ابقای رفیعی در مجمع تشکل‌های ملی گردشگری ایران

نادر نینوایی
نادر نینوایی یکشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۲۹
ابقای رفیعی در مجمع تشکل‌های ملی گردشگری ایران

حرمت‌الله رفیعی بار دیگر  به‌عنوان رئیس مجمع تشکل‌های ملی گردشگری ایران انتخاب شد.

انتخابات مجمع تشکل‌های ملی گردشگری ایران برگزار شد و حرمت‌الله رفیعی به‌عنوان رئیس مجمع تشکل‌های ملی گردشگری ایران و عباس بیدگلی به‌عنوان دبیر مجمع تشکل‌های ملی گردشگری، ابقا شدند.

به‌گزارش رسانه«کجارو» به‌نقل از روابط عمومی منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد، نشست مجمع تشکل‌های ملی گردشگری ایران با حضور اعضای این تشکل و علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور، سید محمدحسین حجازی مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد، سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران، محمدرضا دشتی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، حسین ساری مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی و امور بین‌الملل وزارت گردشگری و مصطفی فاطمی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی برگزار شد.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در این جلسه پیشنهاد داد:

از امسال ریاست دوره‌ای شود چراکه می‌تواند تبعات مفیدی به‌همراه داشته باشد، گرچه وقتی با هم هستیم یعنی با هم و در کنار هم هستیم و رئیس و مرئوسی نداریم و همین موضوع را به رای بگذاریم و مصوبه بگیریم. این تشکل‌ها برای هیچ‌کدام از اعضا منفعت مادی ندارند و اگر این افراد در این تشکل هم نبودند خودشان کارهای اقتصادی مربوط به خودشان را خوب پیش می‌بردند و درد ما این است که بازوی توانمند و قوی در کنار دوستان شریفی که در حوزه گردشگری زحمت می‌کشند، باشیم.

رفیعی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به معضل اینترنت اشاره کرد و ادامه داد:

عمده کار بخش گردشگری با شبکه‌های اجتماعی از جمله واتس‌آپ و اینستاگرام است و محدودیت‌هایی که در این زمینه وجود دارد معضل بزرگی محسوب می‌شود. قبل از انقلاب هم اینترانت وجود داشت که بعدها به اینترنت تبدیل شد و با همان بلیط مسافران صادر می‌شد و محدودیت‌های موجود در این زمینه به کار ما ضربه می‌زند.

رفیعی همچنین به وجود مراکز اقامتی در دوایر دولتی اشاره کرد و گفت:

گردشگری یک متولی دارد و هر کس دیگری بخو‌اهد در این بخش کار کند باید تحت امر وزارت گردشگری باشد و هیچکس دیگری حق ندارد در این زمینه تعیین و تکلیف کند؛ این در حالی است که همه دوایر دولتی مراکز اقامتی دارند و کار گردشگری انجام می‌دهند که بلای جان گردشگری شده و چون تجربه کافی در این حوزه ندارند زیان‌ده هستند.

مصطفی شفیعی شکیب، رئیس جامعه تورگردانان ایران، نیز با اشاره به مشکلاتی مثل انتقال ارز، کمبود سرویس‌های بهداشتی و فقر آموزش در حوزه گردشگری گریزی به استانداردسازی و رتبه‌بندی هتل‌ها زد و گفت:

چرا باید به یک هتل سه ستاره، ۵ ستاره بدهند و آژانس‌دار مجبور شود خدمات یک هتل سه ستاره را به‌عنوان هتل پنج ستاره به گردشگران بفروشد که موجب نارضایتی آنان شود؟ کاری نکنید ما جلوی گردشگران داخلی و خارجی خجالت بکشیم.

یاور عبیری، رئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی ایران، نیز به پلمپ بدون ضابطه اقامتگاه‌های بومگردی اشاره کرد و افزود:

یکسری ارگان‌ها به‌شکل سرخود وارد اقامتگاه‌ها می‌شوند و برای این صنف و گردشگران مشکلاتی به وجود آورده‌اند و موجب دلسردی فعالیت همکاران ما در این حوزه شده‌اند؛ این در حالی است که اقامتگاه‌های غیرمجاز مثل قارچ در حال رشد هستند و هر کاری که انجام می‌دهند به‌ضرر اقامتگاه‌ها تمام می‌شود. چرا اقامتگاه‌های بومگردی باید باید مجوزشان را تمدید کنند و به هزار جا پاسخگو باشند در حالی که افراد غیرمجاز به‌راحتی در حال فعالیت هستند؟

سید احمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران، نیز در این نشست بیان کرد:

ما در تهران شاهد ۱۰ میلیون جمعیت و فضاهای فراغتی و گردشگری هستیم که برای آن تسهیلاتی وجود ندارد. دغدغه ما در تهران این است که پایتخت را به مقصد گردشگری تبدیل کنیم در حالی که به مبدایی تبدیل شده که دنبال فرصتی برای تعطیلات و خروج از تهران هستند. گاهی اوقات دستورالعمل‌های موجود برای خارج از شهر تهران تعریف شده‌اند. وجود خلاء‌های موجود در شهر تهران موجب شد که به جمع‌بندی برای تاسیس هلدینگ گردشگری شد که امیدوارم آقای حجازی به‌همراه دوستان وزارتخانه مشکلات موجود در این زمینه را شناسایی و راهکاری قانونی برای آن ارائه دهند. ما در شورای شهر تهران در حال تشکیل ۳۵۴ خانه گردشگری در ۳۵۴ محله هستیم تا با راه‌اندازی آن رویداد بهتری برای گردشگران در تهران رقم بزنیم.

علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نیز در انتهای این نشست به درخواست و برخی از مشکلات مطرح شده توسط اعضای مجمع تشکل‌های ملی گردشگری ایران پاسخ داد.

مطالب مرتبط:

دیدگاه