- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
تالش، نام خود را از قوم تالش گرفته است و به استناد منابع و شواهدی بسیار، بازمانده اقوام کادوس باستان و از همسایگان دیرین قوم گیل به حساب میآید. این شهر از غرب به استان اردبیل، از شمال به آستارا، از جنوب به رودبار و از شرق به دریای خزر و انزلی محدود میشود.
تالش از سه جهت به کوههای تالش (ادامه رشتهکوههای البرز) و از طرف دیگر به دریای خزر منتهی شده است. جاذبههای طبیعی این شهرستان هر ساله تعداد بسیاری از گردشگران را به سوی خود میکشاند.
عکس از اینستاگرام siahdarane.man (عکاس: نامشخص)
شهرستان تالش (هشتپر) با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص از یک سو به جلگه، شهر و دریا و از سوی دیگر به کوهپایههای جنگلی محدود میشود. تالش جاذبههای گردشگری بسیاری دارد که یکی از این مناطق سیاه داران است.
سیاه داران در گذشته درختان بزرگی از بلوط داشت که سر به فلک کشیده بودند و توده عظیم آنها مانع ورود افراد به داخل جنگل میشد. بعد از سکونت افراد ییلاقنشین، این محدوده به «سیاه داران» معروف شد؛ به این معنی که پوشیده از درختان سیاه (بلوط و آزاد) بود.
این منطقه در جنوب غربی تالش واقع است و در سالهای اخیر توسط شهرداری تالش به مکانی برای گذران اوقات فراغت و تفریح تبدیل شده است. پس از احداث راه و پلهگذاری بخشهایی از دامنه تپه، در بلندترین نقطه تفریحگاهی بکر و دیدنی با امکاناتی نظیر رستوران، آلاچیق، سرویس بهداشتی قرار دارد. سورتمه ریلی در دامنههای جنگلپوش، از دیگر تفریحات سیاه داران است که برای مسافران تجربهای بسیار هیجانانگیز را ارمغان میآورد. همچنین حیات وحش طبیعی سیاه داران با حیواناتی مثل آهو و غزال وحشی میتواند برای بسیاری از گردشگران جالب باشد.
عکس از خبرگزاری فارس (عکاس: خلیل غلامی)
منطقه ییلاقی دوخاله کوه تالش از مناطق بکر و خوش آب هوای استان گیلان است. این منطقه با برخورداری از آبوهوای تمیز و طبیعتی دیدنی، از بهترین مقاصد برای کسب آرامش به دور از هیاهوی شهری است. بهترین زمان سفر به منطقه ییلاقی دوخاله کوه، نیمه اول سال است.
عکس از سایت گروه کوهنوردی کادوسیان تالش (عکاس: نامشخص)
غار سوباتان که با نام غار گنج خانه نیز شناخته میشود، در ضلع شمال شرقی منطقه بکر و سرسبز سوباتان واقع شده است. برای دسترسی به این غار باید از روستا پیادهروی سبک ۱۵ دقیقهای داشته باشید و حضور راهنما نیز لازم است. مسیر دسترسی چشماندازی سرسبز با گلهایی زیبا دارد و هوایی بینظیر که همه را از خود بیخود میکند. غار گنج خانه بین صخرههایی به ارتفاع ۵ تا ۱۵ متر پنهان است. دهانه غار باریک است و برای طبیعتگردی مناسب نیست؛ اما میتواند مقصدی قابلتوجه برای غارنوردان باشد.
مردم محلی گنج خانه را میشناسند و بهعنوان یکی از جاذبههای سوباتان به مسافران معرفی میکنند؛ اما باور دارند غار طلسم شده است و اگر کسی وارد آن شود، صدمه میبیند. به همین دلیل کمتر کسی جرات ورود به آن را دارد. اولین بار در سال ۱۳۹۴، این غار پیموده و نقشه آن مشخص شد.
عکس از اینستاگرام safarname.tabiatgardi (عکاس: نامشخص)
دریاچه سراگاه در حدود ۱۰ کیلومتری بخش مرکزی شهرستان تالش، در روستایی به نام سراگاه قرار دارد و آب آن از چشمههای زیرزمینی متعدد در بستر دریاچه تامین میشود. این دریاچه محل پرورش ماهی است و ملکی خصوصی به شمار میرود که با اجازه مالک، بازدید و گردش پیرامون آن آزاد است. بهترین زمان برای بازدید از دریاچه سراگاه، بهار و تابستان محسوب میشود و امکان چادرزنی در نزدیکی دریاچه یا اقامت در کلبه چوبی روستایی وجود دارد.
عکس از اینستاگرام omid.jahed.m (عکاس: نامشخص)
رودخانه دائمی کرگان رود بزرگترین و پرآبترین رودخانه ناحیه غربی استان گیلان در شهرستان تالش به حساب میآید. این رودخانه دارای سه سرشاخه اصلی به نامهای آق اولر، وزنه سر و رزه چای است که شاخههای اصلی و میانی آن از ارتفاع ۳۰۰۰ متری کوههای تالش، در امتداد البرز غربی سرچشمه میگیرند و در ارتفاع ۳۵۰ متری، به شاخه شمالی میپیوندند. طول شاخه اصلی رودخانه ۴۲٫۵ کیلومتر است و متوسط آبدهی سالانه آن حدود هشت متر مکعب در ثانیه تعیین شده است. این رود در ماههای خرداد تا مهر نسبتا کمآب میشود. کرگان رود پس از عبور از میان شهر تالش در ۶ کیلومتری شرق این شهر و در روستای قروق به دریای خزر میریزد. این رود زیستگاه انواع ماهی از جمله ماهی سفید و ماهی آزاد است.
یکی از جاهای دیدنی استان گیلان و شهرستان تالش، پارک جنگلی گیسوم است. مسیر زیبا و دیدنی گیسوم با درختان سر به فلک کشیده، شبیه به تونلی جنگلی است که دل هر بینندهای را میبرد. این جاده با نسیم خنک کوهستانهای تالش درآمیخته است و تن و جان هر رهگذری را آرامش ببخشد.
گيسوم جایی است که جنگل و دریا به یکدیگر میرسند. اگرچه بهترین زمان بازدید از گیسوم نیمه اول سال است؛ اما زیباییهای طبیعی این منطقه در فصل پاییز و زمستان کمتر از بهار و تابستان نیست. درختان جنگلی انبوه و انواع گونههای گیاهی بهویژه درختان انجیلی (آسون دار)، چشماندازی رویایی را در فصل پاییز به همراه دارد و زمستان با پوششی از برف، جلوهای خاص به گیسوم میبخشد.
منبع عکس: خبرگزاری فارس (عکاس: علی شفیعی کلی)
منطقه ییلاقی سوباتان در ۲۲ کیلومتری شهر لیسار و ۳۶ کیلومتری شهر تالش واقع شده است و در ارتفاع ۱۹۰۰ تا ۲۵۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. طبیعت زیبای سوباتان برای هر گردشگری دلفریب است و وجود خانههای چوبی در آن، بر جذابیتش میافزاید. مسیر دسترسی به این منطقه از سمت تالش در برخی قسمتها خاکی است و در روزهای بارانی عبور از آن میتواند مشکل باشد. بهترین زمان سفر به سوباتان، از نیمه دوم اردیبهشتماه تا اواسط تابستان است.
عکس از اینستاگرام shohreh.vafaei
آبشار ورزان یا ورازان در استان گیلان واقع است و در فاصله ۳۶ کیلومتری شمال غرب شهر تالش، در ارتفاع ۱۹۰۰-۱۹۷۰ متری از سطح دریاهای آزاد قرار دارد. این آبشار در روستای ورزان جای گرفته است و سوباتان چهار کیلومتر فاصله دارد. با ارتفاع بیش از ۱۰۰ متر، آبشار ورزان از صخرههایی عظیم فرومیریزد و چشماندازی فوقالعاده را موجب میشود.