مخالفت شورا و وزارت خارجه با بازگشت دکهها به سیتیر
رئیس شورای شهر تهران و وزارت خارجه مخالف بازگشت اغذیه فروشها به خیابان سیتیر هستند.
شهرداری تهران در حالی خبر از بازگشت دکههای اغذیه فروشی به سیتیر داده که رئیس شورای شهر و وزارتخارجه مخالف این اتفاق هستند.
دکههای پر حاشیه اغذیه فروشی در خیابان سیتیر سالها مشکلات متعددی را برای موزه ملی، بیمارستان نزدیک خیابان، وزارت خارجه و اهالی سی تیر ایجاد کرده بود و با وجود انتقادات و مشکلات فراوانی این طرح داشت، شهرداری تهران در چندین نوبت آن را توسعه داد.
اواخر سال گذشته پس از چندین سال فعالیت آسیبزای این دکهها، بالاخره شهرداری با اذعان به آسیبها و خطرات فعالیت این دکهها در جوار مهمترین موزه کشور نسبت به برچیدن و ساماندهی آن اقدام کردند. در ابتدا قرار بود که دکهها با طراحی جدید از ابتدای سال ۱۴۰۳ فعالیت خود را آغاز کنند اما با بازگشت بیش از این شش ماه از این تاریخ، به نظر میرسید پرونده این گذر خوراک پر حاشیه در این خیابان برای همیشه بسته شده باشد. با این وجود مقامات شهرداری تهران بهتازگی اعلام کردند که این دکهها بهزودی به خیابان سیتیر برخواهند گشت.
بیشتر بخوانید:
این طرح جز برهم زدن نظم خیابان سیتیر مشکلات بسیاری را به وجود آورده است. چربیهایی ناشی از فعالیت این دکه پس از جمعآوری آنها هنوز در خیابان سی تیر خودنمایی میکنند. چربیهایی که همراه با دود غذاها مستقیم به حلق تاریخ این در موزه ملی میرود. این بار شهرداری تهران وعده داده که تعداد دکهها نسبت به دوره گذشته کمتر است و تلاش شده تا آلایندگی، ازدحام و شلوغی و سروصدای آنها مزاحمتی برای ساختمانهای مجاور همچون بیمارستان، موزه ملی و وزارت خارجه ایجاد نکند. هر چند بر اساس اطلاعات منتشر شده دکههای که قرار بود به ۲۰ عدد کاهش پیدا کنند، دوباره با افزایش تعداد داشته و حالا صحبت از ۳۰ دکه میشود. اتفاقی که نشان میدهد وعدههای دیگر شهرداری تهران در کنترل مشکلات این طرح هم ممکن است بهاندازه وعده کاهش تعداد دکهها حقیقت داشته باشد.
رئیس شورا مخالف است
چمران، رئیس شورای شهر تهران سابقه مخالفت قدیمی با این دکهها دارد. آغاز این طرح چند سال قبل و در دوره ریاست قبلی چمران بر شورای شهر تهران اتفاق افتاده بود. رئیس شورای شهر تهران آن زمان نیز نسبت به این طرح معترض بود و مقامات و شهردار وقت منطقه ۱۲ تهران را مخاطب انتقادات خود قرار داده بود. یکی از بهانهها برای برگشت دکههای اغذیه فروشی به سیتیر راهاندازی فعالیت فرهنگی و فروش صنایع دستی است. عنوانی که پیش از این هم بهانهای برای فعالیت این راسته دود و چربی بوده و حالا در حالی که از گذر صنایع دستی خیابان ویلا تنها یک تابلو باقی مانده، فروش صنایع دستی بهانهای برای برگشت منقل کبابیها و جیگرکیها به سیتیر میشود.
بهتازگی نیز پس از رسانهای شدن طرح بازگشت اغذیه فروشها به سیتیر، مهدی چمران مخالفت خود را دوباره علنی کرده و به ایسنا گفته است:
در صدا و سیما دیدیم که گفته شد قرار است اغذیهفروشها به خیابان ۳۰ تیر برگردند. تماس گرفتم و گفتند که قرار است صنایع دستی عرضه شود؛ مگر صنایع دستی خیابان و راسته و دسته ندارد که خیابان ۳۰ تیر که از حضور اغذیهفروشان تخلیه شد، به عرضه صنایع دستی اختصاص یابد؟ مگر یک خیابان تنگ و شلوغ چه میزان گنجایش دارد که یکبار اغذیه فروشی در آن انجام شود، یکبار عرضه صنایع دستی؟ شاید یک روز هم فروش فرش و گلیم و گل و گیاه انجام شود. این درست نیست که از خیابانهای تهران استفاده نادرست صورت بگیرد.
چمران این بار نیز مخاطب اعتراض خود را شهرداری منطقه ۱۲ قرار داده و گفته است:
اگر قرار است خیابانی مسدود شود و کاری کنند باید در مرجع رسمی تصویب شود نه اینکه مدیری برای خود تصمیمی بگیرد و کاری انجام دهد. زمانی شهردار منطقه ۱۲ تصمیم گرفت و وضعیت خیابان ۳۰ تیر خراب شد و امروز هم دوباره میخواهند خراب کنند، این در حالیست که طرح جامع و تفصیلی داریم و باید مباحث، کارشناسی و بررسی شود.
وزارت خارجه معترض، موزه ملی در خواب!
سه نهاد مهم دولتی و یک بیمارستان در همسایگی این طرح قرار دارند. وزارت امور خارجه که خود عامل محدود شدن مرکز تاریخی میدان مشق است، مخالف جدی برگشت این دکههاست. مقامات بیمارستان سالها معترض این وضعیت هستند اما گوش شنوایی برای آنها وجود نداشته و در آخر موزه ملی که باید مهمترین مخالف برپایی دوباره این دکهها باشد، چشم خود را مانند دفعه پیش روی این طرح بسته است.
مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران از علت مخالفت چمران پرده برداشته و گفته است:
وزارت امور خارجه نیز نسبت به این موضوع اعتراضاتی داشته است؛ باید نظر این وزارتخانه نسبت به موضوع اخذ شود؛ چراکه مقامات سیاسی بلندپایه کشورها در این خیابان تردد دارند و اخذ نظر وزارت امورخارجه برای ما اهمیت دارد. بدون نظر دستگاه دیپلماسی نمیتوان در مجاورت مرکز دیپلماسی کشور مجموعهای راهاندازی کرد که با مخالفت وزارت امورخارجه باشد؛ نظر آقای چمران، ریاست شورا هم برخاسته از همین اعتراض وزارت امور خارجه است.
هر چند بهنظر میرسد مخالفتها مانع بازگشت اغذیهفروشها به سیتیر خواهد شد اما نگاهی به سابقه شهرداری تهران در اجرایی کردن خواستههای خود بدون توجه به انتقادات و اعتراضات نشان میدهد که ممکن است خیابان تاریخی سیتیر بهزودی دوباره میزبان دود و چربی منقل کبابیها شود.
دیدگاه