کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای سهولان

چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸
مطالعه 5 دقیقه
روستای سهولان
روستای سهولان از جاهای دیدنی مهاباد در استان آذربایجان غربی است و غار آبی سهولان در آن قرار دارد.
تبلیغات
روستای سهولان
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: یک روز کامل
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان آذربایجان غربی، مهاباد، جاده مهاباد به بوکان
روستای سهولان
مشاهده روی نقشه
روستای سهولان
روستای سهولان
روستای سهولان
روستای سهولان

روستای سهولان که از جاهای دیدنی استان آذربایجان غربی است، بیشتر به‌خاطر وجود غار آبی سهولان شناخته می‌شود. با این حال، جاذبه‌های دیگری همچون قلعه‌‌ای تاریخی و مسجدی قدیمی، چشمه‌های خروشان، باغ‌های میوه پربار و طبیعت زیبا، این روستا را به مقصد گردشگری پرطرفداری تبدیل کرده‌اند.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره روستای سهولان بدانید:

کپی لینک

روستای سهولان کجاست؟

روستای سهولان یکی از جاهای دیدنی مهاباد در استان آذربایجان غربی است که در فاصله ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی مهاباد، ۳۴ کیلومتری شمال شرقی بوکان و ۱۵۷ کیلومتری ارومیه قرار دارد.

  • آدرس: استان آذربایجان غربی، مهاباد، جاده مهاباد به بوکان (نمایش روی نقشه)
کپی لینک

دسترسی به روستای سهولان

روستای سهولان

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: شوان مازوچی)

برای سفر به روستای سهولان ابتدا باید به آذربایجان غربی و مهاباد سفر کنید. روستای سهولان در فاصله ۴۳ کیلومتری شرق مهاباد واقع شده است. وارد جاده مهاباد به بوکان (جاده برهان) شوید تا با عبور از تپه ماهورهای جاده برهان به روستای عیسی کندی برسید. در این روستا جاده به دو مسیر متفاوت تقسیم می‌شود. مسیر مستقیم شما را به بوکان می‌رساند و مسیر سمت راست به روستای سهولان و غار مشهور آن منتهی می‌شود.

کپی لینک

معرفی روستای سهولان

روستای سهولان

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: حسین مهابادی)

سهولان از قدیمی‌ترین روستاهای مهاباد است که قدمت آن به ۴۰۰ سال می‌رسد. بعد از چندین قرن هنوز زندگی در این روستا جریان دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ هجری شمسی حدود ۱۸۰ نفر در آن زندگی می‌کنند. فعالیت‌های زراعی شالوده‌ اصلی اقتصاد روستای سهولان را تشکیل می‌دهد. گندم، جو، عدس، نخود، انگور، بادام، سیب و گردو برخی از محصولات تولیدی روستا هستند.

از دیگر فعالیت‌های اقتصادی روستا که ریشه در فرهنگ مردم بومی دارد، می‌توان به تولید انواع صنایع دستی مانند قالی، گلیم، جوراب و جاجیم اشاره کرد که عمدتا با استفاده از مواد اولیه‌ پشمی و دامی تولید می‌شوند. لباس‌های مشهور سنتی کردی عمده پوشش مردم روستا را تشکیل می‌دهند. در زبان کردی سهولان به‌معنای یخ است و این موضوع به‌خوبی سردسیر بودن منطقه را نشان می‌دهد.

2021-12-87ee5660-1d7c-4e35-baa7-c2487e4889d3

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مژده خیرالهی)

در گذشته چوپانان روستاهای یادآباد و عیسی کندی، گله‌های خود را برای چریدن به طبیعت ییلاقی و مراتع غنی سهولان حرکت می‌دادند. شرایط آب و هوایی مناسب و بارش‌های کافی، از سهولان منطقه‌ای خوب برای کشت دیم و زیستگاه انسانی ساخته است. در این مکان خانه‌ها به‌صورت متمرکز در میان دره‌ای قرار گرفته‌اند و سقف خانه‌ها مسطح است.

کپی لینک

جاهای دیدنی سهولان

کپی لینک

غار سهولان

روستای سهولان

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: ناشناس)

یکی از زیباترین غارهای آبی کشور به نام غار آبی سهولان در روستای سهولان قرار دارد. این غار بین مردم بومی با نام لونه کبوتر (لانه کبوتر) شناخته می‌شود و دلیل این نام‌گذاری وجود لانه‌های کبوتر درون غار است. این غار بعد از غار علیصدر، بزرگ‌ترین غار آبی کشور به حساب می‌آید. از خصوصیات منحصربه‌فرد غار سهولان می‌توان به کشف ۳۰۰ مسیر آبی و دریاچه‌ای به عمق ۳۰ متر اشاره کرد که زیبایی و عظمت آن را دو چندان کرده‌اند. نکته‌ جالب‌توجه درباره غار آبی، تفاوت دمای بیرون و درون آن است که به حدود ۱۰ تا ۱۵ درجه می‌رسد.

کپی لینک

قلعه اوریس و مسجد روستا

قلعه‌ تاریخی اوریس و مسجد قدیمی روستا از دیگر جاذبه‌های سهولان هستند که در کنار طبیعت سرسبز و غنی و چشمه‌ساران متعدد، مکانی عالی برای گردشگری ساخته‌اند.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به روستای سهولان

فصل بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از روستای سهولان است؛ به‌خصوص که می‌توانید شاهد خشک‌کردن میوه زیر نور خورشید توسط اهالی روستا باشید. با سردشدن هوا و بارش برف، گردشگر کمتری به این منطقه سفر می‌کند؛ گرچه این فصل نیز زیبایی‌های خاص خود را دارد.

کپی لینک

اقامت در روستای سهولان

روستای سهولان

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: حسین مهابادی)

اگر قصد دارید تا شب در روستای سهولان اقامت کنید، می‌توانید به‌سراغ خانه‌های محلی یا اقامتگاه‌های بومگردی روستا بروید. با این کار نه‌تنها تجربه زندگی روستایی را در برنامه خود خواهید داشت؛ بلکه به رونق اقتصاد بومی کمک خواهید کرد. در صورت تمایل می‌توانید انواع غذاهای لذیذ محلی و سنتی را سفارش دهید و برای ساعاتی از زندگی شهری فاصله بگیرید.

کپی لینک

نکات بازدید از روستای سهولان

روستای سهولان

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: شوان مازوچی)

  • در سفر به روستای سهولان، به فرهنگ مردم بومی احترام بگذارید.
  • برای بازدید از غار سهولان ترجیحا لباس گرم همراه داشته باشید؛ زیرا هوای درون آن به‌دلیل وجود دریاچه سردتر از هوای بیرون است.
  • برای عکاسی از مردم بومی حتما از آن‌ها اجازه بگیرید.
  • از جاذبه‌های گردشگری نزدیک روستا می‌توان به گوردخمه سنگی فخریگاه، حمام باستانی لج، مقبره بداق سلطان و دریاچه سد مهاباد اشاره کرد که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نیست.

سوالات متداول

  • روستای سهولان کجاست؟

    روستای سهولان یکی از جاهای دیدنی مهاباد در استان آذربایجان غربی است که در فاصله ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی مهاباد و ۳۴ کیلومتری شمال شرقی بوکان قرار دارد.

  • معروف‌ترین جاذبه روستای سهولان کدام است؟

    غار آبی سهولان با ۳۰۰ مسیر آبی و دریاچه‌ای به عمق ۳۰ متر از معروف‌ترین جاهای دیدنی روستای سهولان محسوب می‌شود.

  • بهترین زمان سفر به روستای سهولان چه فصلی است؟

    فصل بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از روستای سهولان است.

  • آیا امکان اقامت در روستای سهولان وجود دارد؟

    بله. گردشگران می‌توانند از اقامتگاه‌های بومگردی روستا برای اقامت استفاده کنند.

نویسنده: محبوبه رستمی/ بازنویسی: صدیقه شجاعی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات