کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

۱۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط کرمانشاه خشک شد

سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
2015-10-foloi_oak_forest-12
به گفته‌ی مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه، اعتبارات تخصیص یافته برای پیشگیری و مقابله با خشکیدگی جنگل‌های بلوط در استان ناکافی است.
تبلیغات

مراد شیخ‌ویسی مساحت جنگل‌های استان کرمانشاه را ۵۲۷ هزار هکتار اعلام کرد و افزود:

بر اساس آمارهای موجود تاکنون حدود ۱۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط استان به میزان مختلف و از پنج تا ۴۰ درصد به خشکیدگی بلوط دچار شده‌اند.

به گفته وی، خشکیدگی بلوط در سال ۸۹ در ایلام شناسایی شد و در سال ۹۰ مشخص شد که حدود ۱۵ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط استان کرمانشاه نیز به خشکیدگی بلوط دچار شده‌اند که این میزان اکنون به ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به پژوهش‌های انجام شده و بازدیدهای علمی انجام شده، گفت:

برای تخصیص اعتبار به‌منظور پیشگیری و مقابله با خشکیدگی بیشتر جنگل‌های بلوط، برنامه‌ریزی شده و سال گذشته اعتباری نیز در این راستا در استان مصوب شد. البته این اعتبارات و میزان تخصیص یافته کافی نبود.

به گفته شیخ ویسی، سال گذشته مجموع اعتبارات مصوب شده برای پیشگیری و مقابله با جنگل‌های بلوط در استان کرمانشاه حدود دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعلام شد که تنها حدود 30 درصد اعتبارات مصوب تخصیص یافت. وی با اشاره به اینکه امسال هنوز رقمی برای پیشگیری و مقابله با خشکیدگی جنگل‌های بلوط در استان کرمانشاه اعلام نشده، گفت:

سال گذشته در سطح ۲۰ هزار هکتار از سطوح آلوده، عملیات بهداشتی جنگل، انجام و پایه‌های آلوده خارج و سوزانده شد.

این مسئول، قطع درختان، سوزاندن و امحاء آن‌ها را بهترین راهکار برای مقابله با خشکیدگی بلوط دانست و گفت:

بر اساس بررسی‌ها و جمع‌بندی‌های صورت گرفته با مراکز تحقیقاتی و استفاده از تجربه‌های جهانی کارشناسان، بهترین راهکار قطع درختان، سوزاندن و امحای آن‌ها اعلام شده است. وقتی درختان بلوط از روی زمین قطع می‌شوند پایه آن‌ها پاجوش می‌زند و این پاجوش‌ها پس از مدتی به درختان بلوط تبدیل می‌شوند.

مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه با بیان اینکه خشکیدگی بلوط به‌علت سه بیماری آفت سوسک چوب خوار، بیماری قارچی و آفت لورانتوس به وجود آمده‌اند، افزود:

تحقیقات نشان داده که اینها عوامل ثانویه بیماری هستند و خشکسالی‌های مستمر و کمبود منابع آبی، وقوع پدیده ریزگردها و بالارفتن دمای هوا جنگل‌های بلوط را مستعد ابتلا به خشکیدگی بلوط کرده‌اند.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات