نمایشگاه انسان و دریا در موزه ملی ایران

اکرم زمانی نوری
اکرم زمانی نوری یکشنبه، ۸ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۰۰
نمایشگاه انسان و دریا در موزه ملی ایران

نمایشگاه انسان و دریا در موزه‌ی ملی ایران تا ۲۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۸ دایر است. موضوع این نمایشگاه که برای اولین بار برپا شده است، فرهنگ دریایی و ارتباط انسان و دریا با تکیه بر یافته‌های باستان‌شناختی است.

انسان و دریا، نام نمایشگاهی است که از ۲۵ آذرماه هم‌زمان با روز ملی حمل و نقل، در بخش ایران باستان موزه‌ی ملی ایران گشایش یافته است. این نمایشگاه که تا ۲۵ بهمن‌ماه برقرار است، فرهنگ دریایی ایران را بر اساس یافته‌های فرهنگیِ پژوهش‌های باستان‌شناختی در معرض نمایش قرار داده است.

نمایشگاه ارتباط انسان و دریا

عکاس: معصومه پاشازاده

نمایشگاه انسان و دریا هم‌زمان با روز ملی حمل و نقل با حضور مقامات عالی رتبه‌ی وزارتخانه‌ی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، سازمان بنادر و دریانوردی و پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی گشایش یافت. هدف از این نمایشگاه که با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی برپا شده است، نشان دادن ارتباط بین انسان و دریا در فرهنگ مادی است.

جبرییل نوکنده، رئیس موزه‌ی ملی ایران در مراسم گشایش نمایشگاه بیان کرد: آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه و همچنین یافته‌های جزایر از حوزه‌ی دریای کاسپی تا خلیج فارس، تجارت‌های گسترده‌ی ایران با کشورهای راه دور از جمله چین و کره را به واسطه‌ی دریا به اثبات می‌رساند. اشیا و اسناد جمع‌آوری‌شده از موزه ملی ایران و استان‌های گلستان، گیلان و خوزستان با حمایت سازمان بنادر و دریانوردی مشتی از خروارها اطلاعاتی است که در حوزه دریا در سواحل ایران موجود است.

نمایشگاه ارتباط انسان و دریا

عکاس: معصومه پاشازاده

از برنامه‌های حاشیه این نمایشگاه؛ نشست‌های تخصصی، کارگاه و نمایشگاه‌های کودک و بازدید‌های تخصصی است، چنانچه نشست دریانوردی در امپراتوری هخامنشی سه‌شنبه ۱۰ دی‌ماه، ساعت ۱۰ صبح در محل نشست‌های موزه‌ی ملی ایران با سخنرانی آوی باخنهایمر، محقق زبان‌شناسی خاور نزدیک مؤسسه‌ی مطالعات تاریخ و جامعه ایران باستان - استرالیا برگزار می‌شود.

در این نمایشگاه ۱۶۰ قلم شی از دوران پیش از تاریخ، تاریخی و دوره‌های متأخر اسلامی شامل آثار تاریخی از محوطه‌هایی مانند غار یافته و ال تپه، شوش، چغامیش، سیراف، دیوار گرگان، هرمز، قشم در معرض نمایش قرار دارد و علاقه‌مندان برای بازدید می‌توانند تا ۲۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۸ همه روزه از ساعت ۹صبح تا ۱۷ به موزه‌ی ملی مراجعه کنند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه