افت ۶۵ درصدی گردشگری جهانی در نیمه نخست سال جاری
گزارش سازمان جهانی گردشگری حاکی از کاهش ۶۵ درصدی آمار گردشگری در ۶ ماهه نخست سال جاری بهخاطر شیوع کرونا است.
گزارشهای سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد بیانگر سقوط سنگین ۹۳ درصدی ورودی گردشگران بینالمللی کل جهان در ماه ژوئن است. به گزارش همین سازمان، گردشگری جهانی در نیمه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۹، کاهش کلی ۶۵ درصدی را تجربه کرده است. «ورلد توریسم بارومتر»، بولتن خبری سازمان جهانی گردشگری، گزارش داده است که افت شدید سفرهای بینالمللی ناشی از پاندمی کووید ۱۹ به خسارت ۴۶۰ میلیارد دلاری این صنعت انجامیده است. افت امسال پنج برابر شدیدتر از کاهش گردشگری بینالمللی در سال ۲۰۰۹ است که کل جهان با بحران مالی و اقتصادی دستوپنجه نرم میکرد.
در گزارش فوق آمده که در سال جاری، شمار بازدیدکنندگان بینالمللی تا ۴۴۰ میلیون نفر کاهش یافته است. با این حال، کارشناسان سازمان جهانی گردشگری میگویند تعداد مقاصدی که درهای خود را به روی گردشگران بینالمللی باز میکنند، در حال افزایش است. تا ابتدای سپتامبر، حدود ۵۳ درصد از مقاصد کل دنیا محدودیتهای سفر خود را تسهیل کردهاند. این سازمان از دولتها و بخشهای خصوصی میخواهد تا با همکاری یکدیگر، سفرهای بینالمللی را وسعت بیشتری ببخشند.
زوراب پولولیکاشویلی (Zurab Pololikashvili)، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری میگوید:
بولتن خبری حاکی از تاثیر عمیقی است که این پاندمی بر گردشگری گذاشته است؛ میلیونها نفر از انسانها بهخاطر گذران زندگی به آن وابسته هستند؛ اما هماکنون در بسیاری از بخشهای جهان شرایط برای انجام سفرهای بینالمللی مسئولانه مهیا است.
ضروری است دولتها همکاری تنگاتنگی با بخش خصوصی داشته باشند تا بتوان بخش گردشگری جهانی را تکانی دوباره بخشید. لازمه این کار، همکاری و اقدام هماهنگ است.
طبق گزارش منتشر شده توسط ساطمان، بخش گردشگری آسیا بیشترین آسیب را دیده و متحمل افت شدید ۷۲ درصدی در شمار گردشگران در ۶ ماهه نخست سال جاری شده است. اروپا با کاهش ۶۶ درصدی در آمار ورودیها در نیمه نخست سال، دومین منطقه از لحاظ خسارتهای متحمل شده است. از شمار گردشگران آفریقا و خاورمیانه ۵۷ درصد کاسته شده است و آمریکا نیز، کاهش ۵۵ درصدی را تجربه میکند.
سازمان جهانی گردشگری پیشبینی میکند ورودی گردشگران بینالمللی در کل سال جاری تا ۷۰ درصد کاهش یابد. همچنین، کارشناسان سازمان تخمین میزنند که برای بازگشت به رونق گردشگری سال ۲۰۱۹، باید دو تا چهار سال صبر کرد.
دیدگاه