رویاها در خیابان: کشف سورئالیسم در زندگی شهری

فاطمه حکمت شعار
فاطمه حکمت شعار سه شنبه، ۱ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۲
رویاها در خیابان: کشف سورئالیسم در زندگی شهری

هنرمند بریتانیایی با تبدیل اشیا و اجسام زندگی روزمره به مجسمه‌های خاص و سورئال، به شهرت جهانی رسیده است.

«الکس چینک» (Alex Chinneck) هنرمند مجسمه‌ساز بریتانیایی است که به‌واسطه ساخت مجسمه‌های سورئال و نوع معماری شگفت‌انگیز خود، شهرت جهانی دارد. او به‌خوبی با اشکال و قوانین فیزیک بازی می‌کند تا بتواند آثار جذاب خود را در مقیاس بزرگ نیز خلق کند. 

چینک استاد توهم است و با مجسمه‌های جسورانه‌اش، اشیا و وسایل معمولی را به چیزهای خارق‌العاده تبدیل می‌کند. او با انحراف و به عبارتی گره‌زدن اجسامی چون تیر چراغ‌ برق و چکش، درک افراد از واقعیت را به چالش می‌کشد و مخاطبان را به پرسش و آشنایی‌زدایی دعوت می‌کند. کار چینک، یک کاوش بازیگوشانه و در عین حال، تفکر برانگیز از فرم و عملکرد است که نشان می‌دهد چگونه موارد به‌ظاهر پیش پا افتاده، می‌توانند با حس شگفتی همراه شوند.

گفته می‌شود که پروژه‌های آتی الکس چینک نیز همچنان جذاب و فریبنده پیش خواهد رفت و توجه عموم مردم را به خود جلب خواهد کرد. برای مثال، تصور بر این است که تیر چراغ‌ برق‌های گره‌دار، بدون شک به نقطه عطف جدید شهر تبدیل شود؛ چراکه شکل پیچ خورده آن‌ها، تضاد قابل‌توجهی با محیط شهری ارائه می‌دهد. همچنین، کیوسک تلفن پیچ خورده یا صندوق پست و کپسول آتش‌نشانی گره‌دار، هریک به‌نوعی، تغییراتی در بافت عمومی شهر به وجود خواهند آورد. 

از آنجایی که چینک، فعالیت هنری خود را جسورانه گسترش خواهد داد، واضح است که بر عرصه عمومی و نمای شهری، تاثیرات شگرفی به‌جای خواهد گذاشت. سایر آثار این هنرمند بریتانیایی خلاق را می‌توانید در وب‌سایت  او دنبال کنید.

کیوسک تلفن گره خورده

چراغ های گره خورده در خیابان

صندوق پست گره خورده

دو قلم موی گره خورده در پالت رنگ

سطل و تی گره خورده

ساعت گره خورده

قوطی نوشابه گره خورده

قلم موی گره خورده بر قوطی رنگ

ستون گره خورده

دیوار بسته شده با بند

کپسول آتش نشانی گره خورده

چراغ های خیابانی گره خورده

قلم مو و تیوپ رنگ گرده خورده

گره هایی بر دیوار خیابان

چکش گره خورده

از هنر سورئال لذت می‌برید؟ تماشای تصاویر فوق را دوست داشتید؟ کدام تصویر بیشتر نظر شما را جلب کرد؟ فراموش نکنید که نگاه و نظر خود را با کجارو و کاربران آن نیز به اشتراک بگذارید.

چنانچه در زمینه خاصی از هنر فعالیت می‌کنید و تمایل به معرفی آثار هنری خود دارید، می‌توانید تصاویر آثار را به‌همراه معرفی کوتاهی، به آدرس ایمیل info[at]kojaro.com ارسال کنید. آثار ارسالی، در صورت تایید، با نام شما در رسانه کجارو منتشر خواهند شد.

مطالب مرتبط:

دیدگاه