کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

کارگاه ساخت تار: از تنه درخت تا نوایی دلنشین

پنج‌شنبه 4 خرداد 1396 - 22:00
مطالعه 2 دقیقه
موزه موسیقی - تار
تار یکی از خوش نوا ترین سازهای موسیقی ایرانی است که در کارگاه ساخت ساز موزه موسیقی ایران اجزای تشکیل دهنده آن به نمایش در آمده است. با کجارو همراه باشید.

موزه موسیقی ایران یکی از موزه‌های تخصصی ایران است که بازدید از آن برای اهل موسیقی و به خصوص موسیقی اصیل ایرانی بسیار جالب، مفید و لذت‌بخش خواهد بود. این موزه بخش‌های مختلفی دارد که در هر کدام از آن‌ها نوعی ساز یا فعالیتی خاص مثل کارگاه‌های ساخت ساز به نمایش در آمده است. در این گزارش با هم نگاهی به اجزای تشکیل دهنده ساز «تار» در موزه موسیقی ایران می‌اندازیم تا با روند ساخت آن از یک تکه از تنه درخت تا سازی با نوای خوش بیشتر آشنا شویم. با تصاویر کجارو از موزه موسیقی ایران همراه باشید.

موزه موسیقی - تار

از آنجایی که روش چگونگی ساخت انوع ساز به عنوان یک فرایند مهم و تاثیر گذار در تاریخ موسیقی به شمار می آید، از این رو کارگاهی جهت نمایش مراحل ساخت انواع ساز های ایرانی در این موزه، در نظر گرفته شده است.

موزه موسیقی - تار

در این کارگاه، ساخت و مرمت ساز انجام می‌گیرد.

موزه موسیقی - تار

در واقع افراد میتوانند آغاز حیات یک ساز را از یک تکه چوب، تا لحظه ای که موسیقی با آن نواخته می شود را مرحله به مرحله از نزدیک مشاهده نمایند.

موزه موسیقی - تار

ساز تار یک ساز زهی است. به این معنا که برای نواختن آن باید سیم‌های آن به ارتعاش در آیند.

موزه موسیقی - تار

ساز تار با زخمه نواخته می‌شود. نواختن این ساز در ایران و بعضی کشورهای دیگه منطقه مثل تاجیکستان و آذربایجان و چند کشور دیگر رواج دارد.

موزه موسیقی - تار

تارهای قدیمی که چند نمونه نادر آن در موزه موسیقی ایران هم به نمایش در آمده‌اند پنج سیم داشته‌اند.

موزه موسیقی - تار

درویش خان یک سیم دیگر به این ساز اضافه کرد که پس از آن تا به امروز روی این ساز استفاده می‌شود.

موزه موسیقی - تار

کاسه بزرگ تار عمدتا از کنده چوب درخت توت ساخته می‌شود که هرچه این کنده قدیمی‌تر و چوب آن خشک‌تر باشد صدای بهتری تولید خواهد کرد.

موزه موسیقی - تار

گفته می‌شود ساز تار از زمان فارابی موسیقیدان معروف ایرانی یعنی حدودا سال ۲۶۰ هجری قمری وجود داشته است و بعد از وی توسط صفی الدین ارموی و دیگران به سمت کمال پیش رفته است.

موزه موسیقی - تار

نمونه‌ تصویرهایی از استفاده نوازندگان از تار در دوران صفوی یعنی سال ۱۰۸۰ هجری قمری در کاخ هشت بهشت اصفهان دیده می‌شود. توصیه می‌کنیم اگر به موزه موسیقی ایران سر زدید حتما به بهش کارگاه آن رفته و از روند ساخت تار و دیگر سازهای ایرانی دیدن کنید و نظر خود را با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات