کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

قبل از پرواز بدانید؛ فهرست کامل اقلام ممنوعه فرودگاه امام خمینی

سه‌شنبه 6 خرداد 1404 - 14:14
مطالعه 11 دقیقه
چمدان های مسافرتی در فرودگاه
آشنایی با کالاها و داروهای خاص و اقلام ممنوعه در فرودگاه امام خمینی باعث می‌شود که با خیال راحت‌تر سفر کنید.
تبلیغات

هنگام سفر به هر کشوری، آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به ورود و خروج کالاها از اهمیت بالایی برخوردار است. فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) به عنوان یکی از مبادی اصلی ورودی به ایران، نیز دارای فهرست مشخصی از اقلام ممنوعه است که مسافران باید پیش از سفر از آن‌ها مطلع باشند. نادیده گرفتن این مقررات می‌تواند منجر به بروز مشکلات قانونی، توقیف کالاها و حتی جریمه‌های سنگین شود؛ بنابراین مطالعه دقیق این لیست برای هر مسافری ضروری است.

اقلام ممنوعه فرودگاه امام نه تنها شامل موارد بدیهی مانند مواد مخدر و اسلحه می‌شود، بلکه اقلام دیگری نظیر برخی داروها، نشریات،‌ فیلم‌ها و... را نیز در بر می‌گیرد که شاید برای برخی مسافران کمتر شناخته شده باشند. در ادامه به جزئیات بیشتری درباره این اقلام ممنوعه خواهیم پرداخت تا سفری بدون دغدغه را تجربه کنید.

کپی لینک

اشیایی که ورودش به هواپیما مجاز نیست

در سفرهای هوایی، رعایت مقررات ایمنی و امنیتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به‌طور کلی اقلام مجاز ورود به هواپیما را می‌توان به دو دسته اقلام مجاز به داخل کابین و اقلام مجاز به داخل بار تقسیم‌بندی کرد. وضعیت برخی اشیا ممنوعه فرودگاه امام نیز با توجه به قوانین گمرگی برای ورود به کشور یا خروج از آن مشخص می‌شوند و برای آن‌ها شرایط جداگانه‌ای در نظر گرفته خواهد شد. در ادامه اشیا ممنوعه در پرواز را بررسی می‌کنیم.

کپی لینک

اشیای مجاز برای ورود به داخل کابین

مدارک شخصی و پول نقد: اقلام ضروری مانند پاسپورت، بلیط، ویزا، کارت‌های بانکی و وجه نقد را همراه داشته باشید.

لوازم شخصی کوچک: طبق قوانین بار دستی هواپیما، افراد می‌توانند وسایلی مانند عینک، مسواک و شانه را همراه داشته باشند. هم‌چنین مسافران می‌توانند بارانی یا پالتو، پتوی کوچک مسافرتی، چتر، عصا، کتاب و... را نیز همراه خود به داخل کابین ببرند.

سرنگ، دارو و اقلام پزشکی: در صورتی که سرنگ برای تزریق در طول سفر هوایی ضروری باشد، حمل آن با گواهی پزشک در کابین بلامانع است. داروهای خاص نیز باید با نسخه و در بسته‌بندی اصلی حمل شوند.

لوازم آرایشی و بهداشتی: محصولاتی مانند کرم، ژل، اسپری، عطر، لاک و شامپو تنها در صورتی قابل حمل در کابین هستند که حجم آن‌ها کمتر از ۱۰۰ میلی‌لیتر باشد و در کیسه زیپ‌دار قرار گیرند.

مایعات، ژل‌ها و اسپری‌ها: مایعاتی با حجم بیش از ۱۰۰ میلی‌لیتر (مانند ادکلن، شامپو، خمیر دندان و لوسیون) مجاز به ورود به کابین نیستند. مایعات با حجم کمتر نیز باید در ظرف شفاف یا در کیسه زیپ‌دار حمل شوند.

تجهیزات غواصی: بطری‌های هوای فشرده تنها در صورتی قابل حمل به داخل کابین هستند که کاملا خالی باشند. چراغ‌های غواصی نیز باید با باتری جداشده حمل شوند. (ماهان ایر)

اقلام مربوط به کودک و نوزاد: مواردی مانند شیر خشک، پوشک، شیشه شیر، غذای بچه و پتو را می‌توانید برای مراقبت از نوزاد در طول پرواز و حفظ راحتی او تا سقف ۱۰ کیلوگرم به داخل کابین همراه داشته باشید. به این نکته توجه داشته باشید، امکان استفاده از کالسکه تا زمان سوار شدن در گیت خروج یا تا پلکان هواپیما وجود دارد و باید در محل مورد نظر کالسکه را تحویل دهید. (هواپیمایی آسمان)

وسایل برقی و باتری‌دار: حمل وسایلی مانند لپ‌تاپ، گوشی، تبلت، مسواک برقی، چراغ قوه، دوربین عکاسی یا فیلم‌برداری، به داخل کابین مجاز است؛ اما ممکن است درخواست شود که باتری برخی از این وسایل جدا و به‌صورت ایمن بسته‌بندی شود. وسایل روشن یا فعال می‌توانند مشکوک تلقی شوند.

کپی لینک

اقلام مجاز داخل بار هواپیما

ابزارآلات و وسایل ورزشی: حمل ابزارهایی مانند چکش، دریل، چوب بیسبال، گلف، بیلیارد یا تیر و کمان به داخل کابین ممنوع است. این وسایل باید در قسمت بار تحویل داده شوند.

سلاح گرم و جنگ‌افزار: حمل هرگونه اسلحه (شکاری، ورزشی و…) با وزن کمتر از پنج کیلوگرم، تنها با مجوز و رعایت شرایط خاصی ممکن است. این اقلام باید خالی، در بسته‌بندی ایمن و با هماهنگی قبلی با ایرلاین، در قسمت بار حمل شوند. حمل این‌گونه اقلام با وزن بیش از پنج کیلوگرم را باید به ترمینال باربری، در قسمت انبار هواپیما تحویل دهید.

دخانیات و وسایل آتش‌زا: استعمال دخانیات در پرواز ممنوع است؛ بنابراین حمل کبریت و فندک‌های گازی در کیف دستی مجاز نیست و باید به قسمت بار تحویل داده شود. همچنین همراه داشتن وسایلی مانند اجاق کمپینگ و وسایل آتش‌بازی نیز ممنوع هستند.

لوازم یدکی و مکانیکی: اقلامی مانند اره برقی یا قطعات حجیم مکانیکی جزو بار معمول مسافران محسوب نمی‌شوند و تنها از طریق بخش کارگو یا محموله هواپیما قابل حمل هستند.

وسایل برقی غیر لیتیمی: برخی کالاهای برقی مانند سشوار یا اتو مسافرتی که با باتری لیتیومی کار نمی‌کنند را می‌توان در چمدان قرار داد و به قسمت باربری تحویل دهید. جالب است بدانید، باتری‌های لیتیومی مانند پاوربانک و باتری‌های شارژی، مجاز نیستند در بار گذاشته شوند و باید در کابین باشند.

اشیای تیز و فلزی: ورود وسایلی مانند چاقو، قیچی، موچین، ناخن‌گیر، انبر، تیغ، کاتر و ابزار خیاطی به داخل کابین هواپیما ممنوع است. این وسایل تنها در قسمت بار هواپیما قابل حمل هستند.

سوغاتی و مواد غذایی بسته‌بندی‌شده: اقلامی مانند شیرینی سنتی، خشکبار یا ادویه که در بسته‌بندی بهداشتی و کارخانه‌ای قرار دارند را می‌توانید در صورت عدم ممنوعیت یا محدودیت ورود به کشور مبدا همراه داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر باید شرایط گمرکی کشور مورد نظرتان را بررسی کنید.

وسایل شخصی: مسافران باید کالاهایی مورد نیاز برای اقامت در کشور مقصد مانند لباس، کفش و وسایل بهداشتی (شامپو، صابون و حوله) را پس از قرار دادن در چمدان به قسمت بار تحویل دهند.

لوازم دفاع شخصی و هنرهای رزمی: ملزومات مورد نیاز برای دفاع، نظیر اسپری فلفل، باتوم، پنجه بوکس و غیره نیز از جمله تجهیزاتی هستند که باید به بار تحویل داده شوند.

حیوانات اهلی و پرندگان: به‌طور کلی حيوانات اهلی و پرندگان اجازه ورود به کابین ندارند؛ اما می‌توانید، حیوان را در پايانه مسافری در ازای صدور بارنامه و پرداخت کرایه حمل تحویل دهید و در فرودگاه مقصد در سالن دریافت بار تحویل بگیرید.

کپی لینک

اشیای ممنوعه فرودگاه امام

حمل اقلام ممنوعه فرودگاه امام در هر دو صورت همراه داشتن داخل کابین یا تحویل به قسمت بار، به‌دلیل خطرات بالقوه برای ایمنی مسافران و هواپیما یا قوانین کشور مبدا یا مقصد، ممنوع است و تخلف محسوب می‌شود.

مواد منفجره و قابل اشتعال: این اقلام شامل مواد منفجره، لوازم آتش‌بازی، فندک، کبریت، مایعات و مواد قابل اشتعال نظیر تینر، رنگ، استون و چسب، مواد اکسیدکننده مانند سفیدکننده‌ها، سموم شیمیایی، مواد سمی، رادیواکتیو و عفونی می‌شوند.

انواع سلاح‌های گرم و سرد:

  • سلاح‌های نظامی، تفنگ‌های شکاری، ساچمه زن
  • سلاح‌های اسباب بازی که شباهت زیاد به سلاح‌های حقیقی دارند.
  • انواع سلاح سرد شامل شمشیر، انواع چاقو، تیغ موکت بری، دشنه، تیغ جراحی، قیچی، پنچه بوکس و...
  • انواع مهمات شامل موارد منفجره از قبیل تی‌ان‌تی، دینامیت، فشنگ‌، نارنجک‌ و...
  • انواع اسپری‌ها شامل گاز اشک‌آور، فلفلی، سمی و بی‌حس‌کننده
  • مواد سریع‌الاشتعال شامل بنزین و کپسول‌های گاز مایع

داروها و مواد مخدر: قوانین حمل دارو در پرواز برای برخی کشورها مانند امارات، ژاپن و سنگاپور سختگیرانه است. در این کشورها حمل داروهایی نظیر کدئین، قرص ضدبارداری، سودوافدرین و داروهای گیاهی ممنوع است و مجازات‌های سنگینی دارد. بنابراین در صورت بیماری و نیاز داشتن به یک داروی خاص، همیشه نسخه پزشک را همراه داشته باشید.  به‌طور کلی برای ورود به کشورهای آسیای میانه، همراه داشتن داروهایی مانند استامينوفن کديين، کلروديازپوکسايد، ديفن اکسيالت، کلونازپام، کلداکس، بنسکال، سودافد، کلداستاپ، تی‌دول ۱۰۰، رای‌دول ۱۰۰، افرين و سوداکل ممنوع است و از اقلام ممنوعه فرودگاه امام محسوب می‌شود.

خاویار: همراه داشتن بیش از ۱۲۵ گرم خاویار یا هر میزان بدون مجوز شيلات ممنوع است.

زعفران: خروج زعفران بیش از ۱۵۰ گرم، ممنوع است.

فرش: خروج فرش دستبافت، با متراژ بیش از ۲۴ مترمربع مجاز نیست و برای کشورهایی مانند عراق، عربستان و سوریه به‌‌طور کلی ممنوع است و از اشیا ممنوعه فرودگاه امام به شمار می‌رود.

فلزات گران‌بها: خروج فلزات گران بها به صورت شمش، استاندارد ذوب شده خام و سکه طلا از کشور به هر نحو ممنوع است و از وسایل ممنوعه در فرودگاه امام خمینی محسوب می‌شوند.

کالای ایرانی: خروج کالای ايرانی در صورتی که جنبه تجاری داشته باشد، ممنوع است.

ظروف و مصنوعات نقره (به جز زيورآلات): خروج ظروف و مصنوعات نقره‌ فقط تا سقف سه کیلوگرم مجاز است؛ به شرطی که این اقلام جزو آثار تاریخی یا فرهنگی طبقه‌بندی نشوند.

ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار: مسافران مجازند تا سقف ۵,۰۰۰ یورو یا معادل آن به ارزهای دیگر، ارز، اسناد بانکی، و اوراق بهادار بی‌نام از کشور خارج کنند. هر مبلغی مازاد بر این حد نصاب، باید به گمرک اظهار شود و نیازمند مجوز بانک مرکزی است. همچنین، سقف مجاز خروج پول رایج ایران، ۵ میلیون تومان تعیین شده است.

ابزار حرفه‌ای همراه مسافر: برای خارج کردن وسایل حرفه‌ای مانند تجهیزات صوتی، موسیقی، دوربین و غیره به قصد بازگرداندن آن‌ها به کشور، باید پیش از سفر به گمرک اطلاع دهید و موافقت آن‌ها را کسب کنید. برای سهولت در بازگرداندن این وسایل، مشخصات کامل و شماره سریال آن‌ها را به گمرک اعلام کنید. با این کار، هنگام بازگشت به کشور، ابزار و وسایل شما به عنوان کالای خارجی محسوب نمی‌شوند و مشمول مقررات ورود کالا نخواهند شد.

کپی لینک

اشیایی که ورودش به ایران مجاز نیست

هر مسافر می‌تواند، علاوه بر وسایل شخصی خود، کالای خارجی را نیز وارد کشور کند، مشروط بر اینکه منع قانونی یا شرعی نداشته باشد و جنبه تجاری پیدا نکند. ورود این کالاها مشمول حقوق ورودی است؛ با این حال، هر مسافر سالانه تا سقف ۸۰ دلار از پرداخت این حقوق معاف است. کالاهای مازاد بر این مبلغ، مشمول حقوق ورودی خواهند شد. شایان‌ذکر است که این معافیت تنها یک بار در سال قابل استفاده بوده و شامل کالاهای سنگین مانند یخچال، تلویزیون و موارد مشابه نمی‌شود. ورود برخی کالاها نیز به ایران مجاز نیست که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

مشروبات الکلی: ورود هرگونه نوشیدنی الکلی به ایران به‌طور کامل ممنوع و خلاف قانون است.

وسایل قمار: ورود ابزار مرتبط با قمار مانند کارت بازی، تاس مخصوص یا میز قمار ممنوع است.

اسلحه سرد و گرم و مواد منفجره: هر نوع سلاح و مواد محترقه ممنوع است و ورود آن‌ها جرم تلقی می‌شود.

مواد مخدر: ورود هرگونه مواد مخدر یا روان‌گردان‌ها شدیدا ممنوع و مشمول مجازات سنگین است.

نوشته‌ها، فیلم‌ها و تصاویر خلاف شئونات مذهبی یا ملی: ورود اقلامی که با ارزش‌های دینی، فرهنگی یا اخلاقی کشور در تضاد باشند، شامل کتاب‌ها، جزوات، نشریات یا هر نوع محتوایی ممنوع است و در گروه وسایل ممنوعه در فرودگاه امام خمینی قرار گرفته‌اند.

سیگار و تنباکو بیش از حد مجاز: ورود بیش از یک باکس سیگار (۲۰۰ نخ) یا بیش از ۲۵۰ گرم تنباکو برای هر نفر ممنوع است. توجه داشته باشید، استفاده از دخانیات مانند سیگار در پرواز ممنوع است.

اشیای عتیقه و آثار باستانی: ورود یا خروج اشیایی با ارزش فرهنگی و تاریخی ممنوع و تنها با مجوز سازمان میراث فرهنگی ممکن است.

دارو و مکمل غذایی: ورود دارو یا مکمل تنها با مجوز وزارت بهداشت و پرداخت حقوق ورودی مجاز است.

حیوانات و پرندگان وحشی و خانگی بدون مجوز: ورود آن‌ها فقط با گواهی بهداشت از کشور مبدا و تایید سازمان‌های ذی‌ربط مانند دامپزشکی یا محیط زیست مجاز است. ورود سگ و گربه به‌طور کلی ممنوع است.

پرنده‌های کنترلی و پهپادها: ورود این تجهیزات (هلی‌کوپتر، کوادکوپتر) مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح مانند سازمان هواپیمایی و گمرک است.

زیورآلات طلا، نقره و پلاتین بیش از حد مجاز: ورود بیش از ۱۵۰ گرم طلا یا نقره (از هر کدام یک عدد و در مورد گوشواره یک جفت و النگو ۶ عدد) برای مصارف شخصی نیازمند مجوز از بانک مرکزی است.

ارز و اوراق بهادار بیش از ۱۰ هزار یورو: ورود ارز بیش از سقف تعیین‌شده بدون اظهار به گمرک ممنوع است و مشمول پیگرد قانونی می‌شود. (ikac.ir)

شما هم اگر تجربه سفر از طریق فرودگاه امام خمینی را داشته‌اید یا نسبت به قوانین این فرودگاه آشنایی دارید، خوشحال می‌شویم تجربیات خود را با مخاطبان کجارو در میان بگذارید.

منبع عکس کاور: traveloffpath.com؛ عکاس: نامشخص

سوالات متداول

  • اقلام ممنوعه فرودگاه امام خمینی کدامند؟

    از اقلام ممنوعه فرودگاه امام خمینی می‌توان به وسایل قمار، اسلحه سرد و گرم و مواد منفجره، نوشته‌ها، فیلم‌ها و تصاویر خلاف شئونات مذهبی یا ملی، مواد مخدر و... اشاره کرد.

  • اشیایی که ورودشان به کابین هواپیما مجاز نیست، چه مواردی هستند؟

    ابزارآلات و وسایل ورزشی، سلاح گرم و جنگ‌افزار دارای مجوز، دخانیات و وسایل آتش‌زا، اشیای تیز و فلزی و... از جمله اشیایی هستند که ورودشان به کابین هواپیما مجاز نیست.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات