مرکز تبادل کتاب؛ داستانهایتان را معامله کنید
در مرکز تبادل کتاب تهران میتوانید کتابهایی که سالها در گوشه خانه شما خاک خوردهاند را به دست افراد کتابخوان دیگر برگردانید و بهعلاوه، هزاران جلد کتاب موردعلاقه خود را با قیمتی بسیار پایینتر از قیمت اصلی خریداری کنید. همچنین در مرکز تبادل کتاب میتوان کتاب اهدا یا تبادل کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این مرکز، شرایط بازدید از آن و شرایط تبادل کتاب آشنا کنیم.
هرآنچه باید درباره مرکز تبادل کتاب بدانید:
مرکز تبادل کتاب کجاست؟
- آدرس: شهر تهران، محله ولیعصر، خیابان انقلاب، چهارراه ولیعصر بهسمت میدان انقلاب، خیابان مظفر شمالی (مشاهده روی نقشه)
- ساعت بازدید: شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۹:۳۰، بهغیر از جمعه و تعطیلات رسمی
- تلفن گویا: ۶۶۱۷۷۸۹۲ ۰۲۱ / ۶۶۹۶۵۸۵۱ ۰۲۱
- تلفن روابط عمومی: ۶۶۱۷۷۹۰۷ ۰۲۱
- وبسایت:tabadolketab.com
- اینستاگرام: tabadolketab.ir@
مرکز تبادل کتاب در منطقه ۶ شهرداری شهر تهران، در خیابان پررفتوآمد انقلاب در خیابان مظفر شمالی قرار دارد؛ مجموعهای فرهنگی و از جمله جاهای دیدنی تهران که بهسادگی با وسایل حملونقل میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
منبع: tabadolketab، عکاس: نامشخص
مسیر دسترسی به مرکز تبادل کتاب
- مرکز تبادل کتاب با مترو: دو ایستگاه مترو تئاتر شهر و مترو انقلاب در خط چهار مترو تهران در نزدیکی مرکز تبادل کتاب قرار دارند. از ایستگاه مترو تئاتر شهر تنها با ۳۵۰ متر پیادهروی (حدود ۶ دقیقه) و از ایستگاه مترو انقلاب با یک کیلومتر پیادهروی (حدود ۲۰ دقیقه) میتوان به مرکز تبادل کتاب تهران رسید.
- مرکز تبادل کتاب با اتوبوس: برای دسترسی به مرکز تبادل کتاب تهران با اتوبوسهای بیآرتی، کافی است در ایستگاه چهارراه ولیعصر در خط یک بیآرتی (چهارراه تهرانپارس - پایانه آزادی) یا ایستگاه چهارراه ولیعصر در خط هفت بیآرتی (تجریش - پایانه معین) پیاده شوید و با تنها ۲۰۰ متر پیادهروی (حدود چهار دقیقه) خود را به مرکز تبادل کتاب برسانید.
- ماشین شخصی: مرکز تبادل کتاب تهران در محدوده طرح ترافیک تهران قرار دارد؛ بنابراین بهتر است با وسایل حملونقل عمومی خود را به آن برسانید. شما همچنین میتوانید با خریداری طرح ترافیک یا مراجعه به مرکز پس از اتمام ساعت طرح ترافیک، با ماشین شخصی خود به مرکز تبادل کتاب بروید. بدین منظور کافی است از طریق خیابان انقلاب (شرق به غرب)، پس از عبور از خیابان ولیعصر، وارد خیابان مظفر شمالی (اولین خیابان سمت راست) شوید. حدود ۱۰۰ متر دیگر به مسیر خود ادامه دهید تا مرکز را در سمت چپ خود ببینید. در این خیابان امکان پارک ماشین وجود دارد.
- تاکسی: با استفاده از تاکسی در خیابان انقلاب میتوانید خود را به خیابان مظفر شمالی برسانید.
درباره مرکز تبادل کتاب
مرکز تبادل کتاب تهران در سال ۱۳۹۴ خورشیدی توسط سازمان بسیج شهرداری راهاندازی شد؛ مرکزی که هدف از تاسیس آن، کمک به فرهنگ کتابخوانی و بازگشت کتابهای خاکخورده و بیاستفاده در خانهها، به چرخه خوانده شدن بود. تا به امروز (اردیبهشت ۱۴۰۳) به گفته سایت مرکز تبادل کتاب، بیش از چند ۱۰۰ هزار کتاب در این مرکز مبادله شده است.
منبع: tabadolketab، عکاس: نامشخص
در مرکز تبادل کتاب میتوانید کتاب خود را اهدا یا مبادله کنید. با مبادله کتاب، میتوان از اعتبار مالی (غیر نقدی و در حساب کاربری) کسب شده جهت خرید کتابهای جدید از مرکز استفاده کرد؛ اما در صورت اهدای کتاب، پس از تحویل و بررسی، کتب جهت ارسال به مناطق محروم و فعالیتهای فرهنگی، خیریه و عامالمنفعه مورد استفاده قرار میگیرند و اعتبار مالی برای صاحب کتاب نخواهند داشت.
برای تبادل کتاب در این مرکز، قواعدی چون قیمتگذاری توسط خود شخص، تخفیفهای متوالی، رویکرد الکترونیک و تحویل کتاب از افراد درب منزل پیشبینی شده است؛ به همین دلیل مرکز تبادل کتاب تهران را میتوان اولین مرکز تبادل کتاب ساختاریافته در کشور و قطبی فعال با قلبی تپنده در حوزه کتاب دانست.
مرکز تبادل کتاب محیطی آرام را برای مطالعه و ورق زدن کتابها پیش از خرید فراهم آورده است. همچنین گلخانهای بسیار زیبا و فعال با امکان فروش گیاههای زینتی و آپارتمانی و گل و گلدان در این مجموعه قرار دارد. فروشگاه صنایع دستی و زینتی با تنوع بالایی از محصولات صنایع دستی و لوازم تحریر نیز از دیگر بخشهای مرکز تبادل کتاب تهران است.
اهداف مرکز تبادل کتاب
- کتابهایی که در خانه خاک میخورند و استفاده نمیشود، در واقع کالاهایی فرهنگی به شمار میروند از چرخه استفاده خارج شدهاند. با شیوه تبادل و بازگشت به چرخه استفاده، این کتب در اختیار دیگران قرار میگیرند.
- در مرکز تبادل کتاب بیشتر کتب سالم هستند؛ اما افراد میتوانند با هزینه یکسوم تا یکدوم آنها را خریداری کنند؛ فرآیندی که به کاهش هزینه بالای کتاب در سبد خانوار کمک شایانی میکند.
- ایجاد فضای مطبوع و خانوادگی در مرکز تبادل کتاب برای تشویق افراد به مطالعه. بهطور مثال، بخش کودک و نوجوان با فضایی بزرگ، از دیگر بخشها جدا شده است و کودکان بههمراه مادرانشان میتوانند از این بخش استفاده کنند.
- همکاری با مراکز فرهنگی فعال، مولفان، مترجمان، ناشران و فعالان حوزه کتاب
- برگزاری رونمایی کتاب، نقد و بررسی آثار و غیره
منبع: tabadolketab، عکاس: نامشخص
در مرکز تبادل کتاب چه کنیم؟
دو نوع مراجعهکننده در مرکز تبادل کتاب تهران حضور مییابند که در ادامه روند انجام کار برای این دو گروه را شرح خواهیم داد:
گروه اول: این گروه افرادی هستند که کتب خود را به مرکز میآورند و قیمتگذاری میکنند. این کتابها پس از ثبت در سامانه و برچسبگذاری، وارد چرخه فروش میشوند و تا سه هفته در مرکز تبادل کتاب برای خرید در دسترس هستند.
اگر پس از گذشت سه هفته از زمان ثبت، کتاب به فروش نرسید، در هفته چهارم با ۳۰ درصد تخفیف برای فروش گذاشته میشود. اگر باز هم فروخته یا مبادله نشد، پس از گذشت چهار هفته (یک ماه)، در هفته پنجم با ۵۰ درصد قیمت برای فروش قرار میگیرد. با گذشت ۲۴ هفته یا شش ماه از تاریخ ثبت، کتاب با ۷۰ درصد تخفیف به فروش میرسد.
در نهایت هر کتاب حداکثر ۳۲ هفته یا هشت ماه در چرخه فروش میماند؛ در صورت عدم فروش، پیگیری بازگشت کتاب بر عهده صاحب کتاب خواهد بود. در صورت عدم مراجعه فرد، کتاب توسط مرکز به کتابخانههای مناطق محروم یا مدارس جنوب شهر که به کتاب نیاز دارند، اهدا خواهد شد.
همچنین در مناسبتهای خاص آیینی و علمی، مانند دهه فجر، اعیاد مذهبی، روز دانشجو و هفته کتاب، تخفیفهای ۷۰ درصدی برای اقشار خاص و در موضوعات مختلف اعمال میشود. پس از فروش کتب معادل ارزش ریالی تعیین شده به حساب کاربری شخص صاحب کتاب اعتبار اختصاص داده میشود تا بتواند از کتابهای موجود در مرکز بدون پرداخت هزینه خرید کند.
منبع: tabadolketab، عکاس: نامشخص
گروه دوم: گروه دوم کسانی هستند که کتابی برای عرضه ندارند و فقط برای خرید مراجعه کردهاند. در اين مركز، کتابهای ارزانتر پیدا میشوند و کتابهایی به چشم میخورند که شاید در بازار وجود نداشته باشند؛ بنابراین فرد چون کتابی نیاورده است که اعتباری داشته باشد، باید هزینه تهیه کتاب را بهصورت نقدی بپردازد. البته این هزینه هم به نسبت آنچه در بازار وجود دارد، بسیار پایین است.
جستجو در مرکز تبادل کتاب
هر فردی که کتابی به مرکز واگذاری میکند، با حساب کاربری خود در پایگاه اینترنتی پاسخگوی مخاطبان میتواند از خانه، وضعیت کتب خود را بررسی کند و به اطلاعاتی همچون تعداد کتابهای فروخته یا مبادله شده، میزان اعتبار و وضعیت کتابهای مانده دسترسی داشته باشد. افراد همچنین میتوانند بدون ایجاد حساب کاربری، قبل از مراجعه حضوری به مرکز، برای اطلاع از موجودی کتاب، از طریق سایت جستجو کنند و از وضعیت کتاب (موجود بودن یا نبودن) و در صورت موجودی، از اطلاعات کتابشناختی و قیمت پیشنهادی آن اطلاعات به دست بیاورند.
شرایط پذیرش کتاب در مرکز تبادل کتاب چگونه است؟
تمام کتابهای ورودی به مرکز تبادل کتاب که بهصورت حضوری یا توسط پیک رایگان ارسال میشوند، در زمان پذیرش مورد بررسی قرار میگیرند؛ در صورت برخورداری از شرایط لازم، این کتب قیمت گذاری میشوند و در سامانه، به نام صاحب کتاب به ثبت میرسند.
کتبی که از شرایط لازم برای ثبت برخوردار نیستند، در صورت رضایت صاحب کتاب، به مناطق محروم ارسال میشوند یا در امور فرهنگی مورد استفاده قرار میگیرند. کتابهای فرسوده یا غیر قابل استفاده نیز بازیافت میشوند.
منبع: tabadolketab، عکاس: نامشخص
توجه داشته باشید که در زمان ارسال کتاب از طریق پیک، امکان بازگشت کتابهای غیر قابل ثبت به صاحب کتاب وجود ندارد و این کتابها با تصمیم مرکز، به مناطق محروم اهدا میشوند یا جهت امور فرهنگی مورد استفاده قرار میگیرند.
ارائه کلیه خدمات پذیرش، ویرایش اطلاعات حساب کاربری و خرید کتاب با استفاده از اعتبار حساب کاربری، نیاز به ارائه کارت ملی دارند.
شرایط عمومی
- کتاب در تمامی موضوعات قابل پذیرش و ثبت است.
- کتاب باید دارای صفحه مشخصات و شابک باشد. (بهجز کتابهای چاپ سال ۱۳۷۵ خورشیدی به قبل)
- کتاب باید بهلحاظ ظاهری کاملا سالم باشد.
- کتاب دارای عطف سالم و جلد اصلی باشد.
- خطخوردگی در حد معقول باشد.
- کتابهای سیمی، جیبی و پالتویی و قطعات خارج از رحلی (خیلی بزرگ یا خیلی کوچک) قابلقبول نیستند.
- مجلات، فصلنامه، چکیده مقالات، بولتونها و کاتالوگها دریافت نمیشوند.
- کتابهای افست قابلقبول نیستند.
- کتب لاتین در تمامی حوزهها که بیش از ۱۰ سال از تاریخ انتشار آنها گذشته باشد، دریافت نمیشوند.
- تمام کتابهای دارای ویرایش، حداکثر تا یک ویرایش پایینتر از آخرین ویرایش با نظر کارشناس قابل پذیرش هستند.
- کتابهایی که بیش از ۱۰ جلد از آنها در مرکز موجود باشد، ثبت نمیشوند.
منبع: tabadolketab، عکاس: نامشخص
کتب آموزشی قابل پذیرش
- کتب دانشگاهی سال ۱۳۸۵ به بالا
- کتب دانشگاهی عمومی سال ۱۳۹۰ به بالا
- کتب کمک درسی دانشگاهی سال ۱۳۹۳ به بالا
- کتب کمک آموزشی دبستان تا کنکور سال ۱۴۰۰ به بالا
- کتب پیام نور سال ۱۳۹۰ به بالا
- کتب پزشکی سال ۱۳۹۵ به بالا
- کتب نرم افزار کامپیوتر سال ۱۳۹۵ به بالا
- کتب کمک آموزشی دروس عمومی کنکور (زبان فارسی، عربی، زبان انگلیسی، دینی) ثبت نمیشود.
- کتب درسی آموزشوپرورش ثبت نمیشود.
- کتب اختصاصی مراکز آموزشی و مدارس ثبت نمیشود.
توجه داشته باشید که سایر موضوعات، پس از احراز شرایط کتاب، با توجه به نظر کارشناسان، پذیرش و ثبت میشوند.
جاهای دیدنی اطراف مرکز تبادل کتاب
تئاتر شهر
- آدرس: منطقه ۱۱ شهرداری تهران، ضلع جنوب شرقی چهارراه ولیعصر، میان پارک دانشجو (مشاهده روی نقشه)
- تلفن: ۶۶۴۶۰۵۹۵ ۰۲۱
- فاصله تا مرکز تبادل کتاب: ۴۰۰ متر پیادهروی (۶ دقیقه)
تئاتر شهر، از معروفترین بناهای فرهنگی تهران، در طول سال میزبان گروههای مختلف نمایشی است؛ ساختمانی که در تاریخ هشتم بهمن ماه سال ۱۳۵۱ خورشیدی افتتاح شد و نمایش «باغ آلبالو» نوشته «آنتوان چخوف» به کارگردانی «آربی اوانسیان»، اجرای افتتاحیه آن بود. این ساختمان در فضای پارک دانشجو قرار دارد.
ساختمان تئاتر شهر با برخورداری از امکانات مطلوب و استاندارد مورد نیاز برای اجرای نمایشهای امروزی، بخشهای مختلف واحدهای نور پردازی، صدا، تاسیسات، چهرهپردازی، حمل و نقل دکور، آکسسوار و طراحی صحنه و امکانات تفریحی و خدماتی مانند کافه تریا، بخشهای اداری و مدیریتی و کتابخانه تخصصی از محبوبترین سالنهای اجرای تئاتر در میان علاقهمندان به این حوزه است.
منبع: ویکیپدیا، عکاس: Toyota 1999
معماری تلفیقی (سنتی ایرانی و مدرن جهانی) ساختمان تئاتر شهر تهران توسط بیژن انصاری و با نظارت مهندس سردار افخمی انجام شده است. شکل مدور، مهمترین مشخصه ظاهری این ساختمان چهار طبقه با زیربنای ۵,۶۰۰ متر مربع و ارتفاع ۱۵ متر به شمار میآید. گرداگرد ساختمان تئاتر شهر را ستونهایی با اقتباس از ستونهای تخت جمشید فرا گرفتهاند.
سالن اصلی تئاتر شهر، دو طبقه است و ۵۷۹ نفر ظرفیت دارد. تالار چهارسو نیز با سن مدور در طبقه زیرین ساختمان واقع شده است و ۱۲۰ نفر ظرفیت دارد که با تغییر چیدمان صندلی و دکور با توجه به نمایش تا ۳۵۰ نفر افزایش مییابد. تالار قشقایی نیز با شکل سهگوش و ظرفیت ۲۵۰ نفر، برای اجرای نمایشهای سنتی طراحی شده است. چندین سالن دیگر در مجموعه تئاتر شهر وجود دارد.
شیرینی فرانسه
- آدرس: منطقه ۱۱ شهرداری تهران، خیابان انقلاب (غرب به شرق)، چهارراه وصال، ابتدای خیابان ابوریحان، روبهروی سینمای سپیده (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا مرکز تبادل کتاب: ۴۵۰ متر پیادهروی (هفت دقیقه)
شیرینی فرانسه، نام کافه قنادی نوستالژیک خیابان انقلاب تهران است که در سال ۱۳۴۴ خورشیدی توسط شخصی به نام «علی ثابتقدم» تاسیس شد. شیرینی فرانسه شاهد خاطرات و اتفاقات بسیاری همچون حضور «نیل آرمسترانگ» و سه فضانورد آمریکایی در خیابان انقلاب و عبور ریچارد نیکسون، رئیسجمهوری آمریکا در دهه ۵۰ شمسی، بوده است.
بنای شیرینی فرانسه از اسلوب معماری غربی «وارطان هوانسیان» پیروی میکند. فضای بیرونی این بنا در طبقه همکف ساختمانی تجاری قرار دارد و آثار معمار مشهور وارطان هوانسیان، کاخ سعدآباد و هتل فردوسی را به یاد بیننده میآورد.
در منوی شیرینی فرانسه، تنوع وسیعی از کیکها (کیک صبحانه، چیز کیک، کیکهای خامهای)، تارت، کروسان، کیکهای صبحانه، شیرینیهای تر و خشک و نوشیدنیهای متنوع به چشم میخورند.
منبع عکس: صفحه اینستاگرام شیرینی فرانسه. عکاس: نامشخص
آیا شما هم کتابهایی دارید که دیگر از آنها استفاده نمیکنید؟ نظر شما درباره مرکز تبادل کتاب چیست؟ نظرات خود را درباره فعالیتهای این مرکز با کجارو و همراهان ما در میان بگذارید.
منبع عکس کاور: گوگل مپ، عکاس: sobhan
سوالات متداول
مرکز تبادل کتاب کجاست؟
مرکز تبادل کتاب در منطقه ۶ شهرداری شهر تهران، در خیابان پررفتوآمد انقلاب در خیابان مظفر شمالی قرار دارد که بهسادگی با وسایل حملونقل میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید از مرکز تبادل کتاب چگونه است؟
ساعت بازدید از مرکز تبادل در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۹:۳۰ است. این مرکز در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی فعالیت ندارد.