باستان‌شناسان به ایزگام دشت رفتند

تیم  کجارو
تیم کجارو دوشنبه، ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۱۱
باستان‌شناسان به ایزگام دشت رفتند

ایزگام دشت میزبان باستان‌شناسان شد.

سومین فصل پژوهش میدانی محوطه باستانی ایزگام دشت جنت رودبار رامسر با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری آغاز شد.

محمدرضا خلعتبری، سرپرست هیئت کاوش، گفت:

پژوهش در محوطه باستانی ایزگام دشت در سال جاری با نگرش انجام گمانه‌زنی به‌منظور تعیین عرصه و حریم، مطالعات آرکئو ژئوفیزیک، نقشه‌برداری و تهیه پرونده ثبتی این اثر ارزشمند در فهرست آثار ملی و مقدمات شکل‌گیری نخستین سایت موزه در غرب مازندران انجام می‌شود.

عضو هیئت علمی پژوهشکده باستان‌شناسی خاطرنشان‌کرد:

محوطه باستانی ایزگام دشت بر اساس انجام یک برنامه اضطراری بررسی و شناسایی، در سال ۱۳۶۸ شناسایی و با توجه به اهمیت آن از نظر دارا بودن دوره‌های مختلف تمدنی، پیشنهاد کاوش در آن همان سال ارائه شد؛ لیکن به هر دلیلی که بود کاوش این محوطه ارزشمند تا سال ۱۳۹۶ به بوته فراموشی سپرده شد.

این باستان‌شناس با اشاره به اینکه نخستین فصل کاوش ایزگام دشت در سال ۱۳۹۶ انجام شد و بر اساس نتایج آزمایش‌ها کربن چهارده آثار کشف شده از آن متعلق به عصر مفرغ میانی (۱۶۰۰-۲۰۰۰ ق.م)، (دوره آهن ۵۰۰-۱۵۰۰ ق.م)، دوره تاریخی و اسلامی بود، تصریح‌ کرد:

نتیجه این کار پژوهشی در قالب کتابی با عنوان «رامسر در بستر تاریخ» چاپ و منتشر شده است. دومین فصل کاوش این محوطه در سال ۱۴۰۲ با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و حمایت‌های سید شمس‌الدین حسینی، نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس شورای اسلامی، انجام شد که نتایج آن در قالب کتابی با عنوان«آماردها ، نخستین ساکنان بومی غرب مازندران» در دست تدوین است.

خلعتبری اظهار کرد:

هیئت اعزامی در سال جاری را گروهی از باستان‌شناسان دوره‌های مختلف، متخصص آرکئوژئوفیزیک، انسان‌شناس جسمانی، معمار، نقشه‌بردار، طراح و... همراهی می‌کنند و این برنامه پژوهشی تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.

مطالب مرتبط:

دیدگاه