مهم ترین مشکلات کمپ های گردشگری
مدیرکل مناطق نمونه و زیرساختهای گردشگری معاونت سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه واگذاری و تبدیل به احسن ۵۰ درصد دیگر کمپها از طریق سازمان مدیریت و برنامهریزی پیگیری میشود، افزود:
از این سازمان درخواست کردهایم ساز و کار قانونی مربوط به واگذاریها در دور جدید را مشخص کند.
این مقام مسئول در معاونت سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دربارهی علت این درخواست گفت که: با توجه به ویژگی خاصی که کمپهای رفاهی و اقامتی باید داشته باشند، متأسفانه کمپهای ساخته شده بیشتر از آنکه دارای ساختار یک محل رفاهی باشند، شبیه پارک شهری شدهاند.
وضعیت موجود کمپها نشان میدهند، برای اجرای چنین پروژهای بررسیهای لازم صورت نگرفته، برای همین اصلیترین چالش آنها، جانمایی است.
تاجیک برای تایید این ادعای خود مصداقی آورد و گفت:
«کمپ آبعلی» و برخی دیگر از کمپها آنقدر جانماییِ بدی دارند که اصلاً صلاح نمیدانیم این پروژهها ادامه پیدا کنند و یا حتی به سرمایهگذار واگذار شوند، چرا که اگر بخواهیم فقط جاده دسترسی به این کمپ را احداث کنیم، باید چند برابر اعتبار بکار گرفته شده در آن کمپ، هزینه کنیم.
ساختار کمپهای ایجاد شده نشان میدهد، تقدم و یا تأخر اولویتها مسئله داشته است و در برخی از این فضاها ابتدای پروژه امکاناتی ایجاد شده، که در آن مرحله از کار، اصلاً نیاز نبوده اضافه شود.
مدیرکل مناطق نمونه و زیرساختهای گردشگری با بیان اینکه هنوز کارشناسی گستردهای روی کمپهای احداث شده، صورت نگرفته است، گفت:
تا همین جای کار هم ایرادها را میپذیریم و معتقدیم اولین گام برای اصلاح وضعیت موجود، تبدیل به احسن پروژهها است که با تایید سازمان مدیریت و برنامهریزی باید صورت گیرد.
تاجیک سپس به ایدهای برای اجرای مشترک این پروژهها با شهرداری اشاره کرد و گفت که به جای انجام مستقل این پروژه میتوان طی تفاهمی با شهرداریها در ورودی شهرهای مقصد گردشگری تعداد اندکی کمپ با شرایط متفاوت احداث کرد. این کمپها محل استقرار ایستگاههای اطلاعرسانی گردشگری و بازارچههای صنایعدستی نیز خواهند بود. این ایده به سازمان مدیریت و برنامهریزی ارائه شده که اگر موافقت شود در برنامه ششم توسعه میتوان با این شیوه پروژهی کمپها را ادامه داد.