سایه تخریب بر سر کاروانسرای ثبت ملی خشکرود
کاروانسرای ثبت ملی خشکرود در معرض تخریب قرار داشته و نیازمند مرمت است.
به گفته شهردار شهر خشکرود، کاروانسرای تاریخی خشکرود بهعنوان قدیمی ترین اثر تاریخی منطقه در معرض تخریب قرار داشته و هرچه سریعتر باید مرمت و بازسازی شود.
مهدی خلجمعصومی، شهردار خشکرود، از مسئولان خواست تا به کاروانسرای شهر خشکرود بهعنوان یک اثر فاخر ملی نگاه جدی داشته و اجازه ندهند این بنای فاخر تاریخی دستخوش آسیب و تخریب شود.
وی افزود:
اگر مرمت و بازسازی این بنای تاریخی در سریعترین زمان ممکن انجام نشود به تلی از خاک تبدیل خواهد شد در حالی که قابلیت ایجاد کاربری در کاروانسرا بهگونهای است که میتوان با احیای آن، هزینه یک شهر را تامین کرد.
وی بیان کرد:
متاسفانه بر اثر رها شدن کاروانسرای تاریخی شاه عباسی این شهر، حفاریهای غیرمجاز فراوانی در آن انجام شده است و باید هرچه سریعتر اقدام عاجل برای جلوگیری از تخریب بیشتر آن صورت گیرد. شهرداری نیز آماده مشارکت در بازسازی این بنای تاریخی است که بیانگر هویت تاریخی این شهر بوده و یک میراث ماندگار و ارزشمند است.
شهردار خشکرود احداث بازارچه سنتی را از برنامههای در دست اقدام شهرداری دانست و افزود:
اجرای هر طرح عمرانی در کاروانسرای تاریخی شهر خشکرود بر مبنای معماری آن انجام میشود. این بنای تاریخی که در زمره آثار تاریخی ثبت ملی شده قرار دارد متاسفانه بهگونهای رها شده است که تبعات منفی در شهر به وجود آورده و شهرداری بنا دارد ضمن الگوبرداری از معماری اصیل ایرانی بهکاررفته در این کاروانسرا از طریق جذب سرمایهگذار و منابع داخلی کاربری آن را احیا کند.
شهر خشکرود از توابع شهرستان زرندیه در استان مرکزی است.
دیدگاه