بزرگترین امپراطوری قرن ۱۲ میلادی زیر خاک کشف شد

تیم  کجارو
تیم کجارو سه شنبه، ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۰
بزرگترین امپراطوری قرن ۱۲ میلادی زیر خاک کشف شد

باستان‌شناسان با استفاده از فناوری‌های جدید دریافتند شهرهای مدفون شده در منطقه‌ی تاریخی در کشور کامبوج، در واقع بزرگ‌ترین امپراطوری قرن ۱۲ میلادی بوده است.

شهرهای مدفون شده در زیر خاک در کشور کامبوج که پیش از این یافته‌های غیر مستند محسوب می‌شد، حالا با استفاده از فناوری‌ لیزری از سوی باستان‌شناسان منجر به کشفی بزرگ درباره تاریخ جنوب شرق آسیا شده است.

دکتر «دامیان اوانز»، باستان‌شناس استرالیایی که یافته‌های جدیدش به زودی در ژورنال علم باستان‌شناسی منتشر می‌شود اعلام کرد: با استفاده از فناوری اسکن هوایی لیزری موفق به کشف چندین شهر با قدمت بین ۹۰۰ تا ۱۴۰۰ سال زیر جنگل‌های انبوه در کشور کامبوج شده‌ایم که وسعت برخی از این شهرهای مدفون زیر خاک با وسعت «پنوم پن» پایتخت کنونی کامبوج برابری می‌کند.

برخی متخصصان معتقدند تحلیل جدید اطلاعات به دست آمده در سال ۲۰۱۵ که گسترده‌ترین بررسی هوایی باستان‌شناسان با پوشش بیش از ۱۹۰۰ کیلومترمربع بود حاکی از آن است که این شهرهای مدفون شده که جمعیت زیادی در آن‌ها زندگی می‌کرده، در واقع در زمان اوج خود بزرگترین امپراطوری قرن ۱۲ میلادی را تشکیل می‌داده است.

این شهرهای مدفون در نزدیکی شهر تاریخی «انگکور» در کشور کامبوج قرار دارد. شهر «انکگور» به عنوان پایتخت امپراطوری خمر بین قرن ۹ تا ۱۵ پس از میلاد رونق داشت که در سال ۱۴۳۱ میلادی توسط سربازان تایلندی ویران و بقایای شهر به حال خود رها شد و به تدریج گیاهان و درختان در اطراف شهر روییدند و آن را در خود پنهان ساختند تا این که ۱۵۰ سال پیش دوباره و به طور اتفاقی توسط یک مأمور فرانسوی کشف شد.

در این بررسی همچنین یافته‌های دیگری چون سیستم آب‌رسانی پیشرفته نیز کشف شده است که صدها سال پیش از آن چیزی که تاریخ‌دانان تصور می‌کردند در این منطقه وجود داشته است. این یافته‌های جدید می‌تواند فرضیه‌های پیرامون چگونگی شکل‌گیری امپراطوری خمر، قدرت یافتن و افول آن در قرن ۱۵ میلادی و همچنین نقش تغییرات آب و هوایی و مدیریت آب را در این فرآیند به چالش بکشد.

«دامیان اوانز» سرپرست تیم باستان‌شناسی در این پروژه عنوان کرد متخصصان دنیای باستان‌شناسی معتقدند این مهم‌ترین یافته‌ی باستان‌شناسی در سال‌های اخیر است.

«مایکل کو»، استاد بازنشسته باستان‌شناسی دانشگاه «ییل» که یکی از مطرح‌ترین باستان‌شناسان جهان و متخصص تمدن منطقه «انگکور» و امپراطوری خمر است در این باره گفت:

 فکر می‌کنم این اکتشاف هوایی - لیزری، بزرگ‌ترین پیشرفت در دانش ۵۰ و یا حتی ۱۰۰ سال اخیر ما درباره‌ی تمدن «انگکور» است.

مطالب مرتبط:

منبع ایسنا

دیدگاه