معرفی قابلیت های گردشگری کشور و تبریز، اولویت وزارت خارجه
اسماعیل بابایی مسئول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال غرب کشور، با تاکید بر ظرفیتهای بسیار بالای آذربایجان و تبریز در حوزههای گردشگری، گفت:
وزارت خارجه همراه با سایر نهادها، وزارتخانهها و استانداری و دستگاههای اجرایی آذربایجان شرقی تلاش دارد تا این پتانسیلها را به خوبی در اقصی نقاط جهان معرفی کرده و کوشش می کند برگشت بهرههای مادی و معنوی رویداد در منطقه و کل کشور ملموس باشد.
او با اشاره به ظرفیتهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تبریز ادامه داد:
معتقدیم باید این ویژگیهای منحصر به فرد تقویت شده و ارتباط با جهان هر روز گستردهتر از روز قبل برای این شهر مهیا شود که وزارت امور خارجه نهایت تلاش خود را با رایزنی مداوم و مستمر با مقامات استانی و سایر کشورها به انجام رساند.
مسئول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال غرب کشور با بیان اینکه نه تنها کشورهای اسلامی بلکه تمامی کشورهای جهان جزو سیاستهای کاری وزارت امور خارجه برای توسعه صنعت گردشگری در تبریز است، ادامه داد:
جمهوری اسلامی به جز ۱۱ کشور در جهان که به لحاظ سیاسی و در پارهای از موارد به دلیل مسایل بهداشتی و امنیتی نمیتواند ارتباط برقرار کند، با تمامی کشورهای جهان با رعایت احترام متقابل میخواهد ارتباط نزدیک و گستردهای داشته باشد و تلاشها بر این امر مهم استوار است.
او اضافه کرد:
به همین دلیل در مراسم افتتاح رویداد تبریز ۲۰۱۸ علاوه بر نمایندگان سیاسی و فرهنگی کشورهای اسلامی، از کشورهای اروپایی و غیرمسلمان نیز مدعوین حاضر بودند.
او بیان کرد:
ما باید با زبان روز دنیا و مدرن با کشورهای خارجی برخورد کنیم و این موضوع در رابطه با توسعه همکاریهای گردشگری بسیار مهم و تعیینکننده است، چه بسا اگر از محل ورود یک گردشگر خارجی نوع برخوردها و تعاملات به خوبی انجام نشود، آثار منفی آن برای مدت ها در روابط دوجانبه و چندجانبه کشورها باقی بماند.
بابایی تصریح کرد:
بدون تردید اتباع کشورهای خارجی از اینکه در ایران روسری سر میکنند، به هیچ عنوان ناراحت و ناراضی نیستند، اما شاید نوع برخوردها که شاید بسیار هم جزیی به نظر برسد در ایجاد ارتباطات مهمتر از سایر حوزهها باشد.
او از فعالیت های عمده نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال غرب کشور، دعوت از حدود یکصد نفر از نمایندگان سیاسی و فرهنگی کشورهای مختلف جهان برای مراسم تبریز ۲۰۱۸ اعلام کرد و افزود:
۲۰ وزیر، ۲۵ سفیر و ۲۵ شهردار کشورهای اسلامی از جمله دعوت شدگان به مراسم افتتاح این رویداد مهم بود که در نهایت حدود ۶۰ نفر از آنها در مراسم حاضر شدند.
از نظر بابایی وزارت امور خارجه در این بخش عملکرد خوبی داشته است، همچنین خاطرنشان کرد:
با توجه به فرصت بسیار اندک برای رایزنی و ارسال دعوت نامهها حضور این تعداد نماینده و سفرای خارجی در تبریز قابل قبول است، اما باید توجه داشت که برای چنین برنامههایی باید از مدتها قبل برنامهریزی کرد.
او تعامل و هماهنگی استانداری آذربایجان شرقی و نماینده ولی فقیه در استان با این وزارتخانه برای اجرای مراسم افتتاح رویداد تبریز ۲۰۱۸ تمجید کرد و تاکید کرد:
حجتالاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز در ایجاد هماهنگی بین دستگاههای مختلف برای استقبال و میزبانی مهمانان خارجی نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری داشتند که باید قدردان ایشان باشیم.