جایزه سرو ایرانی ۹۵ در دستان استاد ژاله آموزگار
دومین جایزه «سرو ایرانی»، امروز به استاد «ژاله آموزگار» اهدا شد. با گزارش اختصاصی کجارو از مراسم سرو ایرانی همراه باشید.
جایزه سرو ایرانی امسال به استاد «ژاله آموزگار» به پاس عمری کوشش فرهنگی در راستای ترویج و آموزش زبانها و اساطیر ایرانی اهدا شد. امسال این مراسم در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران اجرا شد. در ادامه میتوانید تصاویر اختصاصی کجارو از مراسم اهدای تندیس «سرو ایرانی ۹۵» را مشاهده کنید.
استاد مهدی رهبر با سابقه بیش از ۴۰ سال فعالیت در زمینه باستانشناسی در این مراسم سخنرانی کردند. ایشان با اشاره به اینکه در زمان ورودشان به دانشگاه در رشته باستانشناسی، تعداد کمی دانشجو در آن رشته وجود داشت، از اینکه امروزه تعداد زیادی دانشجو به این رشته بدون اطلاعات وارد شده و بدون آموزش صحیح یک تکه کاغذ به عنوان مدرک میگیرند، ابراز تاسف کرد. وی افزود که به تعداد زیادی از این دانشجویان که از دور و نزدیک با فعالیت آنها آشنا هستم امیدوار هستم و میبالم.
جناب آقای بهرام روشنضمیر، از بانیان جایزه سرو ایرانی و از برگزارکنندههای این مراسم، در تمامی مراحل این مراسم حضور گرمی داشتند.
چهره جوان جایزه «سرو ایرانی ۹۵»، میلاد وندایی، باستان شناس و مدیر مسوول مجله باستان شناسی «کندوکاو» بود. او تحصیلات خود را در دانشگاههای همدان و ابهر دنبال کرده است و یکی از فعالترین دانشجویان باستانشناسی در کشور است. میلاد وندایی تندیس خود را از دست استاد مهدی رهبر دریافت کرد. او در زمینه مطالعه بر روی نقشبرجستههای ساسانی فعالیت میکند و میگوید که پس از آن به سراغ قلعههای ساسانی خواهد رفت.
وندایی اشاره کرد که کاری که میکند یک کار معمول است که همه دانشجویان این رشته باید انجام دهند و چون آنها این کار را نمیکنند، کار او بیشتر به چشم آمده است.
در قسمت بعدی این مراسم حسین جوادی به نقالی و شاهنامهخوانی پرداخت.
نقالی و اجرای زیبای او بسیار مورد توجه اساتید و حضار واقع شد.
این نقال جوان و پر انرژی در پایان اجرای خود، یادبود «سرو ایرانی ۹۵» را دریافت کرد.
در بخش پایانی مراسم از استادان دعوت شد تا همه برای اهدای جایزه به استاد «ژاله آموزگار» روی سن حضور یابند.
پس از نمایش بخشی از سخنرانی استاد ژاله آموزگار در یکی از دانشگاههای خارجی درباره «زبان شیرین فارسی» مراسم اهدای تندیس «سرو ایرانی ۹۵» برگزار شد.
استاد آموزگار از دریافت این جایزه ابراز خوشحالی کردند.
سپس استاد آموزگار سخنرانی خود را ایراد نمودند و به بیان اینکه همه ما بخشی از گذشته این سرزمین هستیم و این پیوند گسستنی نیست پرداختند. استاد آموزگار سخنرانی بسیار شیرین و زیبایی را انجام دادند که در تمام طول سخنرانی با تشویق حضار مواجه شدند. در پایان مراسم استاد آموزگار کتابهایی که از ایشان در تالار به فروش میرسید را برای علاقهمندان امضا کردند.
استاد ژاله آموزگار در ۱۲ آذر سال ۱۳۱۸ در شهرستان خوی دیده به جهان گشود. وی تحصیلات خود را در تبریز و پاریس در رشته زبان های باستانی ایران ادامه داده و سالها به عنوان همکار استاد احمد تفضلی به انجام فعالیتهای علمی پرداختند و پس از درگذشت استاد تفضلی به تدریس و تالیف و ترجمه ادامه داده و در دانشگاه تهران به تدریس پرداختند. استاد آموزگار سال گذشته نشان لژیون دونور (شوالیه)، بالاترین نشان افتخار کشور فرانسه را از سفیر فرانسه در تهران دریافت کردند.
از جمله آثار تالیفی استاد ژاله آموزگار میتوان به تاریخ «ادبیات ایران پیش از اسلام»، «زبان پهلوی، ادبیات و دستور آن» و« تاریخ اساطیری ایران» اشاره کرد.
نظر خود را درباره قدردانی از بزرگان ادب پارسی با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.
دیدگاه