲ قبل از میلاد مسیح برمیگردد.
تابوتهای سنگی مهر و موم شده رنگارنگ و مجسمههایی که بیش از ۲۵۰۰ سال پیش به خاک سپرده شده بودند، روز یکشنبه در یک نمایشگاه موقت در جلوی هرم مشهور پلکانی جوزر (Step Pyramid of Djoser) در محوطه باستانی سقاره به نمایش گذاشته شدند.
باستانشناسان، در تابوتی را باز کردند که یک مومیایی در آن وجود داشت. آنها همچنین موفق شدند تا با تاباندن اشعه ایکس بر این مومیایی و نمایش اینکه چگونه بدن او تا به امروز سالم مانده است، ساختار مومیایی باستانی را تجسم کنند.
«خالد العنانی» (Khaled El-Anany)، وزیر گردشگری و آثار باستانی در یک کنفرانس خبری گفت که برخی از موارد کشف شده مربوط به دودمان یونانی بطلمیوسی هستند که حدود ۳۲۰ سال قبل از میلاد مسیح قبل از میلاد بر مصر حکومت میکردند. دیگر موارد کشف شده نیز مربوط به دوره آخر مصر باستان از سال ۶۶۴ تا ۳۳۲ قبل از میلاد هستند.
محوطه باستانی سقاره، بخشی از نکروپلیس در ممفیس، پایتخت باستانی مصر است که از آثار باستانی آن میتوان به مجموعه اهرام جیزه و همچنین اهرام کوچکتر «ابو سیر» (Abu Sir)، «دهشور» (Dahshur) و «ابو رویش» (Abu Ruwaysh) اشاره کرد. ویرانههای باستانی ممفیس در دهه ۱۹۷۰ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شدند.
«العنانی» گفت:
هنوز چیزهای زیادی برای کشف شدن در سقاره وجود دارند. این یک گنج است. حفاریها کماکان در جریان هستند و هر زمان که یک منطقه دفن را از تابوتدانهای سنگی خالی میکنیم، به یک ورودی دیگر میرسیم.
تابوتهای چوبی مهر و موم شده متعلق به مقامات عالی رتبه دوره آخر و دوره بطلمیوسی مصر باستان بودند
طبق گفتههای وزیر گردشگری، مقامات کشور مصر باید این آثار باستانی کشف شده را به سه موزه قاهره از جمله موزه بزرگ مصر انتقال دهند؛ موزهای که کشور مصر در حال ساخت آن در نزدیکی اهرام جیزه است.
کشف این مجسمهها و تابوتها در نکروپلیس مشهور، آخرین کشف از مجموعه یافتههای باستانشناسی در مصر است. از ماه سپتامبر، حداقل ۱۴۰ تابوتدان سنگی مهر و موم شده در منطقه سقاره کشف شده است که در بیشتر آنها مومیایی وجود دارد.
«مصطفی وزیری» (Mostafa Waziri)، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی کشور مصر، روز شنبه به خبرنگاران گفت:
باستانشناسان مصری، تعداد دیگری از تابوتهای طلاکاری شده نفیس، نقاشی شده و تزیین شده را نیز کشف کردهاند.
مصر مكررا عملیات كشف باستانشناسی در محوطه های تاریخی را به امید گسترش و احیای صنعت گردشگری در این کشور ادامه میدهد. گردشگری و سفر در کشور مصر پس از قیام مردمی در سال ۲۰۱۱ و سرنگونی «حسنی مبارک» (Hosni Mubarak) که سالها بر مصر حکومت کرده بود، در حال احیا بوده و آشوبهای سیاسی در این کشور به اتمام رسیده است. البته در سال جاری نیز گردشگری در کشور مصر، مانند بقیه نقاط جهان بهعلت شیوع بیماری همهگیر کرونا، با ضربه سهمناک دیگری روبهرو شد.
دیدگاه