برای اولین بار یک هلیکوپتر ایرباس در ارتفاع ۷ هزار متری فرود آمد
شرکت ایرباس موفق شد، برای اولین بار یک هلیکوپتر را روی بلندترین قلهی نیمکرهی جنوبی زمین و در خارج از قارهی آسیا فرود آورد. کوه آکونکاگوا با ارتفاع ۶,۹۶۱ متر در آرژانتین قرار دارد و اهمیت این فرود از آن جهت است که برای اولین بار یک هلیکوپتر دوموتوره توانسته است در چنین ارتفاعی فرود بیاید. هرچند این مرتفعترین فرود برای یک هلیکوپتر نبوده است و رکورد این موضوع به دیدیه دلسال فرانسوی تعلق دارد که در سال ۲۰۰۵ موفق شد با هلیکوپتر تکموتورهی AS350 که اکنون با نام ایرباس هلیکوپترز H125 شناخته میشوند، روی قله اورست بنشیند. به همین دلیل رکورد فرود روی بلندترین قلهی دنیا با ارتفاع ۸,۸۴۸ متر هیچگاه شکسته نخواهد شد.
از آنجا که پرواز در هوایی با غلظت کم دشوار است، فرود هلیکوپتر در ارتفاعات بالا بسیار چالشبرانگیز میشود؛ بنابراین، عملیات هلیکوپترهای نجات در کوههای هیمالیا بسیار دشوارتر از ارتفاعات پایینتر است. هرگونه اضافهوزنی مثل حمل کوهنورد مجروح روی یک برانکارد نیز بلندشدن هلیکوپتر را دشوارتر میکند. شرکت ایرباس هلیکوپترز در تبلیغات خود بهوضوح عنوان کرده است که نسخهی جدیدتر هلیکوپتر H145 در مقایسه با مدل قبلی، توانایی حمل ۱۵۰ کیلوگرم بار بیشتر را دارد. با اینکه شاید رقم کوچکی به نظر برسد؛ اما برای هلیکوپتری با سایز متوسط، از اهمیت زیادی برخوردار است.
هلیکوپتر H145 از مدل H160 کوچکتر است و در همه دنیا و همین طور ایالات متحده آمریکا استفاده میشود و نیروهای پلیس این کشور اکثراً برای انتقال مجروحان سوانح رانندگی به بیمارستان از آن کمک میگیرند. شاید بخواهید بدانید، آیا اسم ایرباس روی این هلیکوپتر به این معنا است که شرکت ایرباس بهعنوان تولیدکنندهی هواپیماهای تجاری، سازندهی آن است یا خیر؟ پاسخ مثبت است. در واقع، ایرباس هلیکوپترز بخش هواگرد گردندهبال این گروه محسوب میشود که پیشتر بهعنوان یوروکوپتر شناخته میشد و از ادغام بخشهای هلیکوپترسازی شرکت فرانسوی آئروسپاسیال و شرکت آلمانی داسا به وجود آمده بود.
از آنجا که صعود به آکونکاگوا بهعنوان بلندترین کوه قارهی آمریکا از لحاظ فنی دشوار نیست، بسیاری از علاقهمندانی که به حضور در ارتفاعات بالا عادت ندارند، ترغیب میشوند تا شانس خود را برای صعود به آن امتحان کنند و متعاقب آن تعدادی از آنها با مشکلات جدی مواجه میشوند. با وجود این هلیکوپترها میتوان کوهنوردان در معرض خطر را بهسرعت نجات داد. الکساندر نوهائوس، خلبان پرواز آزمایش هلیکوپتر ایرباس، میگوید:
عملکرد این هلیکوپتر فوقالعاده است. ما به قلهی آکونکاگوا پرواز کردیم و همچنان سوخت کافی برای سوارکردن دو نفر دیگر داشتیم.
راه کم خطرتری نیز برای مشاهدهی کوه آکونکاگوا وجود دارد. در واقع این کوه در نزدیکی کوههای آرژانتین و مرز شیلی قرار دارد و مسافرانی که هواپیمایشان در فرودگاه «سانتیاگو د شیلی» به زمین مینشیند، میتوانند بهراحتی از پنجرهی هواپیمایشان شاهد این کوه باشکوه باشند.