معرفی چهار جاذبه گردشگری استان خوزستان؛ گهواره‌ی تمدن ایران

زهره زرشکیان
زهره زرشکیان پنجشنبه، ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۶
معرفی چهار جاذبه گردشگری استان خوزستان؛ گهواره‌ی تمدن ایران

خوزستان علاوه بر منابع نفت و گاز، دارای جاذبه‌های گردشگری تاریخی در رده میراث جهانی است و ازاین‌رو، می‌توان آن را گهواره‌ تمدن ایران دانست.

استان خوزستان، واقع در جنوب غربی ایران، مهد بخش وسیعی از تمدن کهن ایران یعنی تمدن ایلامی (عیلامی) است که به دوران ماقبل تاریخ برمی‌گردد. طبق اسناد پیشینه‌ زندگی بشر در استان خوزستان به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و دوره تمدن ایلام می‌رسد. ازاین‌رو، جاهای دیدنی استان خوزستان از تنوع بسیار بالایی (از روستاهای برف‌گیر تا ساحل گرم و از آبشار و دشت تا خانه‌های تاریخی) برخوردار است.

زیگورات چغازنبیل 

زیگورات چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل

به‌واسطه‌ی تاثیر منحصربه‌فرد و چشمگیر زیگورات چغازنبیل، که حدود ۱۲۵۰ پیش از میلاد به دست پادشاه ایلامی، اونتاش گال، ساخته شد، برای این مجموعه باستانی باید ماهیتی خاص‌تر متصور شد و این منظور نیازمند ذهنیتی ستایشگر و مبتکر است.

ظاهرا زیگورات چغازنبیل (زنبیل وارونه) بی‌نظیرترین زیگورات به‌جای مانده در دنیاست و قرن‌های بسیاری در ایران، به‌عنوان بزرگ‌ترین بنای ساخت دست بشر بوده است. معبد چغازنبیل در ابتدا شامل پنج طبقه با ارتفاع ۵۲ متر بوده است. امروزه، در اثر نابه‌سامانی‌های زمان و تخریب به‌جای مانده از حمله‌ی پادشاه آشوری (آشوربانیپال در ۶۴۰ پیش از میلاد) تنها دو و نیم طبقه از این زیگورات عظیم باقی است.

شهر باستانی شوش

در شمال استان خوزستان، شهر شوش مهد یکی از قدیمی‌ ترین شهرهای ایران و تمدن‌های خاورمیانه است که به حدود ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد برمی‌گردد. گفته می‌شود که شوش در اوج اهمیت خود در دوران هخامنشیان، پایتخت جهان بوده است.

آبراه های شوشتر

سازه آبی شوشتر

سرستون شکسته‌ی گاو دوسر، یکی از معدود سطوح باقی‌مانده در شوش و یادآور شکوه و عظمت ثبت شده در کتیبه‌های داریوش کبیر است که از تپه آپادانا به دست آمده است. آثار باستانی دیگری مانند کتیبه‌ها و ظروف سفالی که در شوش یافت شده، در موزه محلی در معرض نمایش عموم است.

سرستون گاو دوسر شوش

سرستون گاو دوسر شوش

شهر قدیمی شوشتر

به‌سمت شرق، شهر شوشتر قرار گرفته که در زمان ساسانیان بنا شد. معدود پل‌ها، سدها و آبراه‌هایی که در سده‌ی سوم بعد از میلاد توسط اسیران رومی جنگ ساخته شده است، در این مکان قرار دارد.

هفت تپه قدیمی ترین معبد ایلامی

هفت تپه قدیمی‌ترین معبد ایلامی

هفت تپه

بین چغازنبیل و مرکز استان خوزستان (اهواز)، محوطه باستانی هفت تپه قرار دارد. باور بر این است که قدیمی‌ترین معبد ایلامی کشف شده در ایران در اینجا حفاری شده است.

برای سفر به هر یک از شهرهای استان خوزستان و بازدید از جاذبه‌های بی‌نظیر آن، تور خوزستان را در کجارو جست‌و‌جو کرده و تور مورد نظر خود را از فروشنده‌های معتبر به‌راحتی ارزان‌تر از هر جای دیگر خریداری کنید.

عکس کاور: visit iran

مطالب مرتبط:

دیدگاه