یک روز با ساکنان بزرگترین کمپ پناهندگان دنیا
![فاطمه حکمت شعار](https://images.kojaro.com/Avatars/1d734503-39e4-4452-bf22-21cd34af4263.jpg)
![یک روز با ساکنان بزرگترین کمپ پناهندگان دنیا](https://images.kojaro.com/2024/2/8c078280-47aa-4d52-8012-81a1b3a96225.jpg)
کمپ پناهندگان روهینگیا در بنگلادش را بزرگترین کمپ پناهندگان دنیا است که بیش از ۶۰۰ هزار نفر در آن زندگی میکنند.
اردوگاه کوتوپالونگ (Kutupalong) واقع در شهر «بازار کاکس» (Cox's Bazar) بنگلادش، با حدود ۶۰۰,۰۰۰ نفر ( و به گواه منبعی ۸۰۰,۰۰۰ نفر) جمعیت، بزرگترین کمپ پناهندگان در دنیا است. اغلب افراد ساکن در این اردوگاه را مسلمانان روهینگیایی اهل میانمار تشکیل میدهند که در سال ۱۹۹۱ میلادی و در پی اقدامات خشونتآمیز (پاکسازی قومی نژادی) مقامات میانمار علیه مردم مسلمان آراکان، به بنگلادش پناهنده شدند و هرروز بر تعداد آنان افزوده میشود.
سازمانهای حقوق بشری معتقدند که مردم روهینگیا (Rohingya) از ستمدیدهترین اقلیتها در جهان به شمار میروند که در رده دوم بزرگترین جمعیت بیتابعیت دنیا قرار دارند. این در حالی است که بوداییان تندروی میانمار میگویند که مردم روهینگیا از ساکنان قدیمی این کشور نیستند و از مکان دیگری وارد میانمار شدهاند؛ ازاینرو، همواره خواستار اخراج این مردم و بازگرداندن آنها به کشوری شدهاند که ظاهرا وجود خارجی ندارد.
کمپ کوتوپالونگ بر دامنههای شیبدار بنگلادش ساخته شده و بهواسطه موقعیت مکانی، در معرض بلایای طبیعی بسیاری چون سیل و رانش زمین، بهویژه در زمان بارانهای موسمی شدید است. بر این اساس، سازمانهای حقوق بشری بارها از دولت بنگلادش خواستهاند که این کمپ را به محیطی امنتر با سازههای محکمتر منتقل کند.
«اشرف العارفین»، عکاس جوان بنگلادشی در بازدید از اردوگاه کوتوپالونگ، بخشی از زندگی مردم ساکن در این مکان را در قاب دوربین خود ثبت کرده است.
بزرگترین کمپ پناهندگان دنیا را میشناختید؟ چقدر درباره روهینگیاییهای ساکن بنگلادش اطلاع داشتید؟ نظرتان درباره عکسهای آقای اشرف العارفین و نمایش زندگی این مردم چیست؟ لطفا نگاه و نظر خود را با کجارو و کاربران آن به اشتراک بگذارید.
چنانچه اهل سفر هستید، عکسهای خوبی از مسافرت به مناطق مختلف تهیه میکنید و تمایل به معرفی آثار هنری خود دارید، میتوانید تصاویر آثار بههمراه معرفی کوتاهی از خود را به آدرس ایمیل info[at]kojaro.com ارسال کنید. آثار ارسالی، در صورت تایید، با نام شما در رسانه کجارو منتشر خواهند شد.
دیدگاه