پرش به محتوای اصلی

ابهام درباره مرگ پژوهشگر آزمایشگاه طاعون در روسیه؛ سازمان جهانی بهداشت توضیح می‌خواهد

مطالعه ۴ دقیقه
پژوهشگر آزمایشگاه با دستکش آبی در حال کار با لوله‌های آزمایش

مرگ یک پژوهشگر ۲۸ ساله در روسیه با ابتلا به ذات‌الریه ناشناخته، نگرانی درباره طاعون ریوی و گزارش بیمار دوم را به‌دنبال داشته است.

به نقل از DH، مرگ یک پژوهشگر ۲۸ ساله در مرکز تحقیقاتی ضدطاعون روسیه پس از ابتلا به ذات‌الریه با علت نامشخص، نگرانی‌هایی درباره احتمال طاعون ریوی ایجاد کرده است. سازمان جهانی بهداشت اکنون از روسیه اطلاعات بیشتری درباره علت بیماری و همچنین گزارشی برای ابتلای یک کارمند دیگر به ذات‌الریه می‌خواهد؛ بااین‌حال، تاکنون هیچ مورد تأییدشده‌ای از طاعون میان افراد در تماس با پژوهشگر فوت‌شده گزارش نشده است.

پژوهشگر آزمایشگاه ضدطاعون چگونه جان باخت؟

داریا شیپیلووا، پژوهشگر ۲۸ ساله مؤسسه تحقیقات ضدطاعون سیبری و خاور دور در ایرکوتسک، اواخر سپتامبر بیمار شد و در دوم اکتبر در بیمارستانی در شهر شلخوف جان باخت. مقام‌های روسیه علت مرگ او را نوعی ذات‌الریه با منشأ نامشخص اعلام کرده‌اند.

عکاس: Darya Shipilova

شیپیلووا در مرکزی کار می‌کرد که از دهه ۱۹۳۰ برای مقابله با طاعون و دیگر بیماری‌های خطرناک فعالیت دارد. همین موضوع باعث شد خبر بیماری و مرگ او خیلی زود نگرانی‌هایی درباره احتمال تماس با باکتری یرسینیا پستیس، عامل بیماری طاعون، ایجاد کند.

بااین‌حال، مقام‌های بهداشتی روسیه تاکنون ارتباطی میان مرگ او و فعالیت آزمایشگاهی‌اش تأیید نکرده‌اند. سازمان نظارت بر سلامت روسیه نیز اعلام کرده در بررسی‌های انجام‌شده، هیچ عامل بیماری‌زای مرتبط با فعالیت شغلی شیپیلووا پیدا نشده است.

چرا احتمال طاعون ریوی مطرح شد؟

طاعون ریوی یکی از انواع بیماری طاعون است که ریه‌ها را درگیر می‌کند و در صورت ابتلای فرد می‌تواند از طریق قطرات تنفسی منتقل شود. این شکل از بیماری نادرتر از طاعون خیارکی است، اما در صورت درمان‌نشدن می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

با وجود این، در مورد شیپیلووا هنوز هیچ مدرک عمومی و تأییدشده‌ای وجود ندارد که نشان دهد او به طاعون مبتلا شده بود. برخی گزارش‌های رسانه‌ای ادعا کرده‌اند که او ممکن است در محل کار با یک لوله آزمایش حاوی باکتری زنده تماس پیدا کرده باشد، اما مقام‌های بهداشتی روسیه این روایت را رد کرده‌اند.

گزارش‌های تأییدنشده دیگری نیز علت بیماری او را به سفر یا حضور در مناطق نزدیک مرز مغولستان مرتبط دانسته‌اند، اما برای این روایت‌ها نیز شواهدی منتشر نشده است. بنابراین، علت دقیق بیماری و مرگ این پژوهشگر همچنان مشخص نیست.

حدود ۲۰۰ نفر تحت نظر قرار گرفتند

پس از بیماری و مرگ شیپیلووا، مقام‌های روسیه حدود ۲۰۰ نفر از افرادی را که با او در تماس بودند، تحت نظارت پزشکی یا قرنطینه قرار دادند. بیش از ۶۰ نفر از کارکنان مؤسسه ضدطاعون نیز برای مدتی در محل کار خود تحت محدودیت قرار گرفتند.

روسیه می‌گوید آزمایش‌های انجام‌شده روی افراد در تماس با شیپیلووا تاکنون هیچ موردی از طاعون را نشان نداده است. حدود ۶۰ درصد افراد تحت قرنطینه نیز تا روزهای اخیر از این وضعیت خارج شده‌اند.

برخی مراکز درمانی در منطقه ایرکوتسک نیز برای جلوگیری از احتمال انتقال بیماری محدودیت‌هایی اعمال کردند. بااین‌حال، مقام‌های بهداشتی روسیه همچنان علت دقیق ذات‌الریه را اعلام نکرده‌اند.

گزارش یک بیمار دوم، ابهام‌ها را بیشتر کرد

سازمان جهانی بهداشت روز هفتم اکتبر اعلام کرد علاوه بر درخواست اطلاعات بیشتر درباره علت بیماری شیپیلووا، درباره گزارش‌های رسانه‌ای مربوط به یک کارمند دیگر با ذات‌الریه با منشأ نامشخص نیز از روسیه توضیح خواسته است.

بااین‌حال، خبر مربوط به فرد دوم هنوز تأیید نشده است. رویترز نیز اعلام کرده است نتوانسته شواهدی درباره مرگ فرد دوم در رسانه‌های روسی پیدا کند. بنابراین فعلا نمی‌توان از وجود یک مورد دوم طاعون یا حتی یک مورد قطعی بیماری مشابه خبر داد.

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، گفته است اطلاعات کامل و شفاف برای روشن‌شدن علت بیماری و ارزیابی دقیق خطر بهداشت عمومی ضروری است.

سازمان جهانی بهداشت خطر شیوع گسترده را پایین ارزیابی کرده است

سازمان جهانی بهداشت پس از بررسی اطلاعات موجود، خطر بهداشت عمومی را برای منطقه ایرکوتسک در سطح پایین تا متوسط، برای روسیه پایین و برای منطقه اروپایی این سازمان بسیار پایین ارزیابی کرده است. این ارزیابی در صورت دریافت اطلاعات جدید می‌تواند تغییر کند.

مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری نیز اعلام کرده است که وضعیت را زیر نظر دارد. این نهاد تاکنون هیچ مورد ثانویه‌ای از بیماری و هیچ شواهدی از انتقال پایدار انسان‌به‌انسان گزارش نکرده است.

آیا واقعا طاعون در روسیه شیوع پیدا کرده است؟

در حال حاضر نمی‌توان چنین نتیجه‌ای گرفت. آنچه به‌طور قطعی می‌دانیم، مرگ یک پژوهشگر ۲۸ ساله پس از ابتلا به ذات‌الریه با علت نامشخص و اجرای اقدامات احتیاطی برای افراد در تماس با او است.

روسیه تاکنون وجود طاعون در میان افراد در تماس با شیپیلووا را تأیید نکرده و سازمان جهانی بهداشت نیز هیچ شیوع گسترده‌ای را گزارش نکرده است. در عین حال، علت دقیق بیماری همچنان روشن نیست و گزارش‌های مربوط به فرد دوم نیز به توضیح بیشتری نیاز دارد.

به همین دلیل، سازمان جهانی بهداشت در حال پیگیری مستقیم اطلاعات از مقام‌های روسیه است. تا زمان مشخص‌شدن نتایج بررسی‌ها، احتمال طاعون ریوی تنها یکی از فرضیه‌های مطرح‌شده درباره این حادثه باقی می‌ماند، نه یک تشخیص تأییدشده.

به محتوای این مطلب چه امتیازی میدی؟

نظر شما برامون مهمه و به بهتر شدن کیفیت مطالب کمک می‌کنه.

۱ - بسیار بد۱۰ - بسیار خوب

نظرات