گردشگران خارجی باغ دولتآباد را در گوگل چگونه توصیف میکنند؟
تعدادی از گردشگران بینالمللی پس از بازدید از باغ دولت آباد یزد، نظر و تجربههای خود را با کاربران گوگل به اشتراک گذاشتهاند.
باغ دولتآباد یکی از آثار تاریخی شهر یزد است که عمارت بادگیر آن، بهعنوان بلندترین بادگیر خشتی جهان شناخته میشود. قدمت این باغ به دوره افشاریه بازمیگردد و سکونتگاه سرسلسله خوانین یزد، «محمدتقیخان بافقی» بوده است. این باغ کمنظیر از بخشهای مختلفی چون قنات، اندرونی، تالارخانه، عمارت تهرانی و برج دیدهبانی تشکیل شده است. نام باغ دولتآباد یزد همراه با سایر باغهای ایرانی، در فهرست میراث جهانی یونسکو دیده میشود. تعدادی از گردشگران بینالمللی که از باغ دولتآباد دیدن کردهاند، نظر و تجربههای خود را با کاربران گوگل به اشتراک گذاشتهاند.
۱. ری وانگ (Ray Kwong) از هنگکنگ
- امتیاز: ۵ از ۵
تصور کنید قدم به باغی آرام در دل کویر گذاشتهاید؛ جایی که هوا خنک است، صدای جریان آب شما را آرام میکند و ماهی های رنگارنگ به زیبایی در حوضهای شفاف شنا میکنند. به باغ دولت آباد یزد خوش آمدید؛ جایی که مهندسی کهن ایرانی به دلرباترین شکل جان میگیرد.
بادگیری باشکوه! بر فراز باغ بلندترین بادگیر ایران دیده میشود که ارتفاع آن ۳۳٫۸ متر است. این عنصر شگفتانگیز معماری، معروف به بادگیر، نسیمهای ملایم صحرا را به سوی خود میکشد و آنها را بهسمت باغ هدایت میکند. همان طور که هوا از طریق بادگیر جریان مییابد، از روی فوارههای آب میگذرد و هوا را از طریق یک فرایند طبیعی به نام خنککننده تبخیری، خنک میکند. این طراحی مبتکرانه حتی در گرمترین روزها، باغ را با طراوت نگه میدارد. در زیر باغ یک شبکه پنهان از تونلها قرار دارد که به سیستم قنات معروف است. این روش آبیاری باستانی، آب را از سفره های زیرزمینی به سطح میرساند و منبعی مداوم از آب شیرین را فراهم میکند. سیستم قنات نهتنها سرسبزی باغ را حفظ میکند، بلکه فوارههای زیبایی را که در مناظر پراکنده هستند، نیرو میدهد. همان طور که در باغ پرسه می زنید، صدای ملایم جریان آب را خواهید شنید و منظره ماهیهایی که در استخرها شنا میکنند را خواهید دید. این ماهیها در آب خنک و غنی از اکسیژن که توسط سیستم قنات تامین میشود، رشد میکنند. ترکیب بادگیر و قنات محیطی هماهنگ را ایجاد میکند که در آن طبیعت و مهندسی بهطور یکپارچه با هم کار میکنند.
سازگار با محیط زیست و بی انتها! چیزی که این مهندسی باستانی ساخته شده در سال ۱۷۴۷ میلادی را بسیار قابلتوجه میکند، ماهیت دوستدار محیط زیست آن است. کل سیستم بدون هیچگونه منبع انرژی خارجی کار میکند و تنها به نیروهای طبیعی مانند گرانش، باد و آب متکی است. این طراحی پایدار گواهی بر نبوغ مهندسان ایرانی است که راهحلهایی را خلق کردند که هم موثر و هم از نظر زیست محیطی آگاهانه بودند.
بازدید از باغ دولت آباد مانند گام برداشتن در زمان است تا شاهد درخشش نوآوری باستانی ایرانی باشید. این مکانی است که در آن تاریخ، طبیعت و مهندسی برای ایجاد یک تجربه واقعا جادویی به هم نزدیک میشوند. چه عاشق تاریخ باشید، چه عاشق طبیعت، یا صرفا کسی که از طراحی زیبا قدردانی میکند، باغ دولت آباد چیزی را برای همه ارائه میدهد.
بیایید و این گوهر پنهان در یزد را کشف کنید و بگذارید شگفتیهای مهندسی ایرانی قدیم تخیل شما را مجذوب کند.
۲. ابرو اوغوز (Ebru Oğuz) از ترکیه
- امتیاز: ۵ از ۵
این یکی از زیباترین جاهای دیدنی یزد محسوب میشود. نسبت به آب و هوای کویری، واقعا زیبا است. در مورد وضعیت نورپردازی در شب بسیار کنجکاو بودم. کار مرمت در قسمت انتهای باغ ادامه دارد و در اطراف هم باغهای مختلفی دیده میشود.
۳. ایلاریو بونومی (Ilario Bonomi) از ایتالیا
- امتیاز: ۴ از ۵
خانه یکی از مرتفعترین باغ های ایران است که شایسته مراقبت بیشتری است. یکی از دو ساختمان باغ در واقع کاملا متروکه است و دیگری تمام طبقه فوقانی را غیرقابل استفاده است. باغ بهطور کلی بسیار زیبا است و فوارهای که بهطور کامل از درون آن میگذرد و همچنین دیوارهایی که همه چیز را در بر گرفتهاند. این مجموعه نیاز به بازسازی مناسب دارد.
۴. پتیک بات (Pathik Bhatt) از بلژیک
- امتیاز: ۵ از ۵
باغی زیبا!
نکته: بهعنوان یک خارجی، همیشه پس از پرداخت هزینه ورودی، درخواست بلیط کنید. برای من بهصورت خودکار بلیط صادر نکرد و ممکن است متصدی پول را به جیب زده باشد.
۵. ژوراته ساراپینیه (Jūratė Sarapienė) از لیتوانی
- امتیاز: ۵ از ۵
مکانی زیبا و مرتب! دیدن نمایشگاه و کتابخانه هم جالب است. برای من چیز جدیدی است که درباره دین زرتشتی بیشتر بدانم. جای خوب و دنج!
بازخورد شما درباره دیدگاه گردشگران خارجی چیست؟ اگر تاکنون از باغ دولتآباد یزد دیدن کردهاید، نظر و تجربههای خود را با ما و سایر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: وبسایت ویکیمدیا | عکاس: Bernard Gagnon
دیدگاه