کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روزشمار: ۲۶ آذر؛ روز حمل و نقل

یک‌شنبه 26 آذر 1396 - 09:00
مطالعه 3 دقیقه
روز حمل و نقل
۲۶ آذر، روز ملی حمل و نقل ایران است. تعیین این روز به این مناسبت در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و برای آگاه‌سازی جامعه با نقش و جایگاه بخش حمل و نقل در اقتصاد ایران، از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور صورت گرفت.

    در جهان امروز، بخش حمل و نقل از جمله بخش‌‌های زيربنایی اقتصاد هر جامعه است كه علاوه بر تحت تأثير قراردادن فرآيند توسعه اقتصادی، خود نيز در جريان توسعه دچار تغيير و تحول می‌‌شود. حمل و نقل، با ايفای نقش رابط ميان بازار توليد و بازار مصرف، به مثابه پايه‌‌های پلی است كه بخش‌‌های مختلف جوامع با عبور از روی آن، به‌سمت توسعه پايدار حركت می‌كنند. صنعت نوپای حمل و نقل در جمهوری اسلامی ايران، دورانی پرفراز و نشيب را پشت سرگذاشته كه ويژگی اصلی آن تلاش برای دستيابی به جايگاهی والاتر و فردایی بهتر است.

    در تاريخ تحولات اين صنعت در كشورمان، روزها و ايام سرنوشت‌‌سازی بوده‌‌اند كه نقش تعيين‌‌كننده‌‌ای در شكل‌‌گيری و انسجام شبكه حمل و نقل كشور داشته‌‌اند. ۲۶ آذر سال ۱۳۶۲ يادآور چنين ايامی است كه در آن حضرت امام خمينی (ره) فرمانی در زمينه اعزام كاميون‌‌ها به بنادر جنوبی برای تخليه كالاهای وارداتي و مايحتاج مردم صادر كردند. در پی اين فرمان كاميون‌‌داران سراسر كشور، آمادگی خود را برای تخليه بنادر و حمل و نقل مواد ضروری مورد نياز مردم اعلام كردند. ۱۴ سال پس از زمان صدور فرمان امام راحل (ره)، در سال ۱۳۷۶ به پيشنهاد وزارت راه و ترابری و برای آگاه‌‌سازی هرچه بيشتر جامعه با نقش و جايگاه بخش حمل و نقل، روز ۲۶ آذر ماه از سوی شورای فرهنگ عمومی به‌عنوان روز حمل و نقل شناخته شد. روز حمل و نقل، روز قدردانی از خدمات ارزشمند رانندگان و ساير دست‌‌اندركاران و شاغلان بخش حمل و نقل كشور و فرصتی مناسب برای بازنگری نيازها و مشكلات اين بخش است.

    کپی لینک

    انواع حمل و نقل

    • حمل و نقل دریایی
    • حمل و نقل زمینی یا راه‌های خشکی
    • حمل و نقل هوایی
    کپی لینک

    حمل و نقل دریایی

    در ایران ترابری دریایی بین بنادر و جزایر ایران انجام می‌شود، به‌عنوان مثال خط دریایی بندرعباس-جزیره قشم، که قایق‌های مسافربری تندرو، مسافران را از اسکله مسافری شهید حقانی بندرعباس به اسکله مسافری شهید ذاکری قشم منتقل می‌کنند؛ و خط دریایی بندر سیریک- جزیره هرمز، که در مهرماه ۱۳۹۴ راه‌اندازی شده است.

    همچنین حمل و نقل دریایی بین بنادر و جزایر ایران به بنادر کشورهای همسایه ایران نیز برقرار است، به‌عنوان مثال خط دریایی بندرعباس-دبی که توسط کشتیرانی والفجر مسافران بین بندرعباس و دبی در کشور امارات متحده عربی منتقل می‌شوند.

    جابه‌جایی بار و کالا نیز بین بنادر مهم ایران (بندرعباس، بندر امام خمینی، بندر بوشهر، بندر چابهار، بندر انزلی، بندر امیرآباد و...) و مهمترین بنادر جهان (دبی، شانگهای، بمبئی، هنگ کنگ و...) انجام می‌شود.

    کپی لینک

    حمل و نقل هوایی

    بیش از ۷۰ شهر ایران دارای فرودگاه هستند و عمده پروازهای داخلی توسط شرکت ایران‌ایر، که در سال ۱۹۶۲ تاسیس شده و همچنین هواپیمایی ماهان، هواپیمایی نفت، هواپیمایی آسمان، هواپیمایی کاسپین، هواپیمایی تابان و ایران ایرتور، انجام می‌شود.

    کپی لینک

    در همین روز:

    • روز ملی «بحرين»
    • روز استقلال «قزاقستان» از اتحاد جماهير شوروی سابق (۱۹۹۱ میلادی)
    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    داغ‌ترین مطالب روز

    نظرات