زیباترین سقف هایی که میتوانید در استانبول ببینید
هر روزی که در استانبول بگذرانید و به هر جاذبه تاریخی، فرهنگی و معماری که سر بزنید، بیشتر از قبل عاشق این شهر آسیایی - اروپایی خواهید شد.
در طول گشتوگذارتان، تماشای برخی از زیباترین سقفها در ساختمانهای تاریخی و فرهنگی را از دست ندهید. در این مقاله از کجارو، نگاهی میاندازیم به چشمنوازترین سقفهایی که برای صدها سال تحسین هر ببینندهای را بههمراه داشته و آنها را ترغیب کرده است که از این شاهکارهای هنری، عکاسی کنند.
کاخ توپکاپی
سقفهای کاخ توپکاپی، درست مثل سایر نقاط این کاخ، زیبا و دیدنی هستند و شکوه و جلال آنها بهخوبی نشان میدهند که برای حدود ۴۰۰ سال، بهعنوان محل سکونت سلطانهای مختلفی بوده است. با تماشای ظرافت و زیبایی این سقف متوجه میشوید که در آن زمان، نمایش ثروت و قدرت تا چه اندازه اهمیت داشته است.
بازار بزرگ
بازار بزرگ استانبول، یکی از بزرگترین و قدیمیترین بازارهای سرپوشیدهی دنیا است. گردشگران هنگام قدمزدن در بازار تاریخی استانبول باید نگاهی هم به سقف آن بیندازند و از تماشای نقوش سنتی زیبایی که زینتبخش گذرگاهها و طاقهای زیادی شدهاند، نهایت لذت را ببرند.
کاخ دلمه باغچه
کاخ دلمهباغچه، با هدف ساخت کاخی معاصرتر برای سلطان آن زمان بنا شد که با الهام از عمارتهای شاهان اروپایی بود. به همین دلیل، در مقایسه با نقوش سنتی کاخ توپکاپی، سقف این کاخ به طرحهای باروک بیشتری مزین شده است.
مسجد ایاصوفیه
مسجد ایاصوفیه، از خارقالعادهترین جاهای دیدنی استانبول است که یکی از جذابیتهای آن را میتوان سقف فوقالعاده زیبایش دانست. در زیر بسیاری از گنبدهای آن، شاهکارهای هنری خودنمایی میکنند و بهخوبی نشان میدهند که چطور یک کلیسا به مسجد و سپس موزه تبدیل شد.
موزه کیوسک کاشیکاری
ورودی موزه کیوسک کاشیکاری (Tiled Kiosk Museum)، مجموعهای زیبا از سرامیکهای قرن دوازدهم تا بیستم مناطق ایزنیک، کوتاهیه و چناققلعه را به نمایش میگذارد. این کاشیهای زیبا که اغلب بهصورت دستی نقاشی شدهاند، در میان نمای ساختمانهای تاریخی استانبول، یکی از نمادینتر کاشیکاریها هستند و از همین رو، مکانی عالی برای تماشای دقیقتر این شاهکار هنری به شمار میرود.
مسجد آبی
یکی از مجللترین مساجد استانبول، مسجد سلطان احمد موسوم به مسجد آبی است که در فاصلهی سالهای ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ میلادی ساخته شد و تا به امروز مورد استفاده بوده است. سقف این مسجد بهواسطهی خطاطیهای ظریف و نقوش سنتی، بسیار چشمنواز و زیبا به نظر میرسد.
موزه چورا
کلیسای چورا استانبول، از کلیساهای دوران بیزانس در استانبول به شمار میرود که در دوران عثمانی بهعنوان مسجد استفاده میشد و در سال ۱۹۴۸ به موزه تبدیل شد. سقف این موزه، درست مثل سایر بخشهای آن، برخی از زیباترین نقاشیها و کاشیکاریهای عصر بیزانس را نشان میدهد.
مسجد شاکرین
مسجد شاکرین، اولین مسجدی است که طراحی داخلی آن به دست بانویی به نام زینب فادیلیاوغلو (Zeynep Fadıllıoğlu) تکمیل شد و تلفیقی هنرمندانه از نقوش سنتی و مدرن را در کنار هم به نمایش گذاشته شده است. هنگام بازدید از این مسجد، نگاهی به سقف آن بیندازید و علاوه بر نقوش باستانی روی دیوارها، شاهد لوستری دستساز بهشکل قطرههای باران نیز باشید.