گردشگران خارجی مسجد کبود را در گوگل چگونه توصیف میکنند؟
مسجد کبود یکی از آثار تاریخی شهر تبریز است که به دوره قراقویونلوها باز میگردد. این مسجد که با نامهای عمارت مظفریه و مسجد جهانشاه نیز شناخته میشود، در قرن نهم هجریقمری احداث شد. این مسجد بهعلت کاشیکاریها و تزیینات نفیس آبیرنگ، بهعنوان یکی از آثار ملی منحصربهفرد ایران شناخته میشود. متاسفانه مسجد کبود تبریز پس از زلزلهای که در قرن دوازدهم هجریقمری رخ داد، بهشدت تخریب شد و گنبدهای آن فروریخت. در جریان بازسازی این مسجد، مقبره جهانشاه و دختر وی کشف شد. تعدادی از گردشگران خارجی که از این مسجد تاریخی بازدید کردهاند، نظر و تجربههای خود را با کاربران گوگل به اشتراک گذاشتهاند.
۱. حسین دوغنای (Hüseyin Doğanay) از ترکیه
- امتیاز: ۵ از ۵
در یک زلزله قدیمی تقریبا بهطور کامل ویران شد و به سرپرستی یک معمار تبریزی، بازسازی شد. این یک ساختمان زیبا است. ورودیه برای اتباع خارجی برای هر نفر ۱۰۰ هزار تومان است.
۲. هوانگ جان (Huang John) از چین
- امتیاز: ۴ از ۵
ساختمانهای تاریخی و ویرانههای فرسوده که یادگار تاریخ گذشته است.
۳. بارباروسا کایا (Barbaros Kaya) از ترکیه
- امتیاز: ۵ از ۵
هزینه ورودی معادل ۵۴ لیر است. این بنا با وسعت زیادش جلب توجه میکند. مسجد با کارهای مرمتی از گذشته تا امروز بازسازی شده و هنوز هم دارای کاشیکاریهای چشمگیر است؛. مکانی است که هنگام بازدید از تبریز باید از آن دیدن کنید.
۴. پییرلوئیجی مادائو (Pierluigi Madau) از ایتالیا
- امتیاز: ۴ از ۵
مسجد آبی یک بنای تاریخی است که به زحمت بازیابی و بازسازی شده است و میتوان بخشی از تزیینات اصلی آن را تحسین کرد. جایی که معنویت با هنر اسلامی در هم آمیخته است. برای ورودیه، قیمت بسیار پایین نبود؛ اما راهنما، حتی به زبان انگلیسی وجود نداشت.
۵. جیکوبوس گیمولر (Jakobus Geymüller) از آلمان
- امتیاز: ۵ از ۵
در نگاه اول شاید چندان قابلمشاهده نباشد؛ اما اگر به جزئیات دقت کنید، هیجانزده خواهید شد. ترکیبی بینظیر از کاشی و آجر را خواهید دید. کاشیکاری در اطراف ورودی فقط مسطح نیست؛ بلکه سهبعدی است. حیف که دیگر چیزی باقی نمانده است؛ اما آنچه میبینید کافی به نظر میرسد تا تصور کنید که این مسجد زمانی چقدر بزرگ بوده است.
بازخورد شما درباره دیدگاه گردشگران خارجی چیست؟ اگر تاکنون از مسجد کبود تبریز دیدن کردهاید، نظر و تجربههای خود را با ما و سایر همراهان کجاروبه اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: وبسایت ویکیمدیا | عکاس: امیر نواده