ردپای اشکانیان و ایلخانان در سد مراش ماهنشان
باستانشناسان در حال کاوش محوطه سد در حال ساخت مراش هستند.
معاون میراث فرهنگی استان زنجان از انجام عملیات کاوش باستانشناسی محوطه شماره پنج در محدوده محوطه تاریخی سد مراش شهرستان ماهنشان خبر داد.
محمدرضا محمدپور گفت:
کاوش باستانشناسی محوطه MC۰۰۵ (کوره سفالگری) در محدوده سد مراش شهرستان ماهنشان آغاز شده و تا پایان دی ماه ادامه خواهد داشت. محوطه باستانشناسی سد مراش با توجه به شواهد و یافتههای سطحی در سال ۱۳۹۳ کشف شد و در سال ۱۳۹۸ برای اولین بار توسط پژوهشگاه باستانشناسی در محوطه مراش ۶ به انجام رسید و اشیایی که از این کاوش بهدستآمده مربوط به دوره اشکانی بود.
معاون میراث فرهنگی استان زنجان افزود:
دوره دوم کاوشهای باستانشناسی سد مراش شهرستان ماهنشان با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در محوطه شماره پنج شهرستان ماهنشان آغاز شده است و بر اساس کاوشهای انجام شده این ترانشه مربوط به دوره ایلخانی است که توسط تیم باستانشناسی پژوهشگاه باستانشناسی تهران به سرپرستی شقایق هورشید در حال کاوش است که بهزودی نتایج کامل این کاوش اعلام خواهد شد.
او گفت:
محوطه مراش ۶ که در بین اهالی روستا و بهواسطهی قرارگرفتن آن در ابتدای دره جن، با نام محوطه جن درهسی شناخته میشود، حدوداً در ۵۰۰ متری جنوب غربی روستای مراش، یک کیلومتری ساختگاه سد و در دره رودخانه حلب قرار گرفته است.
سد مراش برای تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت شهرهای دندی و ماهنشان و ۱۲۲ روستای منطقه با ۶۴ درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است.
دیدگاه