راهنمای سفر به سواحل آسیایی استانبول
هرچه از استانبول بگوییم تمامی ندارد. آنقدر در این شهر کار برای انجام دادن و جا برای دیدن وجود دارد که ناگزیر هر بخش را در یک مقالهی مجزا برایتان معرفی میکنیم. برای اینکه بیشتر با این شهر فوقالعاده آشنا شوید در ادامه قصد داریم به سواحل آسیایی این شهر برویم. با کجارو همراه باشید.
شهر قدیم، بخش اروپایی، دریاها، مراکز دیدنی، معماری بینظیر، مراکز خرید فراوان و غیره همگی از استانبول یک شهر توریستی تمام عیار ساختهاند. جالب است بدانید که ماه ژوئن سال گذشته میلادی استانبول با ۱۲.۵۶ میلیون گردشگر توانست نیویورک و سنگاپور را پشت سر بگذارد و با دو پله صعود به مقام پنجم پر بازدیدترین شهر جهان دست یابد. بعلاوه استانبول سومین شهر گردشگری دنیا نیز به شمار میآید.
مقالههای مرتبط:
- راهنمای سفر به سلطان احمد، شهر قدیم استانبول
- راهنمای کوتاه سفر به استانبول
- بهترین مراکز خرید استانبول
سواحلی در کنار تنگه بسفر و دریای مرمر که زیبایی خیرهکننده و اعجاب انگیزی دارند. یکی از مناطق قرار گرفته در کنار آب، اسکدار است. اسکدار دارای چندین اثر بجا مانده از امپراتوری عثمانی است و نسبت به دیگر مناطق ساحلی سنتیتر است.
کمی پایینتر اما کزیکوی (قاضی کوی) با ظاهر جوان پسندتری قرار گرفته است. سراسر ساحل کزیکوی پیادهرو شده است و شبهای بیدارش توریستهای فراوانی را بهسمت خود میکشد. از کزیکوی میتوانید با تاکسی یا دولموش (وسیلهی نقلیهی عمومی بین سواری و مینی بوس که جز وسایل نقلیهی معمول کشور ترکیه محسوب میشود) به خیابان بغداد یا شیکترین خیابان بخش آسیایی بروید. این خیابان دارای خانهها و آپارتمانهای لوکس است و سرتاسرش از بوتیکها و رستورانهای شیک و لوکس پر شده است.
مراکز دیدنی
کِزیکوی (قاضی کوی)
این منطقه در قدیم، یک شهر باستانی در آسیای کوچک بوده و با اینکه میگویند در واقع همان خلقیدون است، شواهد قابلمشاهدهای دراینباره وجود ندارد. وقتی با قایق به ساحل نزدیک میشوید، میتوان به وضوح ایستگاه قطار حیدر پاشا را دید که روی آب ساخته شده است . این ترمینال که سال ۱۹۰۸ میلادی ساخته شده است، یکی از برجستهترین آثار معماری بخش آسیایی استانبول محسوب میشود.
بین منطقه قاضی کوی و خیابان سوئوتلو چشمه، منطقهای با نام چارشی بهمعنای بازار وجود دارد که پر از مغازه، رستورانهای روباز، کافه و چند کلیسای مدرن است. خیابان دیگری همان اطراف با نام ژنرال آصیم گوندوز وجود دارد که مرکز فروشگاههای برندهای بینالمللی ترکی است و چندین سالن سینما و رستوران در آن وجو دارد.
برج دوشیزه
برج دوشیزه در جزیرهای کوچک که از زمان امپراتوری روم مانده، وظیفه هدایت کشتیها را بر عهده داشته است. پیشترها به این برج، برج لیندر هم میگفتند، زیرا در افسانه لیندر آمده است که او هر شب مسیر تنگه را به سوی نوری که معشوقهاش هیرو در شب برای هدایت او روشن نگاه میداشته شنا میکرده است، هر چندباید گفت که در واقع این افسانه در داردانل اتفاق افتاده است. انتخاب نام برج دوشیزه هم داستان جالبی دارد. اینطور گفته میشود که شاهزاده خانمی پس از اینکه پیشگویی میشود که قرار است از نیش مار بمیرد، به این جزیره برده میشود، اما متاسفانه در جزیره توسط ماری که با سبد میوه وارد شده بود گزیده میشود و میمیرد. این برج متعلق به قرن هجدهم میلادی است و در حال حاضر یک رستوران و یک کافهی شیک و گران در آن تعبیه شده است.
اُسکُدار
یکی از قدیمیترین مناطق مسکونی سواحل آسیایی همین اسکدار است. پیش از این به این منطقه اسکوتاری که نام زیستگاهی در قرن هفتم میلادی بوده است میگفتند. البته در حال حاضر هیچ اثری از آن شهر باستانی باقی نمانده است. در حال حاضر در اسکدار تعداد زیادی مسجد از زمان عثمانی باقی مانده است.
برای دسترسی به سیرکجی که چندین مسجد قدیمی در آن قرار دارد، میتوان از قطار زیرزمینی تگه بسفر استفاده کرد و این مسیر را تنها در چهار دقیقه طی کرد. در این منطقه میتوان آثار ارزشمندی از معمار سنان مثل مسجد مهرماه سلطان یا مسجد اسکله را یافت. دیگر مسجد ساخت سنان مسجد ینی والده (مادر جدید) بوده که سال ۱۷۱۰ به دست توانا و هنرمند این معمار ساخته شده است. در این منطقه میتوان از دو مسجد دیگر با نامهای شمسی پاشا و آتیک والده (مادر قدیم) نیز دیدن کرد.
رستورانها
برای غذا خوردن حتما سری به یکی از سه شعبهی رستوران جیه بزنید. سرآشپز و صاحب رستوران موسی داده ویره در رستورانش انواع خوراکها از سراسر ترکیه را سرو میکند. غذاهایی که شاید در رستورانهای دیگر پیدا نکنید. تمرکز اصلی او و منبع اصلی درآمدش از کباب مخصوص جیه است. در شعبهی دیگر که با نام جیه سُفراسی شناخته میشود، فقط غذاهای خانگی سرو میشوند و شعبهی سوم نیز با نام جیه کباب ۲، تخصصش در سرو انواع کباب است.
هتلها
برای اقامت در این منطقه میتوانید از هتل بینظیر سوماهان استفاده کنید. این هتل درست بهجای یک کارخانه متروک نزدیک آب ساخته شده و در آن از طراحی مدرن با مبلمان ترکی استفاده شده است. در این هتل حمام ترکی و باشگاه هم وجود دارد و صبحانه در پاسیوی اسکله سرو میشود.
منابع: hurriyetdailynews و فودورس
دیدگاه