نخستین شهر بریتانیا در نزدیکی استونهنج کشف شد


نخستین شهر بریتانیا در منطقهی باستانشناسی بلیک مید و در فاصلهی ۱٫۵ کیلومتری استونهنج کشف شد که قدمت آن به حدود ۶ هزار سال پیش از میلاد برمیگردد.
باستانشناسان نخستین شهر بریتانیا را در نزدیکی سازهی مشهور استونهنج کشف کردهاند و بر این باورند که ساکنان همین شهر، استونهنج را ساختهاند. در واقع بقایای یک سکونتگاه عظیم در منطقهی باستانشناسی «بلیک مید» پیدا شده است، جایی که تنها ۱٫۵ کیلومتر با سازه استونهنج فاصله دارد. قدمت این منطقهی باستانشناسی که کمپ وسپاسیان نیز خوانده میشود، به آخرین دوره از عصر یخ یعنی حدود ۶ هزار سال پیش از میلاد بازمیگردد.
باستانشناسان تاکنون بیش از ۷۰ هزار ابزار سنگی و شواهدی از سازههای مخصوص مراسمهای تشریفاتی را در همین منطقه کشف کردهاند که اهمیت این منطقه برای جامعهی شکارچی گردآورنده را نشان میدهد که ۱۰ هزار سال پیش در اینجا زندگی میکردند.
مقالههای مرتبط:
با این حال طبق شواهد پیشین، این جوامع شکارچی به ندرت در یک منطقه ساکن میشدند؛ اما به اعتقاد دیوید جکیز، استاد دانشگاه باکینگهام، کاربری این مکان حداقل بهعنوان یک کمپ دائمی برای کودکان، سالمندان و افراد بیمار این جوامع بوده است. او توضیح میدهد:
وقتی به استونهنج نگاه میکنید، این سوال را از خودتان میپرسید که مردم سازنده آن کجا زندگی میکردند؟ مسلماً بهترین ایده برای پیداکردن سازندگان آن، جستوجوی مکانی است که در نزدیکی آن آب وجود داشته باشد.
اکتشاف جدید باستانشناسان به اهمیت و جذابیت استونهنج میافزاید، زیرا به این ترتیب تاریخچهی طولانیتری به این سازه تعلق میگیرد که به مردمان دوران میانسنگی میرسد. با اینکه در حال حاضر از منطقهی بلیک مید فقط یک چشمهی کوچک باقی مانده است؛ اما این مکان در دوران میانسنگی در مرکز یک دشت سیلابی بزرگ قرار داشت که رودخانهی عظیمی از وسط آن میگذشت و آب کافی برای مصرف یک سال را تأمین میکرد. نوعی گیاه نادر نیز در این رودخانه میرویید که باعث سرخشدن رنگ سنگها و جادوییتر شدن ظاهر دریاچه میشد.
منطقهی بلیک مید بهواسطهی ساخت یک بزرگراه و تونل در نزدیکی آن، در خطر نابودی قرار دارد و ظاهراً مراحل اولیهی ساختوساز این بزرگراه صدمههایی به آن وارد کرده است. شاید کشف این واقعیت که این منطقه باستانشناسی، نخستین شهر بریتانیا بوده است، بتواند به روند نجات آن کمک کند
دیدگاه