گردشگران خارجی قلعه الموت را در گوگل چگونه توصیف میکنند؟
برخی از گردشگران بینالمللی که از قلعه الموت بازدید کردهاند، نظر و تجربه خود را با کاربران گوگل به اشتراک گذاشتهاند.
الموت، قلعهای تاریخی در ارتفاعات منطقه الموت قزوین است که بهواسطه سرگذشت پر فرازونشیب خود، محبوبیت زیادی بین بازدیدکنندگان دارد. این قلعه که برفراز صخرهای با ارتفاع ۲۱۶۳ بنا شده است، مقر فرماندهی حسن صباح، رهبر اسماعیلیان الموت بود. وسعت دژ الموت به بیش از ۲۰ هزار متر مربع میرسد و بهواسطه استحکامات و منابع طبیعی، قلعهای تسخیرناپذیر تلقی میشد؛ با این همه، پس از هجوم هلاکوخان مغول به آتش کشیده شد. امروزه گردشگران ایرانی و خارجی متعددی از ویرانههای قلعه الموت بازدید میکنند و نظر و تجربههای خود را در گوگلمپ به اشتراک میگذرانند.
۱. فاروق دلیچه (Faruk Delice) از ترکیه
- امتیاز: ۵ از ۵
از قزوین حدود ۱۱۰ کیلومتر فاصله دارد. جادهها از بین کوهها میروند و کاملا پرپیچوخم هستند. در طول مسیر میتوانید مناظر کوهستانی زیادی را تماشا کنید. نیازی به گفتن تاریخچه قلعه نیست؛ اما باید بگویم که قلعه اولیه صدها سال پیش تخریب شده و اکنون فقط ویرانههایی باقی مانده است. خیلیها میپرسند که آیا ارزش رفتن را دارد یا نه! خب بستگی به علاقه شما دارد. جز خرابههای قلعه و منظره کوخستانی چیز زیادی نیست؛ اما اگر میخواهید داستان ها را تجسم کنید و واقعا در مورد این مکان کنجکاو هستید، ارزش رفتن را دارد.
۲. تریشا دوایر (Trisha Dwyer) از بریتانیا
- امتیاز: ۵ از ۵
داستان های اسرارآمیز قلعه الموت در قرونوسطا همراه با زیبایی مناظر، بازدیدی بهیادماندنی را رقم زد. این قلعه در حدود سال ۸۶۵ پس از میلاد، بر فراز صخرهای در نقطهای که عقابها ممکن است فرود بیایند، ساخته شد. گفته میشود که نام الموت بهمعنای «لانه عقاب» یا «آموزش عقاب» است.
الموت مقر دولت اسماعیلی نزاری بود. از میان بسیاری از دژها، الموت مشهورترین است و تصور میشد در برابر هرگونه حمله نظامی غیرقابل نفوذ است. داستانهایی از باغهای بهشتی، کتابخانه و آزمایشگاههای آن وجود دارد که فیلسوفان، دانشمندان و الهیدانان میتوانند در آنها در آزادی فکری بحث کنند. این دژ از حملات بسیاری قبل از حمله مغول در سال ۱۲۵۶ میلادی جان سالم به در برد و در این مدت کتابخانه بهطور کامل ویران شد.
۳. پییر برثت (Pierre Berthet) از نروژ
- امتیاز: ۴ از ۵
پیادهروی و دیدنیهای آنجا، بهترین بخشها هستند. قلعه با داربست پوشانده شده است؛ اما هنوز هم میتوانید کمی قدم بزنید و نگاهی اجمالی به آنچه که بوده است، داشته باشید.
۴. بنوا بنتوت (Benoit Bennetot) از فرانسه
- امتیاز: ۵ از ۵
شما باید در این قلعه خیالپردازی عمیقی داشته باشید. تقریبا چیزی از این قلعه که بر منطقه اشراف دارد، باقی نمانده است؛ جایی که روزی به فرقه قاتلها پناه میداد! (۴۰۰ مرد!). امروزه به لطف پلههای نصب شده در قسمتی که شیب کمتری دارد، بهراحتی میتوانیم به قله دسترسی پیدا کنیم، تنها پلکانی که زمانی به انسانها و حیوانات اجازه میداد تا به قلعه برسند. این بازدید باعث شد که بخواهم رمان «بارتون» یا حتی «معلوف» (سمرقند) را دوباره بخوانم!
۵. هوبرت کرنکل (Hubert Krenkel) از آلمان
- امتیاز: ۴ از ۵
مکانی بسیار زیبا و جالبتوجه بود!
بازخورد شما درباره دیدگاه گردشگران خارجی چیست؟ اگر تاکنون از قلعه الموت دیدن کردهاید، نظر و تجربههای خود را با ما و سایر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: وبسایت ویکیمدیا | عکاس: علیرضا جواهری
دیدگاه