سال ۹۶ و طرح راه آهن تبریز ارومیه از کنار دریاچه ارومیه
طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در سال ۹۶ میتوان انتظار داشت ۵ استان جدید به شبکه ریلی کشور متصل شوند که اینبار خط راهآهن سریع السیر تبریز ارومیه است.که از کنار دریاچه ارومیه عبور میکند.
افزایش سطح زیر پوشش شبکه ریلی یکی از اولویتهای جدی است که دولت یازدهم در طول سالهای گذشته پیگیری کرده و با اجرایی کردن پروژههای جدید بهدنبال آن است که قطار را بهعنوان انتخاب اول مردم مطرح کند. انتخابی که به نظر میرسد این بار بهسمت دریاچه ارومیه حرکت خواهد کرد.
طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در سال ۹۶ میتوان انتظار داشت ۵ استان جدید به شبکه ریلی کشور متصل شوند .
در کنار این پروژهها یکی از اصلیترین طرحهاکه از سوی دولت پیگیری میشود، قطارهای حومهای و اتصال شهرها به یکدیگر با قطارهای سریعالسیر خواهد بود.
در کنار قطارها حومهای که در شهرهای بزرگی مانند تهران، اصفهان و مشهد طراحی شده، راهاهن سریعالسیر تهران – قم – اصفهان نیز یکی از اصلیترین پروژههایی است که با سرمایهگذاری خارجی امید آن وجود دارد که ظرف سالهای آینده به بهرهبرداری برسد.
وزیر راه و شهرسازی در نامهای خطاب به رییس سازمان برنامه و بودجه درخواست یک طرح راهآهن سریعالسیر دیگر در دستور کار اقتصادی ایران قرار گیرد.
طرح سریعالسیر تبریز – ارومیه پروژهای جدید است که آخوندی درخواست کرده با تامین منابع مالی مورد نظر برای آن مطالعه در این رابطه آغاز شده و امکان پیگیری این پروژه فراهم شود.
طبق اعلام وزارت راه، در حال حاضر مطالعات و مدارک این پروژه در حال نهایی شدن است تا با ارسال به سازمان برنامه و بودجه، پیگیریها در رابطه با آن رسما آغاز شود.
در طرحی که وزارت راه و شهرسازی آن را پیگیری میکند، راهآهن تبریز – ارومیه از میانگذر دریاچه ارومیه عبور خواهد کرد. این میانگذر که چند سال قبل در قالب بزرگراه شهید کلانتری افتتاح شد و فاصله میان تبریز و ارومیه را به نصف کاهش داد، حالا در قالب یک طرح مطالعاتی جدید میتواند پذیرای قطارها باشد تا شبکه ریلی جدیدترین مهمان دریاچه ارومیه لقب بگیرد.
دیدگاه