۱۱ آداب عجیب مردم دنیا؛ از فرانسه تا ژاپن

عاطفه کماسی
عاطفه کماسی دوشنبه، ۱۶ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۱۵
۱۱ آداب عجیب مردم دنیا؛ از فرانسه تا ژاپن

آداب و رسوم مختلف، فرهنگ‌های مختلفی در سراسر دنیا می‌سازند. گاهی این سنت‌ها عجیب، گاهی غیرمنطقی و گاهی خنده‌دار به نظر می‌رسند. آیا از این آداب خبر دارید؟

یکی از چیزهایی که انسان‌ها و حیوان‌ها را از هم جدا می‌کند، تمایل ما به انجام یک سری آداب و سنن در تمام جنبه‌های زندگی است. در واقع انسان‌ها آن‌قدر عاشق این کار هستند که از زمان آغاز مدنیت هزاران فرهنگ مختلف به وجود آمده است. بدون شک مهم‌ترین جنبه هر فرهنگی آداب و رسوم آن است. کجارو اطلاعات بسیاری درباره آداب و رسوم مختلف مردم دنیا در اختیار شما قرار می‌دهد که در اینجا به ۱۱ رسوم عجیب در سراسر دنیا می‌پردازیم.

۱. اشاره با لب در نیکاراگوئه

در حالی که حرکات اشاره با دست اغلب در فرهنگ‌های مختلف معانی مختلفی دارند؛ اما معدود افرادی می‌دانند که این حرکات می‌تواند مخصوص دهان هم باشد. در نیکاراگوئه استفاده از لب به‌جای انگشت شست یا اشاره بسیار معمول است. واقعا چطور با لب اشاره می‌کنند؟ اول با جمع کردن لب‌ها آغاز می‌شود. وقتی آن نیکاراگوئه‌ای صورتش شبیه اردک شد، می‌تواند لب‌هایش را به‌سمت موضوع مورد نظر به‌سمت جلو یا طرفین کج و معوج کند. اشاره با لب معمولا در مکالمات استفاده می‌شود تا نشان دهند چیزی در آن نزدیکی در حال اتفاق افتادن است.

۲. روبوسی در فرانسه

هر فرهنگی آداب خود را برای احوالپرسی دارد. فرهنگ آمریکای لاتین و فرهنگ رومی شبیه به هم هستند. آن‌ها برای سلام کردن گونه یکدیگر را می‌بوسند. اما در فرانسه این عمل را به مرحله جدید با تعداد مختلفی ارتقاء داده‌اند. اولا این قانون برای مردها و زن‌ها متفاوت است.

دوما تعداد بوس‌ها در هر منطقه با هم متفاوت است. موضوع دیگری که جالب‌توجه است این است که فرانسوی‌ها باید با تمام افراد مهمانی یا گردهمایی سلام و احوالپرسی کنند، چه آن‌ها را بشناسند و چه غریبه باشند. این تنها یک مقدمه مختصر از آداب روبوسی در فرانسه بود.

۳. تف کردن به عروس در عروسی در یونان

این حرکت بعد از فیلم «عروسی یونانی پرریخت‌وپاش و بزرگ من» در سال ۲۰۰۲ باب شد. در فرهنگ یونانی تف کردن نشانه خوش‌شانسی است؛ زیرا به عقیده آن‌ها شیطان را دور می‌کند. امروزه این رسم دیگر مهمان‌ها را درگیر تف کردن به تازه‌عروس نمی‌کند. در عوض آن‌ها به‌صورت نمادین و با تولید صدای «فو فو فو» این کار را انجام می‌دهند.

یونانی‌ها این عمل را در موقعیت‌های خاص دیگری نیز انجام می‌دهند مانند غسل تعمید بدین منظور تا زیبایی و سلامت نوزاد را تایید کنند. تف کردن می‌تواند به‌شکل خرافات برای دور کردن شیطان حین مکالمات نیز انجام شود.

۴. روز ۱۲ سپتامبر، روز زایش در روسیه

فرهنگ‌های مختلف، موضوعات ازدواج و تولیدمثل را به‌شکل‌های مختلفی بررسی می‌کنند. اما روسیه با نهادینه کردن این مسئله در جامعه سرآمد همه این رسوم است. این بدان خاطر است که کاهش میزان زاد و ولد مصادف شد با جمعیت نابرابر زنان و مردان و طول عمر کوتاه مردان روسی که زنگ خطری برای جامعه روس بود.

بنابراین دولت یک تعطیلی عمومی به این موضوع اختصاص داد تا زوج‌ها اوقاتی را با هم سپری کنند. والدینی که بچه‌هایشان دقیقا ۹ ماه بعد به دنیا می‌آیند، به خاطر تداوم نسل روس به آن‌ها هدایایی تعلق می‌گیرد.

۵. روز موش خرمای کوهی یا روز گراندهاگ در آمریکا

آمریکا

کشورهای مختلف تعطیلی‌های عجیبی برای زنده نگه داشتن تاریخ منحصربه‌فرد خود دارند. با اینکه آمریکا یک ملت تقریبا جدید است اما آن‌قدر قدمت دارد تا یک تعطیلات عجیب به اسم روز گراندهاگ داشته باشد. از ۲ فوریه سال ۱۸۸۷، ملت منتظر می‌نشینند تا یک موش خرما از نوع Punxsutawney phil، سایه‌اش را ببیند. اگر دید به این معنا است که زمستان شش هفته دیگر طول می‌کشد اگر سایه‌ای نبود (هوا ابری بود) یعنی بهار فرارسیده است! عجیب‌تر از آن وجود یک کلوب به نام حلقه‌ی مخفی Punxsutawney Groundhog Club متعلق به افراد مشتاقی است که طبق سنت، هر ساله با کت و شلوار و کلاه مشکی به‌سمت موش خرما می‌روند.

۶. انعام دادن در آمریکا

انعام

رسم عجیب دیگر در آمریکا مربوط به فرهنگ پیچیده انعام دادن است. برخلاف کشورهای دیگر که یا انعام نمی‌دهند یا تنها زمانی که غذا عالی باشد مقدار اندکی انعام می‌دهند، در رستوران‌های آمریکا امری اجباری است. در واقع انتظار می‌رود که مشتریان ۱۰ تا ۲۰ درصد صورت‌حساب را انعام دهند. کارکنان طبق همین انعام‌ها امرار معاش می‌کنند زیرا حقوق‌شان معمولا بسیار کم است. علاوه بر این، قوانین مختلفی برای انعام دادن به افراد مختلف از جمله متصدیان کافه، تحویل‌دهندگان و دیگر سرویس‌ها وجود دارد. با اینکه برخی این آداب را نقد می‌کنند اما شکی نیست که فرهنگ انعام در آمریکا انگیزه‌ای برای پیشخدمت‌ها است تا کار خود را بهتر انجام دهند.

۷. قرار گذاشتن با دوستان در قبرستان در دانمارک

دانمارک

با اینکه قبرستان‌ها در کشورهای مختلف دنیا مکانی ترسناک و مرموز به شمار می‌آیند اما در دانمارک این‌گونه نیست. خیلی از افراد ترجیح می‌دهند با دوستان به پارک بروند اما دانمارکی‌ها ترجیح می‌دهند قبرستان‌ها را به محلی برای دورهم جمع‌شدن تبدیل کنند و از فضای آن نهایت استفاده را ببرند.

وقتی هوا شروع به گرم شدن می‌کند، محلی‌ها دست به تمیز و مرتب کردن قبرستان می‌زنند. قبرستان Assistens Kirkegard در پایتخت کشور، کوپنهاگ، بهترین نمونه است. از مزایای گردش در این قبرستان همنشینی با مشاهیر دانمارک مانند هانس کریستیان آندرسن است.

۸. اشاره با انگشت شست در مالزی

در برخی کشورها اشاره با انگشت سبابه توهین‌آمیز است. با اینکه افراد در فرهنگ‌های مختلف توافق دارند که اشاره با انگشت کار مودبانه و خوبی نیست، در کشورهایی مانند مالزی و اندونزی این کار به‌شدت توهین‌آمیز است. در عوض افراد می‌توانند با استفاده از شست خود به اشیاء اشاره کنند که مودبانه به‌ نظر می‌رسد. در بسیاری از کشورهای آفریقایی تنها اشاره به اشیای بی‌جان مجاز است و نه انسان‌ها.

۹. هورت کشیدن در ژاپن

هورت کشیدن

بسیاری از کشورها آداب خاصی برای غذا خوردن دارند. در فرهنگ غرب با صدا غذا خوردن کار مودبانه‌ای نیست. اما در ژاپن صدای هورت درآوردن هنگام غذا خوردن معنای کاملا متفاوتی دارد. شاید یک‌جورهایی مربوط به این قضیه باشد که در غرب نودل را پیش از خوردن با قاشق یا چنگال جمع می‌کنند و بعد می‌خورند. این در حالی است که ژاپنی‌ها نودل‌ها را بدون کنترل با قاشق یا چنگال هورت می‌کشند؛ کاری که بسیار پر سروصدا است.

صدای هورت درآوردن هنگام خوردن نودل به این معنا است که شما از آن لذت می برید. برخی دانشمندان معتقد‌ند که هورت کشیدن باعث وارد شدن هوا به کام و مزه‌دار شدن نودل می‌شود.

۱۰. زانو زدن یا دمر خوابیدن، شکلی از احوالپرسی در نیجریه

مردمان یوروبا، که بیشتر جمعیت نیجریه را تشکیل می‌دهند، آداب احوالپرسی را خیلی جدی می‌گیرند، به‌خصوص در رابطه با مسن‌ترها. زمانی که یک فرد بزرگ‌تر نزدیک می‌شود جوانان یوتوبا باید به‌عنوان احوالپرسی روی زانو بنشینند. معمولا زنان روی زانو می‌نشینند و مردان دمر دراز می‌کشند. این حرکات نماد احترام به و تسلیم در برابر بزرگ‌تر‌ها است. جالب اینجا است که این رسم یکی از رسومی است که مردمان یوتوبا را از قبایل دیگر چون Bini و kalabari متمایز می‌کند.

۱۱. استفاده از دست چپ برای اشیاء

افراد چپ دست در برخی کشورها با مشکل مواجه می‌شوند؛ زیرا استفاده از دست چپ برای خوردن یا دیگر فعالیت‌ها غیرمودبانه و توهین‌آمیز است. گاهی در برخی از این کشورها استفاده از دست چپ هنگام رفتن به توالت استفاده می‌شود بنابراین آن را کثیف می‌پندارند. این قانون در بسیاری از کشورهای خاورمیانه، سریلانکا، هند و بخش‌هایی از آفریقا انجام می‌شود. برای اینکه در امان باشید همیشه از دست راست برای احوالپرسی، برداشتن اجناس، خرد کردن پول و البته غذا خوردن استفاده کنید.

مطالب مرتبط:

منبع theculturetrip

دیدگاه