پروژه شکوه تخت جمشید به دست اتریشیها کلید خورد


پروژه شکوه تخت جمشید، با همکاری شرکت توسعه گردشگری ایران و یک شرکت اتریشی کلید خورد.
توافقنامه اولیه پروژه «شکوه تخت جمشید» بین شرکت توسعه گردشگری ایران زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و یک شرکت اتریشی امضا شد. به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه گردشگری ایران، در نشستی بین علی جیرفتی، مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران و هلموت ریگوارت مدیرعامل یک شرکت اتریشی در هتل بینالمللی لاله تهران، این توافقنامه به امضا رسید.
علی جیرفتی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران در این نشست گفت:
پروژه شکوه تخت جمشید که مقرر شده تأمین مالی آن از طریق فاینانس یکی از بانکهای کشور اتریش انجام شود، در پنج بخش اجرا خواهد شد. در بخش اول محوطه سایت تخت جمشید و عناصر آن بر اساس استانداردهای یونسکو و سازمان میراث فرهنگی مستند، ایمن و پاکسازی میشود، ساختمان ورودی جدیدی مهیا میشود که شامل بخشهای بلیتفروشی، کافیشاپ، سرویسهای بهداشتی، فروشگاه صنایعدستی و سوغات، کتابفروشی و... خواهد بود.
در بخش دوم پروژه فضای ویآیپی، سالن جلسات و همچنین ساختمان و گیت خروجی الکترونیکی اجرا خواهد شد. در این فاز همچنین برنامهریزی برای ایجاد سامانه راهنمایی تورها در ساعات مختلف روز و شب انجام خواهد شد.
جیرفتی با بیان اینکه بخش سوم پروژه به برنامهی جدید نور و صدا اختصاص دارد، گفت:
در این مرحله آدیتوریوم جدید راهاندازی میشود و برنامههایی از قبیل ویدئومپینگ و لیزرشو با آخرین تکنولوژیها و فناوریهای روز اجرایی خواهد شد و بدینوسیله اطلاعات تاریخی تخت جمشید در شکل جذابی به بازدیدکنندگان ارائه میشود.
در بخش چهارم و پنجم موزه تخت جمشید تکمیل خواهد شد و همچنین محوطه اطراف تخت جمشید برای برگزاری رویدادهای بزرگ ساماندهی میشود. اجرای آموزشهای تخصصی برای کارکنان از دیگر مفاد این تفاهمنامه است.
مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران تأکید کرد:
معاونت میراث فرهنگی کشور بهعنوان ناظر در این پروژه حاضر خواهد بود تا در تمام مراحل رعایت استانداردهای یونسکو برای این سایت میراث جهانی را زیر نظر داشته باشد؛ با اجرای این پروژه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ فرصت شغلی بهصورت مستقیم ایجاد خواهد شد.
هلموت ریگوارت، مدیرعامل شرکت اتریشی نیز گفت:
این شرکت و گروه شرکتهای همکار ما در این پروژه به شکل تخصصی در امور سایتهای تاریخی فعالیت میکنند و قطعا فعالیتها هیچ خطری را متوجه تخت جمشید نخواهد کرد و هدف اصلی این پروژه توسعه این سایت و آماده کردن آن برای ایجاد تجربهای تازه و منحصربهفرد در بازدید از این اثر تاریخی است.
دیدگاه