کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

احیاسازی مجموعه حسن پادشاه تبریز

یک‌شنبه 16 اردیبهشت 1397 - 14:25
مطالعه 2 دقیقه
حسن پادشاه
مجموعه تاریخی حسن پادشاه تبریز از مجموعه‌های تاریخی و ارزشمند ایران است. طرح احیاسازی این مجموعه با تزریق ۵ میلیار اعتبار آغاز شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت:

احیای مجموعه بزرگ تاریخی و فرهنگی حسن پادشاه در دست اقدام است و به این هدف باید ۱۱۳ باب مغازه تملک شود.

مرتضی آبدار روز یکشنبه گفت:

برای این منظور هماهنگی و همکاری‌های میراث فرهنگی استان با اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری تبریز با هدف اجرایی شدن طرح احیای میدان بزرگ حسن پادشاه در حال انجام است، اما باید توجه داشت که اجرای این طرح زمان‌بر بوده و نیازمند آزادسازی این مغازه‌ها است.

وی افزود:

در صورت تملک واحدهای تجاری واقع در مسیر بین مسجد حسن پادشاه و میدان صاحب الامر، احیای میدان بزرگ که بر اساس شواهد و اسناد تاریخی بزرگ‌تر از اصفهان است، میسر خواهد شد.

آبدار با اشاره به فعالیت‌های میراث فرهنگی استان برای مرمت مسجد حسن پادشاه، گفت:

این طرح با تزریق پنج میلیارد ریال اعتبار آغاز شده و اکنون پیمانکار مربوطه در محوطه مجموعه مشغول به کار است.

وی با بیان اینکه پیش‌تر اعتباری معادل دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای مرمت مسجد، حمام و مدرسه حسن پادشاه اختصاص یافته بود، ادامه داد:

عملیات مرمت مسجد دو سال و مرمت مدرسه نیز در چهار ماه آینده به پایان می‌رسد.

میدان صاحب آباد یا میدان حسن پادشاه یا صاحیب آواد میدانی، در امتداد خیابان دارایی فعلی تبریز قرار دارد. بقایای باقی‌مانده از این مجموعه که امروزه به نام مجموعه صاحب‌الامر معروف است از مجموعه‌های تاریخی و ارزشمند ایران است. طبق بررسی‌های انجام شده این مجموعه مدت چهار قرن مرکز حکومت ایران و مقر فرماندهی پادشاهانی چون جهانشاه، اوزون حسن، شاه اسماعیل و شاه طهماسب بوده است؛ اما امروز تنها نام و یاد این مجموعه نفیس باقی‌مانده و تغییرات به وجود آمده در طول تاریخ باعث کاستن از شکوه و عظمت آن شده است.

حسن پادشاه

مجموعه بزرگ حسن پادشاه یا «میدان صاحب الامر» با گستره ۱۶۰ هزار مترمربع در دوره حکومت آق‌ قویونلوها ساخته شد که وسعت آن ۲ برابر میدان نقش جهان اصفهان است.

مجموعه تاریخی حسن پادشاه به‌مدت ۴۰۰ سال محل و مقر حکومت و فرماندهی جهانشاه، اوزون حسن،‌ شاه ختایی و شاه طهماسب صفوی بوده است.

شاردن سیاح فرانسوی در سال ۱۰۸۲ هجری قمری و روزگار سلطنت شاه سلیمان صفوی در تبریز از این میدان دیدن کرد و درباره آن نوشته است:

میدان تبریز بزرگ‌ترین میادین عالم است که من دیده‌ام و خیلی بزرگ‌تر از میدان است.

ترکان در این محل چندین بار ۳۰ هزار عسکر (سرباز) برای جنگ آراسته‌اند. همه‌روزه شامگاهان این میدان انباشته از عامه مردم است که برای تفریح و تماشای نمایش‌هایی که در آنجا به معرض تماشا گذارده می‌شود، جمع می‌گردند.

این میدان بزرگ در ساعات روز خالی نیست و در حقیقت، بازار انواع و اقسام خواروبار و اشیاء به شمار می‌رود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات