بازگشت عجایب هفتگانه: اگر امروز میتوانستید این ۷ شگفتی باستان را ببینید!
شگفتیهای باستانی، زمانی زیباترین نقاط جهان بودند. از باغهای معلق بابل تا مجسمه زئوس، چه میشد اگر امروز هم میتوانستیم آنها را ببینیم؟
در دوران باستان، اگر سفر میکردید، احتمالا لیستی از شگفتیهای هفتگانه باستانی را برای بازدید داشتید. این شگفتیها که از شاهکارهای مهندسی یونانی و مصری محسوب میشدند، شامل آثار خارقالعادهای مثل باغهای معلق بابل و مجسمه زئوس در المپیا بودند؛ اما از این هفت شگفتی، تنها هرم بزرگ جیزه در مصر بهصورت نسبتا سالم باقی مانده است.
حالا، به کمک تکنولوژی و بازسازیهای مدرن، عجایب هفتگانه و شگفتانگیز دوباره جان گرفتهاند و تصور میکنیم که اگر امروز بهعنوان جاذبههای گردشگری بودند، چه شکلی میداشتند.
۱. ویرانههای معبد آرتمیس در افسوس، ترکیه
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
معبد آرتمیس، که از آن بهعنوان «شگفتانگیزترین بنای عظمت یونانی» یاد شده است، در قرن ششم قبل از میلاد ساخته شد. این معبد عظیم به آرتمیس، الهه شکار و طبیعت اختصاص داشت و به طول ۱۲۹ متر و عرض ۶۹ متر، تقریبا دو برابر پارتنون در آتن بود؛ اما امروزه فقط ستونهای اندکی از آن باقی مانده است.
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
این معبد بارها مورد حمله قرار گرفت و اولین بار در سال ۳۵۶ قبل از میلاد توسط فردی به نام هرستراتوس به آتش کشیده شد. پس از بازسازی، در سال ۲۶۲ میلادی طی حمله قوم گوتها دوباره تخریب شد و امروزه تنها پایهها و یک ستون از آن به جا مانده است.
۲. ویرانههای فانوس دریایی اسکندریه، مصر
منبع عکس: وبسایت msn | عکاس: نامشخص
این فانوس دریایی، معروفترین برج دیدهبانی جهان باستان بود و روی جزیره فاروس در مقابل دو بندر شرقی و غربی اسکندریه قرار داشت. با ارتفاع بیش از ۱۱۰ متر، این بنا بین سالهای ۳۰۰ تا ۲۸۰ قبل از میلاد ساخته شد و یکی از بلندترین سازههای ساخت بشر در جهان باستان بود.
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
فانوس دریایی اسکندریه پس از زلزلههای متعدد در بین سالهای ۹۵۶ تا ۱۳۳۳ میلادی تخریب شد و در سال ۱۴۷۷ قلعه «قايتبای» روی ویرانههای آن بنا شد. امروزه، بقایای فانوس دریایی در کف بندر شرقی کشف شده است.
۳. ویرانههای مقبره هالیکارناسوس، ترکیه
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
این مقبره بین سالهای ۳۵۳ تا ۳۵۰ قبل از میلاد برای ماسولوس، فرماندار منطقه «کاریه» در ترکیه کنونی، ساخته شد. این بنا چنان شکوهمند بود که نام ماسولوس بهمعنای مقبره در زبانهای امروزی تبدیل شد.
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
این مقبره با مرمر سفید و طلایی از آتن و مرمر قرمز از ترکیه ساخته شده بود. بالای مقبره یک مجسمه عظیم از ماسولوس قرار داشت. بنا طی زلزلههای بین قرنهای ۱۱ تا ۱۵ تخریب شد و سنگهای باقیمانده برای ساخت دیگر بناها استفاده شد.
۴. ویرانههای مجسمه زئوس در المپیا، یونان
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
این مجسمه طلایی و عاجی که حدود ۱۲ متر ارتفاع داشت، در معبد زئوس در المپیا قرار گرفته بود و یکی از مهمترین آثار هنری یونان باستان بود. این مجسمه تاثیر زیادی بر هنر روم و یونان داشت.
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
مجسمه زئوس روی تختی چوبی و تزیینشده با طلا و سنگهای قیمتی نشسته بود. در دست چپ او عصایی با عقاب و در دست راست او مجسمه نایک (الهه پیروزی) قرار داشت. سرنوشت این مجسمه نامعلوم است؛ اما معبد زئوس در سال ۴۲۶ میلادی تخریب شد.
۵. هرم بزرگ جیزه، مصر
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
قدیمیترین و تنها شگفتی باستانی که هنوز بهطور قابلتوجهی باقی مانده، هرم بزرگ جیزه از اهرام ثلاثه مصر است. این هرم حدود ۴۵۱ متر ارتفاع دارد و بهعنوان مقبره فرعون خوفو در حدود ۲۵۷۰ قبل از میلاد ساخته شد.
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
هرم بزرگ جیزه از ۲٫۳ میلیون بلوک سنگی ساخته شده است و حدود ۵٫۷ میلیون تن وزن دارد. این هرم در ابتدا با سنگهای سفید صیقلی پوشیده شده بود که برخی از آنها امروزه در موزههای مختلف نمایش داده میشوند.
۶. ویرانههای باغهای معلق بابل، عراق
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
باغهای معلق بابل، مرموزترین شگفتیهای هفتگانه هستند. این باغها که بهنظر میرسد در نزدیکی کاخ سلطنتی بابل ساخته شدهاند، به امپراتور «نبوکد نصر» نسبت داده میشوند. این باغها به خاطر استفاده از سیستمهای آبیاری پیشرفته ساخته شده بودند.
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
باغهای معلق بابل شبیه کوهی با گیاهان و درختان عجیب و غریب به نظر میرسیدند و با استفاده از سیستمهای آبیاری اولیه، از آب رودخانه فرات یا چاهها برای حفظ گیاهان استفاده میکردند.
۷. ویرانههای مجسمه کلوسوس در رودس، یونان
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
مجسمه برنزی عظیم خدای خورشید یونان، هلیوس، با ۳۲ متر ارتفاع در بندر رودس قرار داشت. این مجسمه در جشن پیروزی رودس ساخته شد.
منبع عکس: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
مجسمه کلوسوس حدود ۵۰ سال بعد در زلزلهای تخریب شد و برای حدود ۸۰۰ سال در خرابهها باقی ماند. در نهایت در قرن هفتم میلادی، پس از تصرف جزیره توسط نیروهای عرب، این مجسمه ذوب و فلز آن فروخته شد.
منبع عکس کاور: وبسایت msn| عکاس: نامشخص
دیدگاه