یک ربات، کشیش معبدی ژاپنی شده است
یک معبد قدیمی ژاپنی برای اولینبار، از یک ربات انساننما بهعنوان کشیش استفاده کرده است. آما آیا یک ربات کشیش میتواند علاقه به آئین بودا را مجدداً احیا کند؟
یک معبد ۴۰۰ ساله در ژاپن، از ربات کشیشی به نام «میندار» (Mindar) برای مراسم موعظه استفاده کرده است؛ هرچند که شاید این اقدام خارج از عرف به نظر برسد.
این ربات که از روی «کانون بوداسف»، الههی بودای رحمت طراحی شده و به اندازهی یک انسان بالغ است، در اوایل امسال به معبد Kodaiji واقع در کیوتو آورده شد. با اینکه برخی منتقدان این ربات را با هیولای فرانکشتاین مقایسه میکنند، اما میندار مورد استقبال همکاران کشیش خود قرار گرفته است، آنها میگویند برای سنت روحانیای که بیش از ۲۵۰۰ سال قبل توسط سیدارتا گَوتاما بودا به وجود آمد، این ربات شگفتیساز شده است. تنشو گوتو، راهب بودایی با تأکید بر مرگناپذیری رباتها، میگوید:
تفاوت اصلی بین یک راهب و ربات در این است که ما خواهیم مرد. میندار میتواند با افراد زیادی ملاقات کرده و در طی زمان اطلاعات فراوانی را ذخیره کند. این ربات بهطرز چشمگیری تکامل خواهد یافت.
برخی معبد Kodaiji را به توهین به مقدسات متهم کردهاند، اما راهب گوتو این موضوع را رد میکند و میگوید:
آئین بودا، دربارهی اعتقاد به خدا نیست، بلکه ادامهی مسیر بودا است؛ بنابراین، اهمیتی ندارد که یک ماشین این موضوع را ارائه کند یا تکهای فلز قراضه یا حتی یک درخت.
میندار با ۱۹۵ سانتیمتر قد، عمدتاً از آلومینیوم ساخته شده، هرچند که دستها، صورت و شانههای این ربات با سیلیکون پوشیده شده است تا شبیه به پوست انسان به نظر برسد. این ربات اندرویدی طوری برنامهریزی شده است که بتواند از هارت سوترا (heart sutra)، یکی از قدیمیترین کتب بودایی، ۲۵ دقیقه موعظه کند و در عین حال بالاتنه، دستها و سر خود را تکان دهد. میندار که از نظر جنسیت، خنثی است، حاصل همکاری معبد Kodaiji و هیروشی ایشیگورو، استاد برجستهی رباتیک دانشگاه اوساکا بوده و با هزینهی حدود یک میلیون دلار ساخته شده است.
اگر شما هم مشتاق سفر به این کشور و بازدید از جاهای دیدنی ژاپن هستید، میتوانید به کمک کجارو قیمت تور ژاپن آژانسهای مسافرتی مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید و تور موردنظرتان را با پایینترین قیمت از آژانسهای همکار کجارو بخرید.
دیدگاه