برگزاری نمایشگاه حماسه ایران در لندن
نمایشگاه حماسه ایران در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن برگزار شد. این نمایشگاه بیش از ۳۰۰ اثر متعلق به دورههای مختلف تاریخی کشور را در معرض نمایش قرار داده است.
موزه ویکتوریا و آلبرت لندن، اکنون میزبان نمایشگاهی تحت عنوان «حماسه ایران» با نمایش ۳۰۰ اثر متنوع و متعلق به دورههای تاریخی مختلف است. این نمایشگاه آثاری چون مجسمههای باستانی، عکسهای معاصر و سایر میراث فرهنگی را در معرض دید علاقهمندان قرار میدهد و پنجهزار سال فرهنگ، هنر، و طراحی ایران را به نمایش گذاشته است. برگزاری چنین نمایشگاهی در این ابعاد، در ۹۰ سال گذشته بیسابقه بوده است.
سید مهدی حسینی متین، کاردار سفارت ایران در لندن با بیان اینکه پیشنهاد اولیه برگزاری این نمایشگاه حدود دو سال پیش از سوی سفارت ایران مطرح شد و مورد استقبال مسئولان موزه قرار گرفت، اذعان داشت:
هر چند قرار بود در جریان برگزاری نمایشگاه ما بتوانیم کمکهای بیشتری از تهران، موزه ملی و سایر موزههای مهم کشور ارائه و اقلامی را منتقل کنیم، اما با مشکلات و محدودیتهایی مواجه شد؛ ولی تا جایی که میتوانسیتم به دستاندرکاران کمک کردیم.
حسینی متین این نمایشگاه منحصربهفرد را بزرگترین نمایشگاه چند دهه اخیر ایران در خارج از کشور توصیف کرد و گفت:
بنده در جریان برگزاری یکی دیگر از نمایشگاهها در بریتانیا دخیل بودم که در سال ۲۰۰۷ به نام امپراتوری فراموش شده برگزار شد؛ ولی این نمایشگاه نسبت به تمام آن نمایشگاهها منحصربهفرد هست؛ چون آثار و قطعاتی که در آن به نمایش گذاشته شده برای اولین بار است که در معرض دید عموم قرار می گیرد و تازگی دارد و برای عموم علاقهمندان میتواند بسیار جذاب و آموزنده باشد.
عکس از خبرگزاری ایسنا
کاردار سفارت ایران در لندن به عدم بیمه آثار بهدلیل تحریمهای بینالمللی بهعنوان مهمترین مانع برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و افزود:
بهدلیل نبود بیمه، ما و دستاندرکارانمان نتوانستیم از آثار و خدمات در داخل کشور بهرهبرداری کنیم. مانع دوم، محدودیتهای ناشی از شیوع بیماری کرونا و رفت و آمدههای بین کشورها و لندن - تهران بود؛ ولی در هر صورت ما تماسهای اولیه را برقرار کردیم و کمک کردیم که بین موزه ویکتوریا و آلبرت لندن و موزه ملی ایران هماهنگیها صورت گیرد تا بتوانند بخشی از آثار و مجسمههای تاریخی را منتقل کنند.
سید مهدی حسینی متین با اشاره به افتتاح نمایشگاه در روز چهارشنبه هفته گذشته با حضور رئیس و مسئول بخش خاورمیانه موزه ویکتوریا و آلبرت، نمایشگاه حماسه ایران را بهعنوان نمایشگاهی منحصربهفرد توصیف کرد که پنج هزار سال تاریخ فرهنگ و هنر ایران را در ۱۰ بخش برای عموم و علاقهمندان به نمایش گذاشته است. وی با تاکید بر اثرگذاری این نمایشگاه برای شناخت بیشتر فرهنگ و تمدن ایران، اظهار داشت:
اگر میتوانستیم مساعدتهایی را از داخل کشور برخوردار شویم و موانع در کار نبود قدرت تاثیر گذاری این نمایشگاه بسیار بیشتر بود و حوزه های بیشتری را میتوانست مورد پوشش قرار دهد. ولی در حال حاضر هم موزه از منابع مختلف خارج از انگلیس از جمله موزه نیویورک و قطعاتی از پاریس و موزه های دیگر بریتانیا و دانشگاههای مختلف استفاده کرده و کلا مجموعه باارزشی جمعآوری شده است.
کاردار سفارت ایران در لندن با اشاره به شناخت و معرفی زوایای پنهان و کمتر شناخته شده فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران به تماشاچیان بهعنوان اولین هدف برای برگزاری نمایشگاه حماسه ایران، بر زوایای پنهان و ناشناخته آثار باستانی، فرهنگ و تاریخ ایران نزد پژوهشگران تاکید کرد. وی شناخت و تفاهم بین ملتها را از دیگر اهداف این نمایشگاه دانست و خاطرنشان کرد:
بالاخره وقتی شناخت بین کشورها و فرهنگ آنها بیشتر شود زمینههای سوء تفاهم و سوءبرداشت برداشته میشود و زمینه نزدیکی بین ملتها فراهم خواهد شد و از این جهت ما فکر میکنیم میتواند باعث نزدیکی کشورها به هم شود و باعث رفع سوء تفاهم های تاریخی و برداشت های نادرستی که در دوره معاصر شاهدش هستیم و بسیاری از دشمنان ایران اسلامی در تلاش هستند که چهره مخدوشی را از فرهنگ و تاریخ و مذهب کشورمان در بقیه کشورها ارائه دهند میشود.
حسینی متین ضمن ابراز امیدواری برای برگزاری این نمایشگاه در سایر کشورهای جهان، بر ضرورت اقدامات وزارت امور خارجه و مسئولان در حوزه فرهنگ و گردشگری و سایر نهادهای دستاندرکار برای معرفی آثار، تاریخ و فرهنگ ایران در سایر کشورها تاکید کرد و گفت:
آنچه که به ما مربوط میشود ارائه چنین آثاری در خاک انگلستان و معرفی تاریخ و فرهنگ کشورمان به علاقهمندان در اینجا است. لذا در نظر داریم و در تلاش هستیم نمایشگاههای بیشتری در حوزه های متفاوتی از فرهنگ و هنر و تاریخ ایران در لندن برگزار کنیم.
عکس کاور از وبسایت روزنامه همشهری
دیدگاه