عینکهای آفتابی مناسب سفر؛ محافظ چشمان شما در هر ماجراجویی
عینک آفتابی، یکی از مهمترین تجهیزات سفر محسوب میشود که میتواند تاثیر زیادی بر راحتی و سلامت چشمان شما در طول مسافرت داشته باشد.
عینکهای آفتابی مناسب سفر میتوانند تا حد قابلتوجهی بر کیفیت سفرهای شما بیفزاید. با توجه به اینکه نور خورشید تحت شرایط مختلف از جمله کوهنوردی، طبیعتگردی، رانندگی طولانیمدت در روزهای آفتابی و پیادهروی در روز، به چشمها آسیب میرساند، داشتن عینک آفتابی باکیفیت و مناسب ضروری است.
در حال حاضر برندهای مختلفی همچون «ری بن»، «مائوئی جیم»، «اوکلی»، «واربی پارکر»، «کاستا دل مار»، «پرسول»، «گوچی»، «پلیس»، «پرادا» و...، عینکهایی با کاربردهای مختلف طراحی و تولید میکنند که هرکدم ویژگیهای بهخصوص خود را دارند. بهطور مثال، مشخصات عینکهای کوهنوردی با عینکهای مناسب برای استفاده روزانه متفاوت هستند. عینکهای مختلف بهلحاظ محافظت از اشعه ماورابنفش نیز با یکدیگر فرق دارند.
درباره عینکهای آفتابی مناسب سفر بیشتر بدانید:
- ویژگیهای کلیدی عینکهای آفتابی مناسب سفر
- بهترین برندهای عینکهای آفتابی سفری
- عینکهای UV400 و محافظت از اشعههای مضر
- نکات انتخاب عینک آفتابی بر اساس نوع سفر
- روشهای مراقبت و تمیز کردن عینکهای آفتابی
ویژگیهای کلیدی عینکهای آفتابی مناسب سفر
وقتی صحبت از «عینکهای آفتابی مناسب سفر» میشود، قابلیت هایی وجود دارند که باید در نظر گرفته شوند تا هم از چشمها و پوست حساس دور چشم محافظت شود و هم راحتی در استفاده طولانی مدت را بههمراه داشته باشد. عینکهای آفتابی مناسب سفر دارای ویژگیهای کلیدی متعددی هستند که لازم است قبل از خرید در خصوص آنها ارزیابی و مطالعه داشته باشید تا خرید بهتری را تجربه کنید.
منبع عکس: وبسایت Etsy.com. عکاس: نامشخص
در ادامه به بررسی تعدادی از این ویژگیهای کلیدی میپردازیم:
- محافظت یو وی (UV): یکی از ویژگیهای مهم و کلیدی عینکهای آفتابی، حفاظت کامل در برابر اشعه فرابنفش و جلوگیری از بیماریهای چشمی ناشی از تابش نور شدید است. عینکهایی که دارای این مشخصه باشند و از چشم در برابر اشعه یو وی محافظت کامل کنند، اغلب توسط یک برچسب روی لنزها مشخص شدند.
- لنزهای پلاریزه: این لنز به وضوح دید و کاهش خستگی چشم کمک میکند. همچنین در شرایط نور شدید و بازتاب اذیتکننده و خیرهکننده نوری همچون جاده، آب و... به کمک شما میآید.
- راحتی و تناسب: عینک آفتابی مناسب باید در استفاده طولانی مدت نیز راحت و سازگار باشد و بهخوبی روی بینی و دور گوش بنشیند. همچنین اندازه و شکل آن باید با چهره و اجزای صورت هماهنگی داشته باشد تا علاوه بر کارآیی مناسب، زیبا به نظر برسد.
- مقاومت و طول عمر: دیگر ویژگی اصلی عینک آفتابی مناسب سفر، ساختار مقاوم و طول عمر آن است. عینکهایی که فریم و لنزهایی از جنس پلیکربنات دارند، بسیار محکم و مقاوم در برابر ضربه و خطوخش هستند و به شرطی که وزن سبک داشته باشند، گزینه ایدئال برای سفر محسوب میشوند. این دسته از عینکها اغلب عمر زیادی نیز دارند؛ البته استفاده از یک کیف یا پوشش مخصوص نیز در این امر بیتاثیر نخواهد بود.
- مقاومت در برابر شرایط آبوهوایی مختلف: لنزهای عینک آفتابی باید بهگونهای باشد تا در تمامی شرایط همچون سرما، گرما، رطوبت و... عملکرد مناسب داشته باشد.
- وضوح رنگ طبیعی: معمولا عینکهایی با لنزهای مشکی یا قهوهای، دید طبیعیتری از مناظر دارند و بهترین گزینهها برای عینکهای سفری به حساب میآیند.
- طراحی و وزن: فریمهایی که از جنس پلیکربنات یا فلزات سبک هستند، علاوه بر مقاومت بالا، وزن سبکی نیز دارند و در استفاده طولانیمدت موجب اذیت و ناراحتی نمیشوند؛ البته عینکهایی که طراحی آنها مختص سفر است باید سبک و قابلیت حمل آسان داشته باشند. برخی از برندها مانند ریبن، برخی از مدلهای خود را بهصورت تاشو طراحی کرده است تا کمترین فضا را در کیف شما اشغال کند.
منبع عکس: وبسایت Runnersworld.com. عکاس: نامشخص
بهترین برندهای عینکهای آفتابی سفری
در سال ۲۰۲۴ میلادی برندهای متعددی در زمینه تولید عینکهای مختلف بهخصوص عینک آفتابی سفری فعالیت داشتند که برخی از آنها بهلحاظ طراحی شیک و مقاوم و مشخصاتی همچون لنزهای پلاریزه و محافظت کامل در برابر اشعه یو وی از دیگر رقبای خود موفقتر بودند و توانستند میزان رضایت بیشتری را کسب کنند. برخی از بهترین و مطرحترین این برندها شامل «ری بن» (Ray Ban)، «مائوئی جیم» (Maui Jim)، «اوکلی» (Oakley)، «واربی پارکر» (Warby Parker)، «کاستا دل مار» (Costa Del Mar)، «پرسول» (Persol)، «گوچی» (Gucci)، «پلیس» (Polic) و «پرادا» (Prada) میشوند.
منبع عکس: وبسایت Towncentrepharmacy.com. عکاس: نامشخص
عینکهای آفتابی سفری انواع مختلفی دارند که علاقهمندان به سفر و طبیعتگردی به نسبت ویژگیها، نوع برند، مزایا و کیفیت آن و همچنین در نظر گرفتن سلیقه شخصی و بودجه خود یکی را انتخاب میکنند. در ادامه به بررسی تعدادی از محبوبترین عینکهای آفتابی سفری، موجود در بازار ایران میپردازیم:
- عینک آفتابی سفری برند ری بن: اغلب عینکهای این برند طراحی شیک و کلاسیک دارند و با برخورداری از لنزهای یو وی ۴۰۰، علاوه بر سفر، برای استفاده روزمره نیز مناسب هستند.
- عینک آفتابی سفری برند اوکلی: از ویژگیهای عینکهای آفتابی این برند میتوان به طراحی زیبا، مقاومت بالا در برابر ضربه و خطوخش، برخورداری از لنزهای با کیفیت و دارای قابلیت پلاریزه و محافظ یو وی اشاره کرد. همچنین عینکهای برند اوکلی علاوه بر سفر، مناسب استفاده روزمره و ورزش نیز هستند.
- عینک آفتابی سفری برند مائوئی جیم: فریمهای این برند اغلب وزن سبکی دارند که در راحتی استفاده از آنها تاثیر زیادی دارد. برند مائوئی جیم برای وضوح بهتر دید و کاهش بازتاب نور از تکنولوژی پلاریزه استفاده میکند و درصد بالایی از تولیدات آن محافظت یو وی ۴۰۰ را دارند.
- عینک آفتابی سفری برند پرسول: از ویژگیهای عینکهای آفتابی این برند میتوان به طراحی کلاسیک و زیبا، تناسب و راحتی بالا، لنزهای با کیفیت و محافظت یو وی اشاره کرد.
- عینک آفتابی سفری برند کاستا دل مار: در عینکهای این برند، برای کاهش بازتاب نور، وضوح بهتر دید و عدم خستگی چشم از لنزهای پلاریزه استفاده شده است. همچنین مقاومت خوبی در برابر آب دارند و برای ورزشهای دریایی نیز مناسب هستند. از دیگر ویژگیهای برند کاستا دل مار میتوان به طراحی ارگونومیک و راحتی بالا اشاره کرد.
عینک آفتابی برند کاستا دل مار مدل ۵۸۰؛ منبع عکس: وبسایت Sportrx.com. عکاس: نامشخص
عینکهای UV400 و محافظت از اشعههای مضر
«واژه یو وی ۴۰۰» (UV 400)، به معنی توانایی مسدود کردن اشعههای مضر یو وی با طول موج تا ۴۰۰ نانومتر، است. این دامنه طول موج شامل تمامی امواج و اشعههای مضر یو وی ای (UVA) با طول موجهای طولانی و یو وی بی (UVB)، با طول موجهای کوتاهتر میشود که به چشمها آسیب میرسانند.
عینکهای یو وی ۴۰۰، بهعنوان یکی از مهمترین تجهیزات سفر و بهترین گزینهها برای محافظت از چشمها در برابر اشعه خورشید محسوب میشوند. این عینکها بهگونهای طراحی شدند تا بتوانند حداکثر مراقبت از چشمها را بهعهده بگیرند و اشعههای مضر را مسدود کنند.
آسیبهای ناشی از اشعه یو وی شامل آسیب به لایههای عمیق پوست و چشم میشود که در مراحل بعدی میتواند عوارضی همچون آب مروارید، دژنراسیون ماکولای چشم و پیری زودرس را بههمراه داشته باشد.
منبع عکس: وبسایت Specscart.co.uk. عکاس: نامشخص
مزایای استفاده از عینکهای یو وی ۴۰۰ بیشمارند و از میان آنها میتوان به محافظت کامل چشم در برابر اشعههای مضر نور خورشید، کاهش خستگی چشم، راحتی بصری در آفتاب شدید و افزایش وضوح بینایی اشاره کرد.
هنگام خرید عینکهای UV400، نکاتی از جمله تناسب عینک با چهره و اجزای صورت، توجه به ویژگیهای لنز از جمله پلاریزه و ضدخش بودن، بررسی برچسب یو وی ۴۰۰ و اطمینان از آن، خریداری از فروشگاه معتبر بهلحاظ تهیه عینک اصل و با کیفیت، را در نظر بگیرید تا به کمک آنها بهترین انتخاب را داشته باشید و از مشکلات جدی چشمها در آینده پیشگیری کنید.
نکات انتخاب عینک آفتابی بر اساس نوع سفر
- عینک آفتابی مناسب برای سفر به مناطق برفی و کوهستانی: قابلیتهای عینکهای آفتابی مختلف در فیلتر کردن اشعه ماوراء بنفش، طبق استانداردهای اروپایی به چهار دسته تقسیم شدهاند. دستههای صفر تا دو مناسب مکانهای کمنور و دسته سه و چهار نیز مناسب مناطق کوهستانی و ارتفاعات هستند. عینکهای مخصوص مناطق کوهستانی و برفی باید دارای ویژگیهایی همچون ضد مه، ضد آب، ضد خش و... باشند.
- عینک آفتابی مناسب برای انجام فعالیتهای ورزشی: این نوع عینکهای آفتابی معمولا انواع مختلفی نظیر طبی آفتابی، آفتابی و ایمنی دارند که هرکدام بنا بر نوع ورزش دارای ویژگیهای بهخصوص هستند. برای خرید عینک آفتابی مناسب برای ورزش لازم است به نکاتی چون میزان پوششدهی چشم، لنزهای فتوکرومیک یا پلاریزه، محافظت حداکثری در برابر اشعه فرابنفش، مقاومت در برابر بخار، ایستایی مناسب روی صورت، مقاومت و دوام توجه لازم داشت.
منبع عکس: وبسایت Pandaoptical.com. عکاس: نامشخص
- عینک آفتابی مناسب برای سفرهای جادهای: هنگام رانندگی و سفرهای جادهای یکی از اصول مهم، مراقبت و محافظت از چشمها در مقابل اشعه مضر خورشید است؛ از اینرو بهتر است عینکآفتابی با عدسیهای بزرگ و فریم باریک استفاده کنید. بهطور مثال عینکهای آفتابی مدل خلبانی بهدلیل دید کامل و محافظت از چشمها در برابر اشعه فرابنفش خورشید، یکی از گزینههای ایدئال برای سفرهای جادهای محسوب میشوند.
- عینک آفتابی مناسب برای سفر به مناطق ساحلی: در سواحل دریا بازتاب نور از سطح دریا و شنها اتفاق میافتد و باعث تابیده شدن نور اضافی به چشمها میشود؛ بر اساس همین انعکاس میزان تابش اشعههای یو وی و آسیبهای ناشی از آن بیشتر خواهد بود. اگر میخواهید عینک آفتابی مناسب برای سفر به مناطق ساحلی خریداری کنید تا بیشترین سطح مراقبت و ایمنی را داشته باشد، از عینکهایی با فریم بزرگ، قابلیت پلاریزهبودن، محافظتکننده یو وی ۴۰۰، عدسیهای آبی جیوهای، ضدبخار، ضدآب و فریمهای راحت و سبک با ایستایی مناسب روی صورت استفاده کنید.
منبع عکس: وبسایت Designeroptics.com. عکاس: نامشخص
روشهای مراقبت و تمیز کردن عینکهای آفتابی
روشهای مراقبت از عینکهای آفتابی
عینکهای آفتابی و طبی جزو لوازم ضروری شخصی هر فرد محسوب میشود و مراقبت مناسب از آنها میتواند تا حد قابلتوجهی در کارایی و طول عمر مفید عینک تاثیر بگذارد. برای مراقبت از عینکهای آفتابی بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:
- زمانی که نمیخواهید از عینک آفتابی خود استفاده کنید، آن را در جعبه مخصوص نگهداری کنید تا در برابر خطوخش، گردوغبار و هرگونه فشار و ضربه احتمالی ایمن باشد.
- همواره سعی کنید عینک آفتابی خود را در دمای مناسب نگهداری کنید. بهطور مثال نگهداری عینک فارغ از نوع آفتابی یا طبی، در داشبورد خودرو توصیه نمیشود؛ چراکه دمای بالا و نامناسب به فریم و عدسیها آسیب میرساند.
- عینک خود را بهصورت دورهای بررسی کنید و چنانچه پیچهای آن شل شدهاند، با پیچگوشتی مخصوص آن را محکم کنید.
- درصورت انجام فعالیت ورزشی یا فعالیتهای پرتحرک، از بندهای مخصوص دورگردنی عینک استفاده کنید تا احتمال افتادن و شکستن آن را به حداقل برسانید.
- اگر بهطور موقت از عینک استفاده نمیکنید، آن را روی سطحی صاف بگذارید و توجه کنید که عدسیها بهسمت بالا باشند.
منبع عکس: وبسایت Eco18.com. عکاس: نامشخص
- برای گذاشتن و برداشتن عینک از روی صورت، حتما از دو دست کمک بگیرید. اینکار فشار را به یک اندازه به عینک وارد میکند و مانع از کجشدن یا شکستگی فریم میشود.
- اگر از عینک آفتابی استفاده میکنید که بالشتک بینی دارد، درصورت آسیب یا کثیفی، میتوانید آنها را تعویض کنید.
- سعی کنید حداقل دوبار در سال، عینک خود را برای تنظیم به متخصص نشان دهید.
- هرگز عینک را روی سر قرار ندهید؛ چراکه علاوه بر احتمال افتادن و شکستن، ممکن است فریم و دستهها تغییر شکل بدهند و دیگر کارایی قبل را نداشته باشند.
- هرگز با دستهای کثیف و چرب عدسیهای عینک آفتابی خود را لمس نکنید؛ چراکه لک چربی یا کثیفیهای مقاوم میتواند به عینک شما آسیب وارد کند.
- هرگز عینک آفتابی خود را بدون پوشش یا جعبه مخصوص در کیف و بین وسایل رها نکنید. اینکار علاوه بر خطوخش ممکن است به فریم نیز آسیب بزند.
- برای تمیزکردن عینک آفتابی از روشهای ایمن که شامل پارچه میکروفایبر و محلول یا اسپریهای مخصوص استفاده کنید. علاوه بر این نکات و روشهای درج شده در ادامه میتواند به شما در تمیزکردن عینک کمک کند.
منبع عکس: وبسایت Amazon.ca. عکاس: نامشخص
روشهای تمیز کردن عینکهای آفتابی
اگر میخواهید در تمیز کردن عینک خود، حرفهای عمل کنید، لازم است نکات زیر را بهکار بگیرید:
- برای تمیز کردن عینک خود از آب ولرم و صابون ملایم استفده کنید. چنانچه قصد استفاده از مایع ظرفشویی را دارید، ابتدا آنرا با آب رقیق و از ریختن مستقیم مایع روی عدسیها اجتناب کنید. اینکار باعث آسیب به عدسیهای عینک آفتابی خواهد شد.
- برای خشک کردن یا تمیزکاری سطحی عینک آفتابی، سعی کنید از پارچه میکروفایبر یا دستمالهای مخصوص همراه فریم یا عدسی، استفاده کنید. پارچههای دیگر، دستمالهای کاغذی یا حولهای باعث ایجاد خطوخش روی عدسی خواهند شد.
- اگر محلول یا اسپری مخصوص تمیزکاری عدسی عینک آفتابی را دارید، حتما برای زدودن آلودگی یا چربی از آن کمک بگیرید.
- چنانچه عینک شما بسیار کثیف و چرب شده است، ابتدا چند دقیقه در آب و صابون بگذارید و سپس آبکشی و خشک کنید.
- برای تمیز کردن عینک آفتابی با عدسیهای پلاریزه، با حرکات دایرهای شکل آن را تمیز کنید؛ در غیر این صورت ممکن است به عدسی آسیب وارد شود.
- بسیاری عادت دارند با گوشه لباس عینکهایشان را تمیز کنند. بهتر است بدانید فیبرهای ریز موجود در بافت لباس موجب خطوخش روی عدسی میشود.
- هرگر از خمیردندان با هدف از بین بردن خطوخشهای عینک استفاده نکنید؛ اینکار باعث کدرشدن و آسیب به لایههای مختلف لنز و عدسی میشود.
- هرگز از مواد تمیزکننده خانگی قوی همچون سفیدکنندهها، مایعها و پودرهای لباسشویی، الکل و مواد ضدعفونی دیگر برای تمیز کردن عینک آفتابی استفاده نکنید؛ چراکه به مرور باعث افت کیفیت عدسی و فریم عینک آفتابی شما خواهند شد.
منبع عکس: وبسایت Ginkandgasoline.com. عکاس: نامشخص
این مقاله به بررسی عینکهای آفتابی مناسب سفر پرداخته است. اگر شما نیز تجربهای در این زمینه دارید که در این نوشتار به آن اشاره نشده است. لطفا در بخش دیدگاههای همین مقاله با ما و دیگر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: وبسایت Outdoorgearlab.com. عکاس: نامشخص
دیدگاه