هفته نامه کجارو شماره ۴: از کمبود ۵۰۰ فروند ایرباس تا تصاویر جالب از کاوشهای باستانی در کردستان
هدف اصلی این هفته نامه، تحلیلی اجمالی بر رویدادهایی هست که شاید در طول هفته،کمتر مورد توجه بودند و فرصت بررسی بهتر آنها فراهم نشد. امیدواریم هفته نامه خبری کجا رو که تقریبا برای نخستین بار در میان پرتال های فعال در عرصه گردشگری کشورمان تهیه و ارائه میشود، در آینده نزدیک بهصورت فایل ویدئویی نیز به مرور اخبار صنعت گردشگری ایران در عرصه های مختلف بپردازد و پاسخ گوی نیاز اطلاعاتی مخاطبان گردشگری ایران و خارج از کشور باشد. اولین هفته آبان ماه ۱۳۹۴ هجری شمسی را با مراسم عظیم حماسه حسینی آغاز کردیم که البته در صنعت گردشگری کشور نقش بسزایی دارد و مسئولان امر باید در جهت تقویت غنای فرهنگی و مذهبی این مراسم خود جوش فرهنگی عقیدتی در کشور، بیش از قبل کوشش کند. نذر کتاب و توزیع کتاب های ارزنده به زائران حسینی و همچنین گردشگران داخلی و خارجی این مراسم، یکی توصیه به جا و خلاق است که امیدواریم در سالهای آینده شاهد آن باشیم. مخصوصا رایزن های فرهنگی ایران در خارج از کشور باید به این موضوع بیش تر توجه کنند. در هفته ای که گذشت، دو خبر جالبتوجه بود. یکی اعلام وزیر راه مبنی بر کمبود ۵۰۰ فروند هواپیما برای ناوگان هوایی کشور و دیگری، پایان کاوش های باستانی در مریوان که با انتشار تصاویر جالبی همراه شد. اخبار خاص برای عاشقان گالری گردی در تهران و چند خبر حاشیه ای از دنیای گردشگری ایران در هفته نخست آبان را در هفته نامه امرور مطالعه کنید. به هر حال، آنچه مهم است توجه به همه ظرفیت ها و توان مندی های فنی و عملیاتی برای توسعه صنعت گردشگری ایران است که طبق ماموریت های اقتصاد مقاومتی و کاهش آسیبپذیری اقتصاد از درآمد نفتی، باید تا سال ۱۴۰۴ به افق های مورد نظر دست یابد. افق هایی که جذب ۲۵ میلیون گردشگر و ۳۰ میلیارد دلار درآمد ارزی را تا ۱۰ سال دیگر از این حوزه برای کشور انتظار دارد.
۵۰۰ فروند ایرباس کم داریم!
این هفته خبر دار شدیم که جناب وزیر راه و شهرسازی که تازه از استیضاح مجلس شورای اسلامی رهایی یافته، اظهار داشته است که کشور با کمبود ۵۰۰ فروند ایرباس روبهرو است و ارزش این ایرباس ها حدود ۵۰ میلیارد دلار برآورد میشود. وی، متوسط سن ناوگان هوایی کشور را حدود ۲۰ سال عنوان کرد که اگر این هواپیماها به صنعت هوایی کشور وارد نشود، سن ناوگان هوایی ایران تا چند سال آینده به بیش از ۳۰ سال ارتقا خواهد یافت که مخاطرات امنیتی، ایمنی و فنی را برای کشور سبب خواهد شد. امیدواریم دولت محترم برای توسعه ناوگان هوایی کشور در وضعیتی که کشور قرار است از پول دلارهای نفتی رهایی یافته و بهسمت گردشگری داخلی و خارجی برود، اهتمام بیش تری را در دستور کار قرار دهد. به نظر میرسد صنعت گردشگری بدون صنعت هوایی موفق و خلاق و ایمن، حرف های زیادی برای گفتن نخواهد داشت.
گراند هتل قزوین به مزایده میرود
اوایل هفته بود که خبر مزایده گراند هتل قزوین به گوش رسید. مدیرعامل صندوق احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی درباره گراند هتل قزوین میگوید:
این بنا در فهرست واگذاری هیئت دولت است که از طریق صندوق احیا باید واگذار شود، ولی فعلا در حال بررسی و مستندنگاری آن هستیم و کارشناسان رسمی دادگستری باید از محل بازدید کنند تا مدت زمان واگذاری و مبلغ اجاره و مرمت گراند هتل را مشخص کنند و مبتنی بر آن بتوانیم بهصورت مزایده به بخش خصوصی واگذار کنیم.
محمدرضا پوینده درباره کاربری این هتل بعد از مرمت به CHN گفت:
کاربری این هتل اقامتی و پذیرایی است، اما بهدلیل محدودیت ظرفیت آن اگر بتوانیم از ساختمان اطراف این هتل استفاده کنیم تا ظرفیت اقامتی آن را افزایش دهیم، از نظر اقتصادی مقرون بهصرفه خواهد شد.
او درباره مدت زمان اجرایی شدن این کار بیان میکند: اگر در اولویت اول واگذاری باشد، حداکثر تا یک ماه آینده به مزایده گذاشته میشود و اگر در اولویت دوم قرار بگیرد و بسته سرمایهگذاری، مبلغ مرمت مشخص شود، میتوانیم تا پایان سال برای آن تعیین تکلیف کنیم . اگر علاقهمند به شرکت در مزایده مزبور هستید، اداره سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قزوین را در نظر داشته باشید.
حفاظت شیمیایی موزه ها را جدی بگیریم
اواسط هفته پیش، خبری منتشر شده به نقل از رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان مبنی بر لزوم توجه به حفاظت شیمیایی موزه های کشورمان که البته در برخی رسانه ها نیز بازتاب یافت. سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ایکوم این مطلب را در نشست هماندیشی موزهداران و حفاظتگران موزهها با عنوان "گامی به سوی موزههای سبز در کشور" که چهارشنبه هفته قبل در محل پژوهشگاه برگزار شد مطرح کرد. او افزود:
بهمنظور ایجاد اقدامات حفاظتی تابهحال بیشتر حفاظت فیزیکی و قانونی اشیا مورد توجه قرار گرفتهاند و از حفاظت شیمیایی آنها غافل بودهایم.
رئیس ایکوم با اشاره به اینکه برخی از موزهها حتی این موضوع را در دستور کار خود قرار ندادهاند، گفت:
درمواردی شی بعد از گذشت چند سال از قرار گیری آن در موزه مورد بررسی قرار گرفته و مشاهده شده که در اثر فعل و انفعالات شیمیایی آسیبهای زیادی دیده است .
وی گفت:
با تجهیز موزهها به این دانش میتوان این اطمینان خاطر را ایجاد کرد که حفاظت فیزیکی وشیمایی در موزهها اتفاق می افتد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی نخستین وظیفه موزهها را حفاظت دانست و افزود:
اغلب وظایف موزهها بهدلایل مختلف نظیر جنگ، بحران، عوامل طبیعی و... ممکن است تعطیل شود اما وظیفه حفاظتی هیچگاه و تحت هیچ شرایطی تعطیل نخواهد شد.
انتظار میرود مرکز مدیریت موزه های کشورمان از خیرینی که علاقهمند بهصرفه هزینههای مادی و معنوی برای نگهدای از میراث فرهنگی بزرگ ایرانیان به نسل آینده هستند،دعوت به همکاری کند. به هر حال، چنین فعالیت های عظیم و ملی بدون مشارکت همه اقشار مردم امکانپذیر نیست و ملت فرهنگ دوست ایران،همواره در صف مقدم چنین حرکت های خودجوش فرهنگی هستند.
کاخ موزه چهلستون اصفهان مرمت شد
خبر خوبی که هفته پیش منتشر شد درباره پایان فعالیت مرمت تالار شمال غربی کاخ موزه چهلستون اصفهان بود که با موفقیت انجام شد. مرمت این بخش از (تالار شمال غربی ) کاخ موزه چهلستون بهدلیل بروز آسیبهایی همچون آسیبهای شیمیایی ناشی از آلودگی هوا روی تزیینات تالار، وجود گردوغبار روی کلیه سطوح تزیینات تالار، پوسته شدن رنگهای تزیینات به مرور زمان و برخی آسیبهای انسانی، در دستور کار این حوزه قرار گرفت. وی گفت: کار مرمت این تالار به همت کارشناسان و استادکاران حوزه امانی ادارهکل میراث فرهنگی استان اصفهان در طی شش ماه با اعتباری بالغ بر پانصد میلیون ریال به انجام رسید. به گفته زیرک عملیات مرمت این تالار شامل: پاکسازی و تثبیت رنگهای در حال ریزش تزیینات، مرمت گچبریهای تالار، موزون سازی رنگهای نقاشیهای دیواری تالار و تثبیت تزیینات تالار بوده است. محلی که سالانه صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی از آن بازدید میکنند، همواره باید با با بالاترین سطح حفاظت برخوردار باشد تا این میراث همچنان برای حال و آینده قابلمشاهده باشد. کاخ موزه چهلستون بهعنوان بخشی از دولتخانه عظیم صفوی در دوران سلطنت شاه عباس اول بنا شده و سپس بهصورت کنونی در دوران سلطنت شاه عباس دوم صفوی بهعنوان محل پذیرایی از سفرا و میهمانان خارجی دربار صفوی در سال ۱۰۵۷ هجری قمری در میان باغ بزرگ جهان نما به بهرهبرداری رسید. این مجموعه عظیم تاریخی در سال ۱۳۹۰ در مجموعه باغهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.
تصاویر جالب از پایان کاوش باستانشناسی در کردستان
کاوش های ۴۵ روزه باستانشناسی در استان کردستان به پایان رسید. به گزارش ایسنا، کاوش باستانشناسی در این قلعه - شهر حکومتی در استان کردستان در طول حدود چهار ماه پیش آغاز و پس از ۴۵ روز به پایان رسید، منطقهای که با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان و شهرستان مریوان، شهرداری و شورای اسلامی شهر مریوان و توسط تیم باستانشناسی دانشگاه تهران انجام شد و در نهایت منجر به خارج شدن، مسجد و مدرسه کهن این محوطهی تاریخی و یکی از مهمترین مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق از دل خاک شد. تصاویری که در زیر در هفته نامه کجاروی این هفته آورده ایم مربوط به کاوش در قلعه ایمام مریوان است. این قلعه- شهر که بر فراز استقرارگاهی وسیع (یک شهر) در مجاور شهر فعلی مریوان قرار دارد، قرنها یکی از مهمترین مراکز حکمرانی ایران در سرحدات غربی کشور به شمار میآمد و تا سال ۱۰۶۶ هجری حیات در آن جریان داشت. در شرایط حاضر میز قلعه و استقرارگاه مرتبط با آن همگی به تپهای باستانی تبدیل شده است. امیدواریم رسانه ملی، نقش فعال تری در انتشار اخبار و گزارشها مربوط به کاوش های موفق باستانشناسی ارائه کند تا هم میهنان عزیز در جریان این رویدادهای مهم در عرصه گردشگری و میراث فرهنگی کشور باشند. اگر خیلی علاقهمند شدید تا درباره کاوش در قلعه ایمام مریوان اطلاعات تکمیلی به دست آورید، پیشنهاد میکنیم به پرتال اینترنتی این کاوش به نشانی http://www.imamcastle.com/ مراجعه کنید. در این وبسایت، اطلاعات بسیار دقیقی درباره این قلعه، ماموریت های کاوش و مسائل مربوطه در اختیار مخاطبان عزیز قرار گرفته است.
(ایندکس پرتال اختصاصی کاوش در قلعه ایمام مریوان)
سرویس پرونده یک سایت پرتال کجارو، بهزودی به بررسی ظرفیتهای اطلاعاتی و فنی این سایت خواهد پرداخت.
نشست هماهنگی کارگاه بینالمللی تخصصی آمار گردشگری و حسابهای اقماری برگزار شد
شاید از این عنوان تعجب کنید. اوایل این هفته بود که خبر دار شدیم چنین نشستی در تهران برگزار شده است. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این نشست اساتید سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) با تشریح چگونگی گردآوری حساب های اقماری گردشگری بهعنوان یکی از شیوه های اندازه گیری شاخص های اقتصادی صنعت گردشگری بر مبنای نظام حساب های ملی زمینه استخراج و بهرهمندی از داده های متنوع آماری را بهمنظور برنامهریزی ارائه کردند. اضافه میشود که کارگاه تخصصی آمار و حساب های اقماری عرصه گردشگری نیز از امروز کار خود را در تهران آغاز کرد و تا دوشنبه ادامه پیدا میکند. کارگاه سه روزه «آمار و حساب های اقماری گردشگری» که با حضور بیش از ۸۰ نفز شرکت کننده از نهادهای فرابخشی مرتبط و نیز فعالین حوزه گردشگری کشور برگزار خواهد شد؛ اساتید سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) با تشریح چگونگی گردآوری حساب های اقماری گردشگری بهعنوان یکی از شیوه های اندازه گیری شاخص های اقتصادی صنعت گردشگری تلاش خواهند کرد تا بر مبنای نظام حساب های ملی زمینه استخراج و بهرهمندی از داده های متنوع آماری و در پی آن برنامهریزی دقیق تر در این حوزه را سبب شوند. ۴۰۰ لوح فشرده خراسان شناسی به اداره میراث فرهنگی خراسان رضوی رفت. کتابخانه تخصصی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، با پیگیری های مستمر، نسبت به اهدای لوح فشرده ۴۰۰ کتاب الکترونیک خراسان شناسی به کتابخانه تخصصی میراث فرهنگی به موزه بزرگ خراسان اقدام کرد که خبر جالبی در عرصه میراث فرهنگی در هفته قبل بود. معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی افزود: طبق تفاهم به عمل آمده با مركز اسناد و كتابخانه ملی شمال شرق كشور اهدای كتاب های نوشتاری الكترونیكی مبادله و نمایشگاه اسناد بهصورت دوره ای در موزه بزرگ خراسان در دستور كار خواهد بود. لازم به ذكر است كتابخانه تخصصی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در موزه بزرگ خراسان در حال فعالیت است و هرروز از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۴ پذیرایی تمامی دانشجویان و علاقهمندان است. هموطنان خراسانی میتوانند از این کتابخانه اداره میراث فرهنگی خراسان رضوی بازدید کنند.
۱۰ میلیارد ریال برای توسعه زیر ساخت های گردشگری قم در ۶ ماه
این هفته خبر دار شدیم که زیر ساخت های گردشگری استان قم در ۶ ماهه سال جاری،قریب به ۱۰ میلیارد ریال دریافت کرده است. گاز رسانی و آب رسانی به منطقه نمونه گردشگری خلجستان، گاز رسانی و برق رسانی به پارک آبی غدیر، احداث سکوی آبخوری و آلاچیق های در بوستان فدک از جمله طرحهای عمرانی است که برای توسعه گردشگری در این استان هزینه شده است.گفتنی است، بخش خصوصی در استان قم، حدود ۲ هزار میلیارد تومان در عرصه گردشگری این استان پر تردد سرمایهگذاری کرده است که طبق اعلام مسئولان گردشگری استان، بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند.
مشهد آماده استقبال از ۲۵۰ هزار زائر پیاده
این هفته نیز مطلع شدیم که استاندار خراسان رضوی از آمادگی همه دستگاههای استان پر تردد خراسان رضوی برای میزبانی از ۳ میلیون زائر که بیش از ۲۵۰ هزار تن از آنان با پای پیاده به این شهر سفر میکنند خبر داده است. استاندار خراسان رضوی با اشاره به تشکیل ستاد ساماندهی راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی (ع)، گفت: این مهم یک موضوع محوری برای شیعیان است و بر اساس تقسیم کاری که در کشور صورت گرفته اهتمام خود را برای هرچه باشکوه تر برگزار کردن این راهپیمایی به کار خواهیم گرفت. برگزاری مراسم پیاده روی مذهبی نقس زیادی در توسعه گردشگری کشور خواهد داشت که باید به این موضوع مسئولان ذیربط بیش از پیش توجه کنند.
آخرین خبرها برای عاشقان گالری گردی
هفته نامه کجارودر هر شماره تلاش میکند تا فهرستی از گالری هایی که در روزهای پیش روی میتواند مورد بازدید علاقهمندان به گالری گردی قرار بگیرد ارائه کند. این هفته نیز با ما همراه باشید با اخبار داغ از جدیدترین گالری های تهران.
گالری سیحون و عکسهایی از کابوسها و رویاهای یک درخت
۸ عکس محسن میلانی، عکاس کشورمان در ژانر مستند اجتماعی در گالری سیحون از فردا بهمدت ۱۲ روز در معرض دید علاقهمندان هست. همزمان با این نمایشگاه از نسخه الکترونیکی کتاب «پنجمین داستان» که منتخبی از ۱۰ سال تلاش این هنرمند است رونمایی میشود. این کتاب شامل هشت مجموعه عکس و یک مجموعه داستان کوتاه به زبان انگلیسی است. ترجمه این کتاب توسط آزاده فریدونپور انجام شده است و کاربران میتوانند نسخه الکترونیکی آن را از لینک https://itun.es/us/ZkvN-.n دریافت کنند.
گالری شیرین
همچنین، نمایشگاه «رشد متلاطم» با آثاری از سحر خلخالیان با موضوع روایت شخصی از زندگی هنرمند برپا میشود. این نمایشگاه شامل ۹ اثر با موضوع انزوا است. ایده آثار این مجموعه در واقع بازتابی از زندگی شخصی دو سال اخیر هنرمند است. سبک و متریال آثار اکریلیک هستند. نمایشگاه «رشد متلاطم» هشتم آبانماه در گالری «شیرین» به نشانی خیابان کریمخانزند، خیابان سنایی، کوچه ی سیزدهم، شماره ۵ افتتاح میشود.
نگارگذر متروی شهید بهشتی
اگر گذر شما به مترو تهران می افتد، سری به ایستگاه شهید بهشتی بزنید. یک نمایشگاه گروهی شامل عکسهای عاشورایی در نگارگذر شهید بهشتی فرهنگسرای مترو تهران برپا شده است. در این نمایشگاه ۲۴ قطعه عکس سیاه و سفید و رنگی در اندازه ۱۰۰ در ۷۰ سانتیمتر بهنمایش گذاشته شده است. سیدصادق موسوی، سیدمحمد فاطمی، میترا محمدی، مهدی کاظمی خالدی، فاطمه سادات حجازی، اصغر بشارتی، ابراهیم باقرلو، فاطمهسادات حسینی لاهیجی، امین رحمانی، نیما خالدیکیا، علی معصومی، ماهرخ ششبلوکی، حسن قائدی، محمدرضا خرازی، حسن الماسی، سیدمحسن سجادی، عرفان علیپور و سالار نیرهدی عکاسان حاضر در این نمایشگاه هستند. علاقهمندان میتوانند تا ۱۵ آبان ماه در ایستگاه متروی شهید بهشتی از عکسهای عاشورایی بهنمایش گذاشتهشده در نگارگذر بهشتی فرهنگسرای مترو دیدن کنند. نگارگذر بهشتی فرهنگسرای مترو در ابتدای خیابان شهید مفتح شمالی، ایستگاه متروی شهید بهشتی واقع شده است.
خانه هنرمندان ایران
چهارمین دوسالانه «سرو نقرهای» از ششم آبانماه در خانه هنرمندان ایران افتتاح شده است. تمام گالریهای خانه هنرمندان برای نمایش آثار هفت بخش «سرو نقرهای» در نظر گرفته شدهاند. چهارمین دوسالانه «سرو نقرهای» در هفت بخش شامل سرو آزاد (بخش آزاد)، سرو طبری (بخش نشانه و هویت بصری)، سرو مرو (بخش پوستر)، سرو شیراز (بخش جلد و صفحهآرایی نشریات)، سرو زربین (بخش گرافیک تجاری و بستهبندی)، سرو فری (بخش گرافیک متحرک) و سرو کشمر (بخش طراحی حروف فارسی) به ارائه آثار طراحان گرافیک میپردازد. آثار چهارمین دوسالانه «سرو نقرهای» بهمدت ۱۰ روز در خانه هنرمندان ایران واقع در خیابان ایرانشهر در معرض دید علاقهمندان قرار دارد. خانه هنرمندان ایرانی در نشانی اینترنتی iranartists.org در دسترس است.
گالری ایده پارسی
عاشقان خط و نقاشی هم برای گالری گردی آماده باشند. آثار نقاشیخط ۱۹ هنرمند در نمایشگاهی با عنوان «لعل خاموش» بهنمایش گذاشته میشود. در این نمایشگاه آثار منتخب فراخوان خوشنویسی و نقاشیخط گالری «ایده پارسی» که در شهریورماه منتشر شد، در معرض دید علاقهمندان قرار خواهد گرفت. در این نمایشگاه، آثاری از سیده ساناز البرزی، محمدجواد بهرامی، پیمان پیروی، محمدرضا جوادینسب، روحالله حسینزاده، جمشید حکیمی، رضا تقیپور، بهار رضانیا، هانی شرار، مرتضی شمیسا، حمید طلوعیفرد، محیا طلوعکیان، شادی طلایی، رضا عمادی، امیرحسین فراهانی، پویان مکوندی، محسن گودرزی، مهدی نتاج و هادی هنردوست بهنمایش گذاشته میشود. نمایشگاه «لعل خاموش» از ۸ تا ۱۳ آبانماه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ در گالری «ایده پارسی» به نشانی خیابان شریعتی، خیابان کلاهدوز، نرسیده به سهراه نشاط، کوچه اللهوردی آذر، شماره ۲۸ میزبان علاقهمندان به هنر نقاشیخط است.
کافهگالری نیاوران و ایرانشهر
باز هم گالری نیاوران خبر ساز هست. نمایشگاهی شامل منتخبی از پوسترهای عاشورایی برگزیدهشده در جشنوارهها و نمایشگاههای پنج سال گذشته افتتاح شده است. در نمایشگاه «پوسترهای عاشورایی» ۲۰ اثر از ۱۰ طراح جوان که اغلب آنها زیر ۳۰ سال سن دارند، بهنمایش گذاشته شده است. امیر اصغرزاده، محمد افشار، رضا بختیارفرد، زهرا پاشایی، مهدی جوادینسب، مهدی حسینی، بهاره خباز، سمیرا سیاوشانی، علیرضا عسکریفر، محمدحسین مجیدپور و حمید وصفی هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه هستند. نمایشگاه «پوسترهای عاشورایی» از ۲۹ مهرماه تا ۲۶ آبانماه در دو گالری «نیاوران» و «ایرانشهر» میزبان علاقهمندان است.
موزه گرافیک ایران
علاقهمندان به هنر گرافیک، میتوانند پاییز را در موزه گرافیک ایران دنبال کنند. نمایشگاه «با چشمهای کودکی» شامل مجموعهای از آثار تصویرگری و طراحی گرافیک کتاب کودک در موزه گرافیک ایران برپاست. به گزارش ایسنا، این نمایشگاه بازنمایی آثار برجستهی تصویرگری و طراحی کتاب کودک در ١٠٠ سال گذشته و روایتگر سیر تحول و تطور طراحی کتاب کودک از ورود فناوری چاپ و عکاسی تا ظهور طراحی گرافیک در ایران است. علاقهمندان میتوانند برای دیدن این نمایشگاه تا پایان دیماه ۹۴ به موزه گرافیک ایران به نشانی بزرگراه شهید بابایی، خیابان استخر، بلوار استقلال، خیابان توحید شمالی، پارک پلیس مراجعه کنند.
هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران
مجموعهای ۶۲ اثر از گروه نقاشان «قلمرو مانی» در نگارخانه هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران بهنمایش درآمده است. مهران لطفعلی، سرپرست این گروه، هدف از تشکیل آن را معرفی هنرمندان جوان و بستری برای کارآفرینی اعضا، بهویژه بانوان هنرمند عنوان کرده است. در هشتمین نمایشگاه این گروه که تا ۲۹ مهر ادامه خواهد داشت، ۴۱ شرکتکننده و ۶۲ اثر شرکت داده شده است. علاقهمندان به بازدید از این نمایشگاه میتوانند به هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران واقع در خیابان انقلاب، پیچ شمیران، خیابان شهید نورمحمدی (تنکابن)، پلاک ۸۷ مراجعه کنند.
موزه هنرهای زیبای سعدآباد
کاخ سعد آباد همان طور که در سرویس پرونده یک سایت عنوان شد، تنها یک کاخ نیست و مراسم زیادی در آن برگزار میشود. بهمناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری ماه محرم، نمایشگاهی از نقاشیهای رنگ روغن با مضمون مذهبی و عاشورا از ۲۵ مهرماه در موزهی هنرهای زیبا سعدآباد برپا شده است. در نمایشگاه «پردههای ماتم» ۱۹ پرده نقاشی قهوهخانهای اثر نقاشان نامدار معاصر حسین قوللر آغاسی، محمد مدبر، امیرحسین قائم مقامی و میرزا مهدی نقاش شیرازی با تکنیک رنگ روغن روی بوم و با موضوع عاشورایی در طبقهی همکف موزهی هنرهای زیبا بهنمایش گذاشته میشود. این نمایشگاه تا ۲۱ آذرماه برپاست و علاقهمندان به هنر نقاشی قهوهخانهای میتوانند در روزهای یادشده از ساعت ۹ تا ۱۷:۳۰ از این نمایشگاه در موزهی هنرهای زیبا در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد دیدن کنند.
نگارخانه لاله
نمایشگاهی گروهی از آثار عکاسان با عنوان «عین عاشورا» برگزار شده است. این نمایشگاه دربرگیرندهی ۷۲ قطعه عکس از لحظههای ناب و روضههای تصویری است که با مشارکت بیش از ۶۰ عکاس از مضامین حماسی، عرفانی و عاطفی سوگواران حضرت امام حسین (ع) و یارانش در مناسبتهایی مانند تاسوعا، عاشورا و اربعین حسینی ثبت و ارائه شدهاند. نمایشگاه گروهی عکس «عین عاشورا» از ۲۲ مهر تا ۲۰ آبانماه، هرروز بهجز ایام تعطیل از ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۵ تا ۱۹ در نگارخانه «لاله» به نشانی ضلع شمالی بوستان لاله در خیابان فاطمی میزبان علاقهمندان است. همچنین بخش دوم این نمایشگاه که منتخبی از آثار برتر عکاسان استانهای کشور است، از ۲۵ مهرماه در نگارخانه «مریم» به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان استاد نجاتاللهی شمالی، بوستان حضرت مریم(س) برپا شده است.
گالری شهر کتاب فرشته
۱۶ هنرمند نقاش و مجسمهساز آثار خود را در نمایشگاهی با عنوان «نشانِ بودن» بهنمایش گذاشتهاند. علیرضا آمدی، امیر آذر، مهروز بلادی، کیوان بیرانوند، علیرضا بیپروا، شکیبا پرورش، فائزه پورکمالی، مهسا خیرخواه، لیلا سبیانی، نیلوفر صالحی، حسن عزیزی، محسن فولادپور، امیر کبیرنژاد، هادی محبعلی، محمد مروستی و سمانه معیری هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه هستند که آثارشان را با موضوع «بودن» بهنمایش گذاشتهاند. نمایشگاه «نشانِ بودن» از ۲۴ مهر تا ۱۲ آبانماه از ۱۱ تا ۲۰ در نگارخانه شهر کتاب فرشته پذیرای هنردوستان است.
گالری پردیس ملت
سومین نمایشگاه نقاشی «جوانان پیشرو» با ادای احترام به قربانیان «فاجعه منا» در گالری پردیس ملت گشایش یافته است. علاقهمندان میتوانند برای بازدید از نمایشگاه تا هشتم آبانماه هرروز از ساعت ۱۱ تا ۲۱ به گالری پردیس ملت واقع در خیابان ولیعصر (عج)، ابتدای بزرگراه نیایش، روبهروی کردستان، طبقه منفی ۲ مراجعه کنند. گالری پردیس ملت در آدرس http://www.cinema-mellat.com/Fa قرار دارد.
نقاشی پشت شیشیه به کاخ نیاوران رفت
به گزارش پرتال کاخ نیاوران، به مناسبت ماه محرم، تابلوی نقاشی پشت شیشه با موضوع واقعه کربلا در کاخ اختصاصی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به نمایش گذاشته شد. به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اثر که احتمال میرود متعلق به اواخر دوره قاجار باشد، با سبک قهوهخانه ای و موضوع واقعه کربلا و با امضای «عمل سید عباس» خلق شده است. اثر یاد شده که متعلق به مخزن کاخ اختصاصی نیاوران است بهمدت ۲ ماه و تا پایان ماه صفر در معرض دید عموم قرار دارد. نقاشی پشت شیشه هنری وارداتی است که دوره صفویه از اروپای شرقی، هند و چین وارد ایران شد اما بلافاصله رنگ و بویی بومی به خود گرفت. تصاویر مربوط به انسان، گل و مرغ، تصاویر هندسی، حیوانات، بناهای تاریخی، مناظر شهری، طبیعت، نوشته و خطوط قرآنی، تک چهرهها، شخصیتهای مذهبی و درباری و تاریخی، شاعران و هنرمندان، تصاویری از امامان، دراویش و عامه مردم در حالتهای مختلف و تصاویر زنان به شیوههایی از نقاشی سبک قاجار و آثار مینیاتوری، از جمله موضوعات نقاشیهای کار شده بر پشت شیشه است. علاقهمندان جهت دیدن اثر یادشده میتوانند تا ۲۱ آذر ماه همهروزه از ساعت ۹ تا ۱۷ به کاخ اختصاصی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران واقع در میدان شهید باهنر (نیاوران) مراجعه کنند و مجموعه تا ساعت ۱۸ فعال است. علاقهمندان به گردشگری میتوانند نظرات و پیشنهادها خود را بر توسعه هفته نامه الکترونیکی کجارو ارسال کنند. همچنین اگر خبرهای گردشگری خوبی در استان شما در طول هفته در جریان هست، آن را با ما در میان بگذارید تا در پرتال کجارو و در قالب هفته نامه منتشر کنیم. هفته خوبی را برای مخاطبان گرامی کجاروآرزو مندیم.