۱۵ اشتباهی که در پاریس نباید انجام دهید
رفتن به کشورهای جدید و تجربه فرهنگهای نو مستلزم آشنایی با آنها است؛ در غیر این صورت ممکن است مرتکب اشتباهات کوچک و بزرگ یا تجربههای ناخوشایندی شوید.
مقالههای مرتبط:
دیر زمانی است که پاریس یکی از محبوبترین مقصدهای مسافرتی دنیا است و چرایی آن ساده است: این شهر دارای معماریهای حیرتانگیز، غذاهای خوشمزه، بازارهای شگفتانگیز، موزههای درجهیک و بسیاری چیزهای دیگر است. اما پاریسیها با صنعت گردشگری بزرگی که دارند خیلی راحت اشتباهات مسافرانی که به شهرشان میآیند به آنها گوشزد میکنند. کجارو شما را با ۱۵ اشتباهی که مسافران در پاریس مرتکب میشوند، آشنا میکند.
۱. انجام سفر یک هفتهای در یک روز
ریچارد ناهم (Richard Nahem)، راهنمای تور پاریس میگوید:
یکی از اشتباهات بزرگ این است که سعی کنید تمام کارها را تنها در چند روز انجام دهید. پاریس یک شهر زیبا و بزرگ، با جاذبههای دیدنی فراوان و فعالیتهای دوستداشتنی است. اگر بخواهید تمام این زیباییها را یکجا و سریع تجربه کنید، کاری بسیار طاقتفرسا خواهد بود. من بهعنوان راهنمای تور بسیاری از مسافرانم را دیدهام که تلاش میکنند یک سفر یک هفتهای را در سه یا چهار روز انجام دهند. پیشنهاد من این است که تنها دو یا سه کار را برای یک روز برنامهریزی کنید. برای مثال صبح به موزه لوور بروید سپس ۶۰ تا ۹۰ دقیقه را صرف یک ناهار لذتبخش در یک کافه کنید، سپس بعدازظهر را به محله لومری یا موزه سنت ژرمن یا هر موزه دیگر بروید.
۲. سلام نکردن هنگام وارد شدن به یک مغازه
امیلی جکسون (Emily Jackson)، بلاگر، میگوید:
زمانی که وارد یک مغازه یا رستوران میشوید «bonjour» یا حداقل hello، به معنی سلام، بگویید. همان طور که در بسیاری از کشورهای دنیا گفتن «ببخشید» راهی برای یک درخواست مودبانه از یک فرد است، در فرانسه نیز از مسافران انتظار میرود زمانی که وارد یک مکان (مانند مغازه، رستوران، حتی باجههای بلیطفروشی در جاذبههای گردشگری) میشوند یک bonjour درست و حسابی بگویند. بارها شده در موزه میشنوم که متصدی بلیطفروشی به مسافران bonjour یا hello میگوید و مسافر در عوض جواب شماره بلیطی که میخواهد را اعلام میکنند. این واقعا بیادبی است. بهطور حتم با یک تعامل خوب و استفاده از bonjour سرویس بهتری هم میگیرید، بنابراین این نکته را همیشه به خاطر بسپارید.
۳. با عجله غذا خوردن در رستوران
ناهم میگوید:
بهجز رستورانهای فستفود زنجیرهای مانند مکدونالد، مسافران باید چیزی حدود ۶۰ تا ۷۵ دقیقه را صرف ناهار یا شام کنند. هرگز گمان نکنید که ساعت ۱۲:۱۵ برای صرف ناهار به رستوران میروید و تا ساعت یک که برای موزه لوور بلیط رزرو کردهاید غذا خوردن شما تمام شده است. سرویسدهی در فرانسه بسیار کند است و نسبت به آمریکا خدمتکاران کمتری وجود دارند. صبور باشید و اگر غذایتان دیر شد غر نزنید.
۴. چک نکردن ساعت بازگشایی
آن دیتمیر (Anne Ditmeyer) موسس تورهای فرانسوی میگوید:
من همیشه افراد را تشویق میکنم تا پیش از رفتن به یک مکان، ساعت شروع کارشان را بررسی کنند. پاریس، شهر ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته نیست و اغلب مکانها یک تا دو روز در هفته تعطیل هستند یا ساعات عجیب و غریبی دارند. شما باید وبسایتهای رسمی یا صفحات شبکههای اجتماعی مکانها را (بهخصوص در ماه اوت که بیشتر پاریس تعطیل است) بررسی کنید. ساعتها نیز فصلی هستند؛ به همین خاطر است که بهتر است ساعتها را دو بار چک کنید. پاریس واقعا میتواند شبیه به یک بازی باشد. اما این هم بخشی از ماجراجویی است.
۵. احتیاط نکردن در رابطه با جیببرها
گاهی فراموش میکنیم که پاریس هم با تمام جذابیتها و زیباییهایش مانند هر کلانشهر دیگر دنیا دارای دزد و جیببر است؛ بهخصوص داخل و اطراف متروهای جاذبههای گردشگری چون برج ایفل، موزه لوور و کلیسای سکره کر. شما باید بیش از اندازه هشیار باشید و اشیای قیمتی را در مترو و جاهای شلوغ مقابل خود نگه دارید.
پاریس نسبتا شهر امنی است؛ اما مراقب اطرافتان باشید. از خودپردازهای داخل بانک استفاده کنید، نه آنها که بیرون هستند. اگر دیدید که چند نوجوان آن اطراف میپلکند، دست از کار بکشید و به راهتان ادامه دهید. ممکن است قصد دزدیدن پولهایتان را داشته باشند. قطارهای مترو مدام در رفتوآمد هستند؛ بنابراین اگر یک واگن شلوغ بود منتظر قطار بعدی بمانید. سعی کنید در واگن بنشینید. اگر نزدیکی ایستگاه آخر بایستید، ممکن است کسی سوار شود، جیبتان را بزند و لحظه بسته شدن در از قطار خارج شود. اگر کولهپشتی دارید، هنگام سوار شدن آن را جلو بیاورید.
۶.خریدن کارت گردشگری غیرضروری موزه
مقاله مرتبط:
کارت گردشگری موزه تنها زمانی باارزش است که بخواهید حداقل دو موزه را در روز ببینید؛ در غیر این صورت فقط پولتان را هدر دادهاید. میتوانید برای دیدن هر یک از موزههای معروف پاریس بهصورت آنلاین بلیط رزرو کنید و دیگر در صف نایستید. اگر یک کارت گردشگری موزه دارید، باز هم میتوانید بهصورت آنلاین بلیط ررزو کنید.
۷. بلند صحبت کردن
بلند صحبت کردن بهخصوص در فضاهای بسته مانند مترو یا رستوران، نهتنها فضایی آزاردهنده ایجاد میکند، بلکه میتواند شما را به هدف جیببرها یا افراد سواستفادهکننده دیگر تبدیل کند. علاوه بر اینها، آیا مایلید تمام مترو از کل زندگی خصوصی شما باخبر شوند؟ یا بدتر اینکه بدانند کجا ساکن هستید؟ این توصیه را از فرانسویها بپذیرید و آرام تر صحبت کنید، البته اگر نمیخواهید توجهی را به خود جلب کنید.
۸. خرید نان و پنیر از سوپرمارکت
فردریک ویلکانت (Frederic Vielcanet)، عکاس و بلاگر میگوید:
لطفا از سوپرمارکتها نان و پنیر نخرید؛ زیرا خیلی باکیفیت نیستند و پولتان به هدر میرود. هر پاریسی نانوایی موردعلاقه خود را دارد تا بتواند باگت سنتی و کروسان باب میلش را بخرد. نانوایی موردعلاقه من Au Levain d’Antan در تپه مونمارتر است؛ همان جایی که زندگی میکنم. همیشه اینطور درخواست کنید: une baguette de tradition bien cuite s’il vous plait. یعنی یک نان باگت سنتی خوب لطفا. مزه نان است که مورد بحث است؛ مانند یک پاریسی واقعی نان را در خیابان بخورید. میتوانید روی نیمکت بنشینید و به آن کمی پنیر اضافه کنید. چاقوی خود را همراه داشته باشید؛ اما توصیه من را فراموش نکنید. حتما به یک پنیرفروشی خوب بروید؛ حتی اگر گران بود یک کممبر از شیر گاو، پنیر کومته از شهرستان ژورا، پنیر کانتال از استان اوورنی، پنیر بز یا پنیر بری از شهر مولن یا مو بخرید. همه اینها AOP هستند (Protected Origin Appellation) یعنی تمام محصولات از زمان خام بودن تا فرآوری و تبدیل به محصول نهایی از منبعی مشخص و مطمئن میآیند. شما در خیابان Martyrs چهار پنیرفروشی میبینید. اگر عجله دارید به La Grande Epicerie de Paris بروید. در اینجا هم نان و هم پنیر پیدا میشود.
۹. مستقر شدن در نزدیکی برج ایفل
ونسا گرال (Vanessa Grall) موسس فروشگاه Messy Nessy Chic و نویسنده کتاب «در پاریس گردشگر نباشید» میگوید:
به هتلهای نزدیک برج ایفل نروید. هتلهای زنجیرهای معروفی در نزدیکی این جاذبه گردشگری وجود دارد که با رستورانهای نه چندان خوب احاطه شدهاند. اطراف برج ایفل یکی از توریستیترین جاها در پاریس است که بهندرت افراد محلی یا فرهنگ فرانسوی اصیل را در آنجا میبینید. من گاهی برای هزاران گردشگری که آنجا میمانند احساس تاسف میکنم. سعی کنید در مناطق تاریخی چون حوالی سنت ژرمن مستقر شوید.
۱۰. آویزان کردن کیف پشت صندلی
کیفهای دستی که در رستوران پشت صندلی یا کف زمین قرار میدهید، مستعد دزدیده شدن هستند. یک کیف قلابدوزی بهعنوان سوغات بخرید و آن را به میز وصل کنید یا بین پاهایتان قرار دهید. اگر کیف را روی زمین قرار میدهید پای خود یا حداقل پایهی صندلی را داخل دسته کیف بگذارید. میزها را در پاریس معمولا نزدیک یکدیگر قرار میدهند.
۱۱. استفاده نکردن از هوای خوب
پیشنهاد میشود اگر هوا خوب است تنها یک موزه را در روز ببینید؛ بنابراین فرصت کافی برای کشف معماریهای زیبا را خواهید داشت. به یاد داشته باشید که هر لحظه هوا بد شد میتوانید برگردید؛ لوور همیشه سر جایش است.
۱۲. بردن باگت و کروسان به خانه
اگر مسافر هستید، نمیتوانید نان باگت یا کروسان را به خانه ببرید، چون بیات میشوند. اگر واقعا میخواهید که مقداری نان به خانه ببرید یک نان بزرگ (au levain بهمعنای نان خمیرترش) انتخاب کنید نه یک تکه. تا مدتی میتوانید نان را در یک کاغذ نه پلاستیک، تازه نگه دارید.
۱۳. بازدید کردن تنها از مکانهای معروف
سفر خود را تنها محدود به بازدید از موزهها و جاذبههای معروف نکنید؛ چراکه با این کار بیشتر وقت خود را در صفها گذراندهاید. از موزهها و مغازههای کوچکتر و ناشناستر بازدید کنید؛ جواهرات واقعیتری در پاریس وجود دارند.
خیلی از مسافرانی که به پاریس میآیند تنها به مکانهای معروف چون برج ایفل، طاق پیروزی یا موزه لوور میروند. پاریس شهری است که باید با قدم زدن آن را کشف کنید، خود را به انرژی شهر بسپارید، در مناطق قرن هجدهمی یا محله یازدهم قدم بزنید که پر از صنعتگر، مغازههای کوچک و خیابانهای جذاب پاریس است.
۱۴. بیش از حد انعام دادن
این نکته بیشتر برای آمریکاییها غیرقابل درک است. با اینکه انعام اساسا هزینه سرویس محسوب میشود؛ اما در فرانسه صورتحساب نهایی شما در رستوران یا کافه شامل تمام چیزهایی است که باید به خاطرش پول پرداخت کنید. برای مثال اگر صورتحساب شما ۳۵ یورو میشود، این هزینه شامل مالیات و انعام است. با وجود این، رسم است که، بین ۳ تا ۵ درصد صورتحسابتان را بهصورت سکه روی میز قرار دهید، زیرا هیچ جعبهای وجود ندارد که انعام را در آن بگذارید. همچنین به یاد داشته باشید که نمیتوانید با کارت اعتباری پرداخت کنید. اگر هم هیچ سکهای نداشته باشید، هیچ اشکالی ندارد که انعامی به جا نگذارید.
۱۵. ماندن روی «حالت گردشگر»
گاهی گردشگران با پاریس، مانند یک لیست کنترل رفتار میکنند؛ کارهایی که باید انجام دهند و جاهایی که باید ببینند. بهتر آن است که شهر را طبق علاقه خود بگردید. این یعنی دیدن یک نمایشگاه خاص از هنرمندی که دوست دارید یا رفتن به یک مغازه خاص که مرتبط با علاقه یا سرگرمیهای شما است. پاریس بهترین جا برای گشتوگذار است؛ زیرا جان میدهد برای قدم زدن و همیشه چیزی خاص و منحصربهفرد در هر گوشه آن وجود دارد. وقتی بهطور کامل روی حالت گردشگر هستید، گاهی فراموش میکنید که از سرعتتان کم کنید و به بالا نگاهی بیندازید. بخشی از دیدن یک فرهنگ جدید، تجربه چیزهای جدیدی است که در وطن خود نمیتوانید انجام دهید. این تجربهها اغلب بهترین داستانها را میسازند و تصویری جدید از مکانها و همچنین خودتان به شما میدهند.
دیدگاه