عینالی تبریز، مستعد برای گردشگری طبیعی
تفرجگاه عون بن علی یا عینالی، کوه و آرامگاهی در شهر تبریز است که گردشگران و زائران زیادی را به هنگام سفر به تبریز به خود جذب میکند. ارتفاع بلندترین نقطه آن از سطح دریا ۱۹۶۰ متر است. کوه عینالی به مجموعهای از قلهها، تپهها، درهها است که در مجموعه جفرافیایی معینی قرار گرفته است. این کوه از سمت شمال به رودخانه تلخه رود و درههای شهرستان اهر، از شرق به چشمه کهلیک، از جنوب به طرف فرودگاه تبریز و از غرب به خیابانها و شهرکهای شهر تبریز منتهی است.
در سالهای اخیر، اقدامات گستردهای برای گسترش جاذبهها و امکانات تفرجگاه عینالی صورت گرفته است که با استقبال بینظیر مردم و گردشگران روبهرو شده است. از امکانات این تفرجگاه میتوان به منطقه صخرهای برای تمرین صخرهنوردان مبتدی، یادمان شهدای گمنام، تندیس استاد شهریار و سایر نامآوران شهر تبریز اشاره کرد.
تلهکابین تبریز نیز در این منطقه دایر است که از تکنولوژی بالایی برخوردار است و پس از تکمیل پروژه به طولانیترین تلهکابین
کشور تبدیل شده است.
معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیتهای غنی ارتفاعات عینالی در شمال تبریز، این منطقه را مستعد برای گردشگری طبیعی قلمداد کرد.
فرشاد رستمی معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در بازدید از تفرجگاه عینالی، از برنامهریزی برای معرفی اکوسیستم طبیعی، گردشگری و تاریخی این منطقه خبر داد و افزود:
.
ایشان با اشاره به مزیت نزدیکی و همجواری تفرجگاه عینالی به شهر تبریز و دارا بودن مناطق بکر و طبیعی و امنیت ایجاد شده در آن، بیان کرد:
این منطقه مستعد توسعه گردشگری طبیعی است و از ظرفیت لازم برای تبدیل شدن به قطب گردشگری استان برخوردار است؛ با سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرای برنامههای گردشگری و همچنین توانمندسازی بخشهای خصوصی میتوان عینالی را بهعنوان پایلوت گردشگری طبیعی کلانشهر تبریز معرفی کرد.
مدیرعامل سازمان عمران عینالی نیز با استقبال از پیشنهاد معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، خواستار برگزاری نشستهای تخصصی انجمنهای فعال در حوزه گردشگری شد.
شمس الله فیروزیان گفت:
عینالی با دارا بودن جاذبههای گردشگری طبیعی، اماکن تاریخی، جاذبههای گردشگری مصنوعی و ایجاد زیرساختهای لازم در سالهای گذشته، آماده همکاری با بخش دولتی و خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری بهخصوص در بخش اکو توریسم است.
وی با اشاره به ظرفیتهای تفرجگاه عینالی، گفت:
باید به محدوده پنج هزار و ۶۲۰ هکتاری عینالی به دید سرمایه نگاه کرد و توسعه صنعت گردشگری در این منطقه بهطور حتم اشتغالزایی را بهدنبال دارد که برای این امر مهم اداره کل میراث فرهنگی میتواند نقش مهمی ایفا کند.
فیروزیان، هدایت سرمایهگذاران گردشگری به سازمان عون بن علی جهت طرحهای مشارکتی در تفرجگاه عینالی را خواستار شد.