راز کروکودیل مومیایی مصر فاش شد
جزئیات عجیبی از ساعات پایانی زندگی یک کروکودیل مومیایی شده در مصر باستان توسط محققان کشف شد.
مصریان حیوانات مختلفی را مومیایی میکردند و یکی از آنها کروکودیل بوده است. کروکودیلها با سوبک یا خدای نیل مرتبط بودند؛ خدایی که حضورش نشاندهنده سیل سالانه نیل بود که آب و رسوبات غنی از مواد مغذی را به زمینهای کشاورزی آنها میآورد. کروکودیلها بهعنوان نذر به سوبک مومیایی میشدند.
بیشتر مومیاییهای کروکودیل جثههایی کوچک دارند که نشان میدهد مصریان توانایی پرورش و نگهداری آنها را داشتند. با بزرگتر شدن کروکودیلها، آنها تبدیل به خطری برای نگهبانان خود شده و به همین دلیل کشته میشدند. محققان با استفاده از یک سیتی اسکن موفق شدند نحوه مرگ حیوان را تشخیص دهند.
مومیایی کروکودیل مورد مطالعه شواهدی را نشان میدهد که چگونه این حیوان شکار شده است. این مومیایی در مجموعه موزه بیرمنگام بریتانیا نگهداری میشود و طول آن ۲٫۲۳ متر است. در ماه مه ۲۰۱۶، مومیایی بزرگ کروکودیل به بیمارستان کودکان رویال منچستر منتقل شد تا مورد مطالعات رادیوگرافی قرار گیرد. تکنیکهای تصویربرداری پزشکی به محققان اجازه میدهد تا آثار باستانی را بدون تخریب آنها مطالعه کنند.
اشعه ایکس و سیتی اسکن نشان داد که دستگاه گوارش حیوان پر از سنگهای کوچکی به نام «گاسترولیت» است. کروکودیلها اغلب سنگهای کوچک را میبلعند تا به هضم غذا و تنظیم شناوری کمک کنند. گاسترولیتها نشان میدهند که مومیاییکنندگان عمل تخلیه احشاء، فرایند حذف اندامهای داخلی برای تاخیر در پوسیدگی را انجام ندادهاند.
در میان سنگها، یک قلاب ماهیگیری فلزی و یک ماهی نیز دیده شد. این مطالعه نشان میدهد که کروکودیلهای بزرگ مومیایی شده با استفاده از قلابهای طعمهگذاری شده با ماهی شکار شدند.