کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

شب در کاشان کجا بریم؟

سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۵
مطالعه 23 دقیقه
حیاط خانه تاریخی شاه یلانی کاشان
کاشان شهر تاریخی و زیبایی در استان اصفهان و محدوده مرکزی ایران است. برخی از دیدنی‌های کاشان برای بازدید در شب مناسب هستند.
تبلیغات

کاشان شهری ا‌ست که شب‌هایش به اندازه روزها دیدنی‌ است و جاهای دیدنی کاشان در شب نیز گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کنند. از جاذبه‌های معروف این شهر می‌توان به پارک بام شهر، تیمچه امین الدوله، امامزاده سلطان امیر احمد (ع)، خانه تاریخی تاج کاشان و... اشاره کرد. علاوه بر این، کافه‌ها و رستوران‌های دنج با فضایی سنتی و مدرن در نقاط مختلف شهر پذیرای شما هستند تا شبی خاطره‌انگیز را در کنار عزیزانتان سپری کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به شب گردی در کاشان بپردازیم.

کپی لینک

پارک بام شهر

  • آدرس: محله فین بزرگ، آزادراه امیرکبیر (آزادراه کاشان-نطنز)، بلوار کوهنوردان
  • ساعات بازدید: شبانه‌روزی

پارک بام برای تماشای شهر کاشان به‌ویژه در شب بسیار عالی است. این مجموعه تفریحی در جنوب غربی شهر و در منطقه‌ای نسبتا مرتفع قرار دارد و چشم‌انداز زیبایی از شهر کاشان را پیش چشمان مخاطبان نمایان می‌کند. فضای زیبا، امکانات رفاهی مناسب، امکانات تفریحی مطلوب و دسترسی آسان از دلایل محبوبیت این پارک در بین کاشانی‌ها و گردشگران محسوب می‌شوند.

پارک بام حدود ۱۲ کیلومتر (۱۵ دقیقه با خودرو) از مرکز کاشان و بافت تاریخی شهر فاصله دارد و در جنوب باغ فین واقع شده است. برای دسترسی به این پارک وارد بلوار امام رضا شوید. این بلوار به آزادراه امیرکبیر (آزادراه خلیج فارس یا آزادراه کاشان-نطنز) می‌رسد. در آزادراه ( در مسیر غرب به شرق) حرکت کنید تا به خروجی بلوار کوهنوردان (سمت راست جاده) برسید. پارک بام کاشان در حاشیه شرقی این بلوار قرار دارد.

پارک بام در بالاترین نقطه از کاشان واقع شده است و آب‌وهوای مطبوعی نسبت به شهر دارد. فضای سبز بزرگ و زیبا، شهربازی مجهز، فضای بازی کودکان، استخر وسیع و روباز، سرویس بهداشتی، آبخوری، پارکینگ، نیمکت، باربیکیو، سکو جهت چادر زدن، رستوران، کافه و زمین‌های بازی و ورزش از جمله امکانات تفریحی و رفاهی پارک بام کاشان محسوب می‌شوند.

پارک بام کاشان
پارک بام کاشان
پارک بام کاشان
پارک بام کاشان

حضور نگهبان در طول شب امنیت کافی را برای کمپ و شب‌مانی در پارک بام فراهم کرده است. این پارک مقصدی مطلوب برای دورهمی و پیک‌نیک با دوستان و خانواده، دوچرخه سواری، پیاده‌روی و ورزش محسوب می‌شود.

تماشای منظره طلوع و غروب خورشید در بام کاشان بسیار خاطره‌انگیز خواهد بود. پارک جنگلی چهل حصاران کاشان بخشی از پارک بام محسوب می‌شود و حاشیه شرقی پارک را در بر گرفته است. امکان دسترسی با خودرو به این بخش وجود دارد.

کپی لینک

تیمچه امین الدوله

  • آدرس: میدان کمال الملک، خیابان بابا افضل، بازار سنتی کاشان
  • ساعت بازدید: ۷:۳۰ تا ۱۳ و از ۱۵:۳۰ تا ۲۱

تیمچه امین الدوله در یکی از نقاط معروف و پرتردد بازار کاشان واقع شده است. این تیمچه از جمله بناها، تیمچه و کاروانسرایی است که توسط «امین الدوله» بنا شد.

تیمچه امین الدوله یا همان «کاروانسرای امین الدوله» از بناهای مربوط به عهد قاجار کاشان محسوب می‌شود که در چهارسوق بازار تاریخی این شهر قرار دارد. در اواخر قرن ۱۲ هجری قمری در اثر زلزله، بازار کاشان تخریب و بعد در دوره قاجار به همت فردی به نام «فرخ خان غفاری» ملقب به «امین الدوله»، از رجال نامدار آن زمان، بازسازی شد. کار ساخت این تیمچه از سال‌ ۱۲۸۰ تا ۱۲۸۴ هجری قمری به طول انجامید و معمار آن استاد «علی مریم کاشانی» بود.

کپی لینک

بازار سنتی کاشان

  • آدرس: میدان کمال الملک، خیابان بابا افضل
  • ساعت بازدید: شنبه تا پنجشنبه از ۹:۳۰ تا ۱۲ و از ۱۷ تا ۲۰:۳۰

بازار کاشان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری این شهر و یکی از مهم‌ترین و زیباترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است. این بازار در دل بافت تاریخی شهر قرار دارد و بیش از ۴۰ اثر تاریخی همچون چند تیمچه (بازارچه)، بازار میانچال، آب‌انبار، مسجد، مدرسه، امامزاده، کاروانسرا و حمام را در خود جای داده است.

با توجه به مغازه‌ها و حجره‌های متنوع و فعال، بازار کاشان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگران برای خرید روزانه و تهیه سوغات و صنایع دستی کاشان به شمار می‌رود. بازار سنتی کاشان در هشت شهریور سال ۱۳۵۵ با شماره ۱۲۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بازار سنتی کاشان در محدوده خیابان بابا افضل تا دروازه دولت کاشان قرار دارد و دو ورودی اصلی آن در این دو خیابان است. برای دسترسی به بازار باید خود را به یکی از این خیابان‌ها برسانید. خیابان‌های محتشم، ملاحبیب‌الله شریف، فاضل نراقی و بابا افضل به میدان کمال‌الملک کاشان می‌رسند و یکی از مسیرهای دسترسی به بازار محسوب می‌شوند. خیابان‌های امیریه و اباذر نیز به دروازه دولت می‌رسند و یکی دیگر از مسیرهای دسترسی بازار کاشان هستند.

بازار کاشان در دوره آل بویه و سلجوقی ساخته شد و در دوره صفویه (شاه عباس) و قاجار در اوج شکوه و رونق خود قرار گرفت. در طول تاریخ، سیاحان و مورخان بسیاری از بازار کاشان و زیبابی‌های آن در کتاب‌ها و دست‌نوشته‌های خود یاد کرده‌اند.

مسجد و مدرسه امام، تیمچه امین‌ الدوله، حمام خان، مسجد میرعماد، کاروانسرای غفار پور، کاروانسرای بروجردی‌ها، کاروانسرای رباط، بازارچه قیصریه و کاروانسرای فیض از جمله بخش‌های مختلف و دیدنی بازار کاشان محسوب می‌شوند.

بازار سنتی و تاریخی کاشان
بازار سنتی و تاریخی کاشان
بازار سنتی و تاریخی کاشان
بازار سنتی و تاریخی کاشان

هر قسمت از بازار کاشان معماری ویژه و منحصربه‌فردی دارد که تماشای آن‌ها شما را به دل تاریخ می‌برد. اگرچه حجره‌های بازار ساعت ۲۰:۳۰ تعطیل می‌شوند، امکان ورود به محدوده بازار در طول شبانه‌روز وجود دارد؛ پس چنانچه به قصد بازدید و تماشای معماری راهی بازار کاشان می‌شوید، شب‌هنگام و زمانی که سکوت و آرامش بازار را فرا می‌گیرد، زمان مناسبی است.

کپی لینک

حمام خان کاشان

  • آدرس: محله درب زنجیر، راسته اصلی بازار سنتی کاشان
  • ساعت بازدید: شنبه تا پنجشنبه از ۱۰ تا ۲۱
  • صفحه اینستاگرام: khanhistoricalbath@
  • شماره تماس: ۰۳۱۵۵۴۵۲۵۷۲

حمام تاریخی خان در محدوده بازار سنتی کاشان قرار دارد و امروزه کاربری چایخانه و رستوران پیدا کرده است. قدمت این بنای تاریخی و ارزشمند که توسط «میرزا عبدالرزاق کاشی» حاکم وقت آن دوره کاشان بنا شده است، به دوره زندیه بازمی‌گردد. حمام خان در ۲۵ اسفند سال ۱۳۸۱ با شماره ۳۶۲۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

از گردشگرانی که به قصد تماشای معماری وارد حمام خان کاشان شوند مبلغی بابت ورودی دریافت می‌کنند و اگر قصد استفاده از خدمات رستوران و چایخانه را داشته باشند، دیگر نیازی به پرداخت ورودی نیست.

امروزه حمام خان کاربری رستوران و چایخانه سنتی دارد.

برای دسترسی به حمام خان از طریق خیابان آیت‌الله مدنی کاشانی وارد خیابان باب الحوائج شوید. حمام خان در میانه بازار و بین کاروانسرای بخشی و تیمچه صباغ قرار دارد.

سردر ورودی حمام تاریخی خان با کاشی‌کاری زیبا تزیین شده است و طرح و معماری زندیه را به نمایش می‌گذارد. با عبور از چند پله به فضای هشتی ورودی می‌رسید. پس از هشتی فضای وسیعی وجود دارد که در گذشته به‌عنوان رختکن استفاده می‌شد. در تمام قسمت‌های حمام سبک معماری، تزیینات و کاشی‌کاری‌ها چشم‌نواز و هنرمندانه هستند. ۹ حوض میان رختکن با فواره‌های فعال، فضای این مجموعه را برای گردش و حتی صرف غذا بسیار دلچسب می‌کنند.

ایوان‌های حمام خان به‌صورت سنتی برای استفاده و سرو غذای مشتریان آماده شده‌اند. گرمخانه و خزینه از بخش‌های جذاب حمام خان محسوب می‌شوند و معماری بی‌بدیل دوره زندیه را به رخ می‌کشند.

کپی لینک

بوستان ملت

  • آدرس: حد فاصل میدان خرمشهر و بخارایی
  • ساعت بازدید: شبانه‌روزی

بوستان ملت یکی از فضاهای سرسبز و عمومی شهر کاشان است و محل مناسبی برای دورهمی، گردش و چادر زدن محسوب می‌شود. نورپردازی مناسب، سرویس بهداشتی، زمین‌های ورزشی، زمین بازی کودکان، آب‌نما، استخر، و نیمکت از جمله امکانات بوستان ملت هستند.

جاذبه‌ها و بناهای تاریخی و ارزشمندی همچون قلعه جلالی، یخچال‌های قلعه جلالی، حصار سلجوقی و باروی تاریخی دارالمومنین در حاشیه بوستان ملت قرار دارند و جذابیت آن را دوچندان کرده‌اند. باروی دارالمونین یادگار ایستادگی‌ها و دفاع مردم کاشان در برابر هجوم متجاوزان است که قدمت آن به دوره سلجوقیان و اواخر قرن پنجم هجری قمری بازمی‌گردد؛ اثری که با شماره ۱۳۵۷ در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده است.

مشهورترین جاهای دیدنی کاشان همچون خانه تاریخی بروجردی ها، خانه باکوچی، حمام سلطان امیر احمد، خانه عباسیان و خانه تاریخی طباطبایی ها در حاشیه شمالی پارک ملت واقع شده‌اند. خیابان‌های علوی و سپیده کاشانی بهترین مسیرهای دسترسی به این بوستان هستند.

بوستان ملت کاشان
بوستان ملت کاشان
بوستان ملت کاشان
بوستان ملت کاشان
کپی لینک

منار تاریخی زین الدین کاشان

  • آدرس: میدان کمال‌الملک، خیابان ملاحبیب الله شریفی، جنب تقاطع خیابان هشتم فردوس
  • ساعت بازدید: شبانه‌روزی

منار زین الدین از بناهای تاریخی و متفاوت شهر کاشان محسوب می‌شود که از دوره «جهانشاه قراقویونلو» و نیمه دوم قرن ۹ هجری شمسی به‌جامانده است. برای بازدید از این جاذبه در میدان کمال‌الملک وارد خروجی خیابان ملاحبیب الله شریفی شوید. این سازه متفاوت در حاشیه سمت راست خیابان نظر شما را جلب خواهد کرد.

معمار منار زین‌الدین «خواجه زین الدین»، برادر خواجه عمادالدین محمود، است. خواجه عمادالدین که از افراد مشهور تاریخ کاشان محسوب می‌شود، توسعه‌دهنده مسجد میرعماد و بناهای میدان فیض کاشان است. در همان ابتدا خانقاهی در کنار منار بنا کردند که امروزه چیزی از آن باقی نمانده است.

منار زین الدین به منار خمیده کاشان نیز شهرت دارد

ارتفاع اولیه برج زین الدین حدود ۴۷ متر بود. طراحی این منار به‌گونه‌ای است که اندکی نسبت به حالت عمود زاویه دارد و کج به‌ نظر می‌رسد. نیمی از ارتفاع این برج در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی و به دستور شهردار وقت کاشان تخریب شد. نواری از کاشی‌های آبی‌رنگ که نیمی از آن‌ها کنده شده یا به‌سرقت رفته‌اند، در میانه منار خودنمایی می‌کنند و بر زیبایی بصری آن افزوده‌اند. این بنا در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ با شماره ۱۱۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کپی لینک

مرکز بازی و شادی کاشان

  • آدرس: محله سوریجان، میدان قاضی اسدالله
  • زمان بازدید: ۱۷ تا ۲۳
  • صفحه اینستاگرام: happy_center_kashan@
  • شماره تماس: ۰۹۹۲۱۲۴۴۱۸۴

مرکز بازی و شادی کاشان که با نام «هپی سنتر» نیز شناخته می‌شود، یکی از اصلی‌ترین مقاصد تفریحی شهر کاشان است.

مجموعه هیجان‌انگیز بازی و شادی کاشان از بخش‌های گوناگونی از جمله لیزر تگ، ایر هاکی، اعصاب سنج و فوت اسپید تشکیل می‌شود. علاوه بر این، در این مرکز امکان برگزاری جشن‌ تولد نیز وجود دارد.

کپی لینک

مسجد تاریخی میرعماد

  • آدرس: محله درب زنجیر، خیابان محتشم، خیابان شهید نکویی ۱۵، کوچه صفاریان
  • زمان بازدید: شنبه تا پنجشنبه از ۹ تا ۲۰

مسجد میرعماد، مسجد میدان یا مسجد سرسنگ از آثار تاریخی دوره سلجوقیان محسوب می‌شود. این اثر در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ با شماره ۱۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مسجد در جنوب میدان فیض (میدان سنگ سابق)، در حاشیه بازار سنتی کاشان و مدخل بازار مسگرها قرار دارد و نمونه‌ای شاهکار از هنر و معماری ایرانی است.

بخش بزرگی از مسجد میرعماد طی حمله مغول از بین رفت و پس از آن در دوره جهانشاه قراقویونلو (نیمه دوم قرن نهم هجری شمسی) توسط «خواجه عمادالدین» بازسازی و مرمت شد. برای دسترسی به این جاذبه تاریخی در میدان کمال‌الملک وارد خیابان محتشم شوید. در ادامه مسیر خیابان شهید نکویی ۱۵ (خروجی سمت چپ) را در پیش بگیرید و پس از مسجد النبی وارد کوچه صفاریان شوید تا به مقصد برسید.

مسجد میرعماد به سبک معماری چهار ایوانی احداث شده است و سردر باشکوهی دارد. محراب خاص و باشکوه این مسجد به «محراب زرین‌فام» شهرت دارد و متاسفانه از ایران خارج شده است. این محراب هم‌اکنون در موزه هنرهای اسلامی برلین نگهداری می‌شود.

یکی از بخش‌های دیدنی مسجد میرعماد ظرفی سنگی و بسیار بزرگ (گنجایش بیش از ۱۰۰ لیتر آب) به نام «سنگاب» است که در ورودی مسجد قرار دارد و در گذشته برای نگهداری آب آشامیدنی یا آب وضوی نمازگزاران استفاده می‌شد.

مسجد میرعماد در مرکز کاشان بنا شده بود و مرکز و محل تردد مردم محسوب می‌شد. به دستور پادشاه بسیاری از فرامین دولتی را به‌صورت کتیبه در این مسجد نصب می‌کردند و این روال در دوره‌های تاریخی متعدد ادامه داشت. کتیبه‌های مسجد میرعماد از بخش‌های دیدنی آن محسوب می‌شوند و از لحاظ باستان‌شناسی و تاریخی بسیار ارزشمند هستند.

کپی لینک

امامزاده سلطان امیر احمد (ع)

  • آدرس: محله سوریجان، میدان خرمشهر، خیابان علوی، کوچه سلطان امیر احمد (ع)، انتهای کوچه حنیف‌زاده
  • ساعت بازدید: ۷:۳۰ تا ۲۲
  • شماره تماس: ۰۳۱۵۵۲۳۹۰۳۵

سلطان امیراحمد (ع) از نوادگان امام جواد (ع) است. آرامگاه او یکی از مکان‌های مذهبی و باصفا در دل بافت تاریخی کاشان به شمار می‌رود. این امامزاده در مجاورت خانه‌‌های تاریخی طباطبایی و عباسیان و حمام سلطان امیر احمد قرار دارد و از بناهای تاریخی دوره صفویه به شمار می‌رود. برای دسترسی به این زیارتگاه در میدان خرمشهر، وارد خروجی خیابان علوی شوید. بعد از مسجد امام به چپ بپیچید و وارد کوچه سلطان امیر احمد (ع) شوید تا به مقصد برسید.

بنای امامزاده امیر احمد ویژگی‌های معماری خود را حفظ کرده است و جذابیت بالایی به جهت گردشگری دارد. گنبد مخروطی این امامزاده از نوع ۱۲ ترکی و مربوط به سال نیمه اول قرن دهم هجری شمسی است. کاشی‌کاری‌های گلدسته و ایوان مربوط به دوره قاجار هستند. قبر برجسته امامزاده امیر احمد از قدیم با کاش‌‌های ارزشمند تزیین شده بود که متاسفانه در اوایل قرن ۱۳ هجری شمسی شبانه ربوده شدند. ضریح اولیه قبر امامزاده امیر احمد (ع) از جنس چوب و به‌شکل مشبک بود؛ اما در سال ۱۳۸۲ با ضریح فولادی جابه‌جا شد.

حرم و رواق‌های امامزاده امیر احمد (ع) آینه‌کاری‌های چشم‌نوازی دارند. درب‌های قدیمی، منبت‌کاری و ارزشمند این زیارتگاه در طرح نوسازی تعویض شدند و در قاب‌های شیشه‌ای نگهداری می‌شوند.

کپی لینک

بقعه امامزاده هادی

  • آدرس: محله فین علیا، بلوار شهدای فین
  • ساعات بازدید: شبانه‌روزی

آستان امامزاده هادی یا شاهزاده هادی (ع) در منطقه خوش‌آب‌وهوای فین کاشان واقع شده است. بنای این آرامگاه قدمتی ۱,۰۰۰ ساله دارد و قبر «هادی‌ابن سجاد (ع)» در آن است. دو صحن (سجاد و شهدا)، شبستان، سالن اجتماعات، آشپرخانه، سرویس بهداشتی و پارکینگ بخش‌های مختلف این مکان مذهبی محسوب می‌شوند.

در زمان امامت امام سجاد (ع) گروهی از مومنان منطقه فین کاشان به مدینه سفر می‌کنند تا از امام بخواهند مبلغ دینی و نماینده‌ای برای آن‌ها بفرستند. امام چهارم نیز فزرند خود (حسین با کنیه عبدالله و ملقب به هادی) را برای تبلیغ دین اسلام راهی فین کاشان می‌کنند.

حضرت هادی به راهنمایی ارشاد مردم می‌پردازند و نماز جماعت اقامه می‌کنند تا اینکه به دستور «عبدالملک مروان» و با لشکرکشی امویان، ایشان را در منزل خود به شهادت می‌رسانند. یکی از پیروان هادی‌ابن سجاد (ع) پیکر این امامزاده را در محل فعلی بقعه دفن می‌کند و این مکان به زیارتگاه شیعیان اهل بیت تبدیل می‌شود.

کاشی‌‌کاری‌ها رنگارنگ، طاق منبت‌کاری شده، گنبد مدور و باشکوه و ضریح منقوش به آیات قرآن از زیبایی‌های بصری و معماری بقعه و آستان امامزاده هادی (ع) به شمار می‌روند.

کپی لینک

خانه استیو کاشان

  • آدرس: محله میدان کهنه، میدان کمال الملک، خیابان بابا افضل، کوچه شهیدان دقیقی، جنب مسجد جامع کاشان
  • ساعت بازدید: ۱۷ تا ۲۱
  • وب‌سایت: stevehouse.ir
  • شماره تماس: ۰۳۱۵۵۴۵۳۵۶۴

خانه استیو کاشان یا خانه عکاسی کاشان نمایشگاهی دائمی و رایگان از عکس‌های عکاس معروف آمریکایی، «استیو مک‌‌کوری» (Steve McCurry)، است. بازدید از این خانه زیبا و متفاوت و نمایشگاه ارزشمند به تمام علاقه‌مندان معماری و عکاسی پیشنهاد می‌شود.

پرتره «دختر افغان» معروف به «مونالیزای شرق» یکی از شناخته‌شده‌ترین آثار «استیو مک‌‌کوری» به شمار می‌رود. نمایشگاه عکس‌های این هنرمند در یک خانه تاریخی و زیبا و در همسایگی یکی از قدیمی‌ترین بناهای شهر یعنی مسجد جامع کاشان برپا شده است. برای دسترسی به این نمایشگاه وارد خیابان بابا فاضل (در میدان کمال‌الملک) شوید، سپس به راست بپیچید و وارد کوچه شهیدان دقیقی شوید تا به مقصد برسید.

ایده و پیشنهاد تشکیل مجموعه هنری خانه استیو از طرف آقای «حسین فرمانی» (گالریست و مجموعه‌دار معروف ایرانی) مطرح شد و برادران روشن‌بخت (حسن روشن‌بخت و حسین روشن‌بخت) وظیفه انتخاب، طراحی و مرمت خانه را به‌عهده گرفتند.

خانه و موزه استیو یک بنای بازسازی‌شده مربوط به دوره قاجار است. پس از انتخاب خانه، طراحی مدرن و مرمت آن ۱۰ ماه به طول انجامید و در ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ با حضور و استقبال علاقه‌مندان به حوزه و هنر و عکاسی افتتاح شد.

پشت درب آهنی و طوسی رنگ خانه استیو، سفیدی مطلق و چشم‌نواز دیوارهای حیاط بسیار آرامش‌بخش است. ایوان‌ها دورتادور حیاط دیده می‌شوند و چند پله آجری ارتفاع دارند. سبک اصلی معماری خانه گودال باغچه است و آن را با المان‌های معماری مدرن در آمیخته‌اند تا مامن آثار هنری مدرن باشد. چهار اتاق و یک حوض‌خانه به نمایشگاه عکس، یک اتاق به مدیا و یک اتاق به کتابخانه اختصاص داده شده است.

در مجموعه خانه استیو ۲۴۰ قطعه عکس معروف از مک‌کوری را در چهار قطع مختلف به نمایش گذاشته‌اند.

کپی لینک

خانه لوسی کاشان

  • آدرس: محله سوریجان، خیابان فاضل‌نراقی، کوچه فرهنگ هشتم (قاسم بیک)
  • ساعت بازدید: ۱۷ تا ۲۱
  • وب‌سایت: houseoflucie.org
  • شماره تماس: ۰۳۱۵۵۴۵۳۵۶۴

خانه لوسی کاشان (House of Lucie Kashan) مجموعه‌ای فرهنگی در قلب بافت تاریخی شهر است. قدمت این خانه به دوره قاجار بازمی‌گردد و سه حیاط، ۳۰ اتاق و دو بادگیر دارد.

برای دسترسی به خانه موزه لوسی کاشان در میدان قاضی اسدالله وارد خیابان فاضل نراقی شوید، در اولین خروجی به راست بپیچید و وارد کوچه قاسم بیک شوید. در ادامه مسیر گذر سوریجان را در پیش بگیرید تا به خانه لوسی برسید.

خانه لوسی نمایشگاه عکس عکاسانی است که جایزه عکس لوسی را دریافت کرده‌اند. عکس‌های موزه‌خانه لوسی تنها برای نمایش هستند و امضا و ارزش مالی ندارند. اگر به هنر عکاسی و معماری سنتی علاقه‌مند هستید، بازید از خانه لوسی را در برنامه سفر خود قرار دهید. بازدید کامل از این خانه حدود دو ساعت زمان لازم دارد.

آقای «حسین فرمانی» بنیان‌گذار جایزه لوسی (از سال ۲۰۰۳ میلادی) و بانی تاسیس موزه‌خانه لوسی هستند. مراسم اهدای جایزه لوسی به‌صورت سالانه برگزار می‌شود و هدف آن تقدیر از عکاسان سراسر جهان است که عمر خود را صرف عکاسی کرده‌اند. تاکنون حدود ۱۵۰ عکاس همچون کارتیه برسون، دیوید بیلی، نن گلدین، جیمز نچوی، استیو مک‌کوری، مارتین پار، استفن شور و... موفق به دریافت جایزه لوسی شده‌اند.

حیاط خانه لوسی کاشان
گالری طبقه دوم خانه لوسی کاشان
نمایشگاه عکس در خانه لوسی کاشان
گالری تصاویر برجسته در خانه لوسی کاشان

مرمت خانه لوسی دو سال زمان برده است و برادران روشن‌بخت (حسن و حسین روشن‌بخت) وظیفه انتخاب طراحی و مرمت آن را به عهده داشته‌اند. در مرمت خانه اصل سادگی و اصالت رعایت شده است و ضمن حفظ ساختار کلی و معماری سنتی از المان‌ها مدرن نیز بهره برده‌اند. دو فضای نمایشگاهی، یک کتابخانه و یک اتاق مدیا بخش‌های دیگر خانه لوسی محسوب می‌شوند.

کپی لینک

خانه تاریخی تاج کاشان

  • آدرس: محله سوریجان، میدان خرمشهر، خیابان علوی، انتهای کوچه باستان چهارم
  • ساعت بازدید: ۸ تا ۲۳
  • شماره تماس: ۰۳۱۵۵۲۲۴۸۶۸

خانه سهراب سپهری که به نام‌های خانه تاریخی تاج، موزه مردم‌شناسی کاشان یا خانه هنرمندان نیز شهرت دارد در دل بافت تاریخی این واقع شده است. ساخت این بنای تاریخی به دوران قاجار بازمی‌گردد و معماری آن از نوع گودال باغچه (باغچال) است. خانه تاج، از مشهورترین خانه های تاریخی کاشان، سه بخش یا طبقه (همکف، گودال باغچه و سرداب) دارد و در ۱۰ خرداد سال ۱۳۸۲ با شماره ۹۰۲۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

حیاط زیبای خانه تاج کاشان
عکاس: زهرا غفور / گوگل مپ

برای دسترسی به خانه تاج کاشان در میدان خرمشهر، وارد خیابان علوی شوید، قبل از رسیدن به انتهای خیابان به چپ بپیچید و وارد کوچه باستان چهارم شوید. خانه تاج در ابتدای این کوچه قرار دراد.

خانه تاریخی تاج سه طبقه و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بادگیر مرتفع خانه برای خنک کردن سرداب و بخش تابستان‌نشین بنا استفاده می‌شود. اتاق‌های خانه از نوع پنج‌دری، سه دری و تک‌دری هستند و با وجود پنجره‌ها و درهای مشبک و رنگی زیبایی دوچندان یافته‌اند. امکان بازدید از طبقات مختلف وجود دارد و در طول روز موسیقی ملایم سنتی در خانه پخش می‌شود.

ماکت زن قالی باف در خانه تاج کاشان
کلکسیون ظروف قدیمی در خانه تاج کاشان
حیاط خانه تاج کاشان
کرسی و ماکت های افراد در خانه تاج کاشان

بخشی از خانه تاج به معرفی معماری مناطق کویری و معماران مشهور کاشان اختصاص داده شده است؛ همچنین در بخش موزه مردم‌شناسی از مجسمه‌های مومی با لباس‌های سنتی استفاده کرده‌اند. این مجسمه‌ها در موقعیت‌های مختلف خانه به چشم می‌خورند و اطلاعات مفیدی درباره سبک زندگی مردم کاشان، وسایل و ابزار مورد استفاده در قدیم و نقش و جایگاه افراد خانواده در اختیار گردشگران قرار می‌دهند. بخشی از خانه سهراب سپهری به کتابخانه اختصاص داده شده است.

کپی لینک

سفره خانه سنتی مظفری کاشان

  • آدرس: خیابان علوی، مقابل خانه طباطبایی‌ها
  • ساعت بازدید: ۱۲ تا ۲۴
  • وب‌سایت: mozaffarirestaurant.com
  • صفحه اینستاگرام: mozaffari.restaurant@
  • شماره تماس: ۰۳۱۵۵۲۳۵۳۰۰

سفره‌خانه مظفری، با موقعیت مکانی ممتاز خود در قلب بافت تاریخی کاشان و همسایگی خانه‌های قدیمی، تجربه‌ای اصیل از غذا خوردن در این شهر را ارائه می‌دهد. با ورودی‌ای ساده اما دلنشین، این رستوران به حیاطی باصفا منتهی می‌شود که فضایی گرم و صمیمی را برای مهمانان فراهم می‌کند. در منوی این رستوران، از دیزی سنگی تا شفته سماق و گوشت لوبیا به چشم می‌خورد که انتخاب‌هایی عالی برای چشیدن طعم غذاهای محلی کاشان هستند.

اگر شما نیز از شهروندان کاشانی هستید یا تجربه کاشان‌گردی در شب را دارید، تجربه خود را در بخش نظرات با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.

منبع عکس کاور: گوگل مپ؛ عکاس: Mehdi 1379

سوالات متداول

  • شب در کاشان کجا بریم؟

    بازار سنتی، پارک بام شهر، بوستان ملت، امامزاده هادی، خانه تاج، خانه لوسی، مسجد میرعماد، خانه استیو و حمام خان از جمله مقاصد شب‌گردی در کاشان محسوب می‌شوند.

  • خانه های تاریخی کاشان برای بازدید در شب کدامند؟

    از خانه های تاریخی کاشان برای بازدید در شب می‌توان به خانه لوسی، خانه تاج و خانه استیو اشاره کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات