حقایق جالب درباره کلمبو، سریلانکا
کلمبو یکی از زیباترین و بزرگترین شهر سریلانکا در بخش غربی این کشور واقع شده است و بهعنوان پایتخت سریلانکا شناخته میشود. بافت این شهر ترکیبی از سنت و مدرنیته است و در فصل تابستان به یکی از مقاصد اصلی گردشگری تبدیل میشود. گردشگری در سالهای اخیر بهاندازهای در کلمبو اهمیت پیداکرده است که هرساله چندین مرکز خرید لوکس در این شهر ساخته میشود تا از این طریق توریستهای بیشتری جذب این شهر زیبا و دیدنی شوند.
کلمبو آب و هوایی متعادل دارد و بزرگترین تغییر آب و هوایی این منطقه را میتوان بارانهای موسمی دانست. بارانهای موسمی از ماه ژوئن تا سپتامبر به اوج خود میرسد.
کلمبو را میتوان شهری چند قومی و چند فرهنگی نامید، ازجمله نژادهایی که در کلمبو زندگی میکنند میتوانیم به سینهالی ها، مورها، تامیل ها اشاره کرد. کلمبو جمعیتی برابر با ۶۲۴ هزار نفر دارد و بهعنوان پرجمعیتترین شهر سریلانکا هم شناخته میشود.
در این مطلب به سراغ حقایق جالب در رابطه با این شهر زیبا و دیدنی رفتهایم با ما همراه باشید:
۱. سریلانکا و شهر کلمبو از گذشته بهعنوان یکی از غنیترین منابع تولید دارچین شناخته میشده است و بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد دارچین دنیا از این شهر و کشور تأمین میشود.
۲. کلمبو بهعنوان یکی از شهرهای مهم صنعتی منطقه شناخته میشود و این شهر محصولات خود را به شرق و غرب صادر میکند. در زمانهای دور محصولات کلمبو و سریلانکا با ایرانیها، رومیان، چینیها و اعراب معامله میشد.
۳. در قرن هشتم میلادی گروهی از بازرگانهای مسلمان در کلمبو سکنی گزیدند، چون این شهر بهعنوان یکی از شهرهای مهم تجاری بود و بسیاری از تجارتهای اصلی از این شهر صورت میگرفت.
۴. مهاجران پرتغالی برای اولین بار در سال ۱۵۰۵ وارد سریلانکا شدند و به آنها اجازه داده شد تا دارچین برداشت کنند و به مناطق دیگر صادر کنند.
۵. نام کلمبو هم برای اولین بار در سال ۱۵۰۵ توسط پرتغالیها مطرح شد. کلمبو از کلمه «سینهالی کولون توته»، به معنی درگاه رود کلانی، گرفتهشده است. برخی معتقدند که ریشه نام کلمبو از واژه سینهالی کولا-آمبا-توتهُ به معنی «بندری از درختان پربرگ انبه» است.
۶. پرتغالیها در سال ۱۵۱۷ قلعه ای در کلمبو ساختند و تعداد زیادی از ساکنین مسلمان را از خاک کلمبو بیرون کردند.
۷. تا سال ۱۵۹۳ پرتغالیها اختیار تمام بخشهای کلمبو را در دست گرفتند و هنوز هم برخی از هتلهای کلمبو به پرتغالیها تعلق دارد.
۸. در سال ۱۶۳۸ امپراتور راج سینا دوم با هلندیها روبهرو شد و آنها هم مدتی سریلانکا را تسخیر کردند. در اواخر قرن هجدهم بریتانیاییها وارد سریلانکا شدند و سریلانکا مستعمره آنها شد.
۹. بریتانیاییها پس از استقرار در کلمبو خانهها و ساختمانهای زیادی در این شهر ساختند و بافت امروزی کلمبو را تشکیل دادند.
۱۰. در سال ۱۹۴۸ کلمبو و سریلانکا از سلطه بریتانیاییها رهایی یافت و به منطقهای مستقل تبدیل شد.
۱۱. دریاچه بیرا، دریاچهای بزرگ در مرکز کلمبو است که در زمان سلطه کشورهای دیگر بهعنوان یکی از آبراههای حیاتی شناخته میشده است.
۱۲. برجهای دوقلو تجارت جهانی در کلمبو، دو ساختمان مشهور در این شهر است که امروز به نماد آن تبدیل شده است.
۱۳. کلیسای سنت پاول میلاگیریا، یکی از قدیمیترین کلیساهای کلمبو است که در سال ۱۸۴۸ به دست پرتغالیها ساخته شد و بعدها بریتانیاییها آن را بازسازی کردند.
۱۴. کریکت یکی از بازیهای محبوب اهالی سریلانکا است و در شهر کلمبو و سایر شهرهای سریلانکا زمینهای کریکت زیادی وجود دارد. در سال ۱۹۹۶ سریلانکا جام جهانی کریکت را به دست آورد و در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۱ به مقام دوم رسید.
۱۵. یکی دیگر از محصولات محبوب سریلانکا، چای آن است، ولی در دهه ۱۸۶۰ سریلانکا بهعنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان قهوه بهشمار میرفت. پس از مدتی زمینهای قهوه در سریلانکا با آفت مرگباری روبهرو شد و بخش اعظم مزارع قهوه در این کشور از بین رفت و زمینهای کشت قهوه به محلی برای کشت چای تبدیل شد و بریتانیاییها در این مسئله دست داشتند.
۱۶. معبد بودایی گانگارامایا، یکی از مشهورترین معابد سریلانکا است که نقاشیهای دیواری بسیار زیبایی دارد و بخشهایی از آن امروز به موزه تبدیلشده و سالانه هزاران گردشگر از آن بازدید میکنند.
۱۷. باشگاه گلف سلطنتی کلمبو یکی از بزرگترین باشگاهها و زمینهای گلف در این کشور است که ۱۳۰ سال قدمت دارد.