کاخ شهرستانک بزرگترین بوتیک هتل کشور می‌شود

تیم  کجارو
تیم کجارو شنبه، ۹ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۳۲
کاخ شهرستانک بزرگترین بوتیک هتل کشور می‌شود

کاخ تاریخی شهرستانک پس از مرمت به بوتیک هتل تبدیل می‌شود.

رحیم خاکی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز درباره وضعیت واگذاری بناهای تاریخی در استان البرز گفت:

واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی برای مرمت و بهره‌برداری، هم حفظ و مرمت بنا را تضمین می‌کند و هم باعث اشتغال‌زایی برای مردم و کسب درآمد برای وزارت میراث فرهنگی می‌شود تا بتواند در احیا و نگهداری از سایر بناها از این اعتبار استفاده کند.

او ادامه داد:

اولین همکاری ما در اداره‌کل میراث فرهنگی استان البرز با صندوق توسعه و احیا در واگذاری کاروان‌سرای شاه عباسی کرج بود. با توجه به اهمیتی که این مجموعه تاریخی برای استان البرز و اهالی شهر کرج دارد، لازم بود کاربری مناسبی برای بهره‌برداری از آن در نظر گرفته شود. با طی مراحل کارشناسی و مشورت‌های انجام شده، با پیشنهاد معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور تصمیم بر آن شد که کاروان‌سرای شاه عباسی به‌عنوان خانه صنایع دستی استان البرز در نظر گرفته شود.اخیرا به کمک صندوق توسعه و احیا موفق شدیم بخش زیادی از مشکلات حقوقی و اداری این مجموعه را برطرف کنیم و اگر همه پیش‌بینی‌های ما درباره فرایند واگذاری و مراحل اداری تحقق یابد، این کاروان‌سرا با عنوان خانه صنایع دستی به یکی از مجموعه‌های شهری شهرستان کرج واگذار خواهد شد.

خاکی همچنین درباره کاخ شهرستانک گفت:

کاخ تاریخی شهرستانک به‌عنوان بزرگترین بوتیک هتل ایران در حال مرمت است و به‌عنوان یک مجموعه اقامتی ارزشمند به مدار خدمت‌رسانی برای گردشگران داخلی و خارجی اضافه خواهد شد. با پیگیری‌های انجام شده، امیدواریم با تایید مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان در مورد تامین اعتبار پنج میلیارد تومانی، مشکلات گاز این مجموعه و منطقه برطرف شود. مشکل دسترسی جاده‌ای کاخ شهرستانک نیز رفع شده است، مسئله عدم پوشش برق و آنتن‌دهی تلفن همراه نیز به دستور استاندار محترم در حال پیگیری است اما هنوز دستورات لازم را برای تامین اعتبار از وزارت نیرو دریافت نکردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز بیان کرد:

برای تعیین کاربری و انجام مراحل کارشناسی برای برگزاری مزایده مشارکت در مرمت و احیای کاروان‌سرای ینگی‌امام برنامه‌ریزی کردیم تا آن را به‌عنوان یک واحد اقامتی پنج ستاره به کمک صندوق توسعه و احیا وارد مزایده کنیم. در مورد این بنا باید گفت که اصل سازه بنا سرپاست و این امر از دشواری مرمت آن می‌کاهد. مدتی بحث ثبت جهانی این کاروان‌سرا در دستور کار قرار داشت و با مشورت‌های انجام شده با کارشناسان میراث فرهنگی و مسئولان وزارتخانه، مقرر شد که پس از ثبت جهانی این بنا، مزایده را برگزار کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز درباره قلعه صمصام گفت:

این بنا اخیرا از سوی صندوق توسعه و احیا وارد مزایده و با طی روند قانونی شفاف، سرمایه‌گذار مناسب برای مشارکت در مرمت و احیا، انتخاب شده است. از آنجایی که دور قلعه، دیوارکشی شده است و حریم آن مشخص شده، آسیبی به قرارداد با سرمایه‌گذار وارد نمی‌شود.

خاکی در پایان با بیان رویکرد جدید و تعامل‌گرایانه‌ صندوق توسعه و احیا گفت:

از آنجایی که هر استان، شرایط خاص مربوط به خود را دارد و ما نیز حافظ منبع استان خود هستیم، شرایطی را برای واگذاری بناها طبق منافع استان البرز به صندوق اعلام کردیم و توسط صندوق نیز پذیرفته شد.

مطالب مرتبط:

دیدگاه