نکاتی که باید پیش از سفر به سنگاپور بدانیم (قسمت اول)
سنگاپور کشوری واقع در جنوب شرقی آسیا است که یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار کل آسیا و البته جهان به شمار میرود. در این مقاله، نکاتی که باید پیش از سفر به این منطقه بدانید را برایتان فهرست کردهایم. در ادامه همراه کجارو باشید.
سنگاپور هم یک کشور است و هم یک شهر. این کشور متشکل از جزایر ریز و درشتی است که در جنوب شبهجزیرهی مالایا واقع شده است. سنگاپور با مساحت ۷۱۸ کیلومتر مربعیاش، یکی از کشورهای مدرن و ثروتمند قارهی کهن محسوب میشود. به همین دلیل، افراد زیادی از سراسر دنیا به امید کسب درآمد بهتر و زندگی مرفهتر، به این کشور مهاجرت کردهاند. در ادامه نگاه دقیقتری خواهیم داشت بر قوانین و باید و نبایدهای سنگاپور و نیز نکاتی که باید در آن مد نظر داشته باشیم تا خاطرهی خوشی از سفر خود به این کشور کسب کنیم.
زبان
در سنگاپور چهار زبان انگلیسی، مالایی، چینی و تامیل به عنوان زبانهای رسمی شناخته میشوند. اما در مجموع ساکنان این کشور حدودا به بیست زبان مختلف صحبت میکنند که این امر نشان دهندهی تنوع گستردهی زبانی و فرهنگی در سنگاپور است. بسیاری از تابلوها و علائم در سنگاپور به چهار زبان رسمی نوشته شدهاند. در این کشور سیاست رسمی آموزشی به ترتیبی است که دانشآموزان به طور همزمان، زبان انگلیسی و زبان مادری خود را میآموزند. زبان مادری مردم سنگاپور، «سنگاپوریِ انگلیسی» یا همان Singlish است که بر اساس زبان انگلیسی استوار شده است. اگر تا حدودی با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشید، در این کشور با مشکل خاصی مواجه نخواهید شد.
حمل و نقل
سعی کنید بیشتر با اتوبوس در سنگاپور رفتوآمد کنید، چرا که اتوبوس در این کشور از جمله وسایل نقلیهی عمومی ارزانقیمت و سریع است که میتواند شما را در کوتاهترین زمان ممکن به این سو و آن سو ببرد. برای این منظور میتوانید یک کارت اتوبوس از ایستگاههای اتوبوس MRT این کشور تهیه کنید.
اما اگر دوست دارید سریعتر به مقصد خود برسید، میتوانید با تاکسی رفتوآمد کنید. نرمافزارها و اپلیکیشنهای تلفن همراه GrabTaxi و Uber در سنگاپور آمادهی خدماترسانی به شهروندان و گردشگران هستند.
جویدن آدامس در سنگاپور
بله، درست حدس زدید؛ جویدن آدامس در سنگاپور ممنوع است، اما آنطور که فکر میکنید موضوع ترسناکی نیست. هر کسی که در سنگاپور اقدام به واردات، فروش یا تولید آدامس کند، ممکن است با پرداخت جریمهی نقدی یا محکومیت در زندان مواجه شود.
ریشهی وضع این قانون در سنگاپور به زمانی باز میگردد که عدهای خرابکار سعی میکردند با آدامسهای خود، سنسور باز و بسته کردن دربهای مترو را دچار اختلال کنند. همچنین یکی دیگر از دلایل این موضوع، دشواری و هزینهبر بودن جمعآوری آدامسهای دور ریخته شده در محیط بیرون قلمداد میشود.
مقالههای مرتبط:
البته پیرو قراردادی که سنگاپور با آمریکا مبنی بر تجارت آزاد منعقد کرده است، ممنوعیت واردات و فروش آدامس برای مصارف پزشکی تا حدودی برداشته شده است.
با این حال اگر به این کشور سفر کردید و در جیب خود آدامس داشتید، سعی کنید پس از مصرف، آن را به طور صحیح در سطل زباله قرار دهید تا در مواجهه با پلیس به مشکل خاصی برخورد نکنید.
قوانین سختگیرانه و امنیت سنگاپور
اگر به سنگاپور سفر میکنید، با خیالی آسوده این کار را انجام دهید، چرا که امنیت شما تضمینشده است. وقوع جرائم خیابانی در این کشور بسیار نادر و میزان اعتیاد به مواد مخدر نیز در آن بسیار کم است؛ به طوری که سنگاپور یکی از کمترین میزان افراد معتاد به مواد مخدر جهان را دارد. برخی از کارشناسان دلیل این موضوع را وجود قوانین سختگیرانهی سنگاپور میدانند. برای نمونه، برای برخی از جرائم مربوط به مواد مخدر در سنگاپور، حکم اعدام وجود دارد.
ذکر این نکته ضروری است که دولت سنگاپور تنها در رابطه با جرائم بزرگ سختگیرانه برخورد نمیکند؛ ممکن است گردشگران به طور متدوال برای جرائمی مانند عدم عبور از خطوط عابر پیاده، ریختن زباله روی زمین و حتی عدم استفاده از سیفون توالتهای عمومی جریمه شوند!
قوانین راهنمایی رانندگی سنگاپور کمی پیچیده هستند، به همین دلیل هم افراد محلی و هم گردشگران در صورت ارتکاب خطای غیرعمدی، ممکن است با بخشش پلیس مواجه شوند.
به طور کلی اگر در این کشور خطایی مرتکب شوید که اطلاعات دقیقی از آن نداشتهاید یا به اشتباه متوجه آن شده باشید، احتمالا با پرداخت جریمهی نقدی مشکلتان حل شده و کارتان به ادارهی پلیس و دادگاه کشیده نشود. تنها کاری که هنگام ارتکاب اشتباه بایستی انجام دهید، این است که مدارک خود اعم از گذرنامه، روادید و کارت شناسایی را به پلیس داده و به او اطلاع دهید که شما گردشگر بوده و از قوانین سنگاپور به طور کامل اطلاع نداشتهاید.
مهاجران سنگاپور
اگرچه ممکن است پس از خواندن مطالب بالا راجع به قوانین سختگیرانهی سنگاپور کمی ترسیده باشید، اما بهتر است این نکته را بدانید که مهاجران بسیاری زیادی از سرتاسر جهان به این کشور آمده و آن را خانهی دوم خود خطاب میکنند. همه ساله، تقریبا ۴۰ درصد از جمعیت شهر سنگاپور از کشورهای خارجی به این مکان میآیند. این افراد از مناطق بسیاری از جمله کشورهای اطراف، خاور دور، اروپای غربی و حتی ایالتهای میانی آمریکا به این کشور میآیند.
دیدگاه