آیا گردشگری پسابرجام، گره گشای بیکاری زنان خواهد بود؟
نرخ بیکاری زنان ایرانی ۲۰ درصد است، عددی دو برابر مردان. پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای خروج از این بحران، تغییر بنیانهای سیاستگذاری معطوف به جنسیت و برنامهریزی شایسته است؛ اما راهکار اجراییتر یک کارشناس مسائل اجتماعی، گرایش بیشتر به گردشگری است.
زهرا نژادبهرام با اعتقاد بر اینکه پسابرجام، موقعیتها را برای گردشگری ایران بالفعل میکند، پرداختن به این صنعت را راهکاری برای کسب درآمد جایگزین نفت و مهمتر از آن، حل بحران بیکاری دانست و گفت:
گردشگری فارغ از آن که امکانی برای کسب درآمد است، فرصتی برای ایحاد اشتغال محسوب میشود. با توجه به میزان بیکاری در میان جوانان تحصیلکرده و به خصوص زنان با نرخی در حدود ٢٠ درصد، این صنعت با صرف هزینههای محدود قادر است بسیاری از مشکلات اشتغال را مرتفع کند.
او سپس به بروز ناامنیهای اخیر در کشورهای خاورمیانه که صنعت گردشگری آنها را به مخاطره انداخته اشاره کرد و افزود:
در این میان نکته قابل تأمل، امنیت موجود در کشور است که به عنوان سرمایهای گرانقیمت برای جلب گردشگر محسوب میشود. وقایع نگرانکنندهی کشورهایی مثل ترکیه و مصر که مقصد اصلی گردشگران در خاورمیانه بودند، این امکان را برای جلب گردشگران در ایران فراهم میکند، فرصتی که شاید با برجام به یک امکان بالفعل مبدل شده است.
این فعال اجتماعی سپس با اشاره به جایگاه گردشگری ایران در جهان، اظهار کرد: «سهم گردشگری ایران از جهان بسیار کم است، اما اکنون با توجه به رفع بسیاری از تحریمها پس از برجام، این فرصت برای ایران ایجاد شده که نگاهی دیگر به گردشگری داشته باشد».
نژادبهرام با بیان اینکه درحال حاضر حدود ۵۰ درصد درآمد مصر و ۴۰ درصد درآمد ترکیه از گردشگری بهدست میآید، گفت: براساس بررسیهای صورت گرفته، اگر ۳۰ درصد درآمد ایران نیز از گردشگری حاصل شود، میتوان سالانه دو برابر صادرات نفتی کشور، از این محل درآمد کسب کرد.
وی افزود: توجه به این قابلیت بسیار جدی در تعریف استراتژی گردشکری کشور، با وجود این همه ظرفیت بالفعل و بالقوه، تاریخ چندهزار ساله ایران، مخازن غنی آثار باستانی و هوای چهار فصل، انقلاب گردشگری را در جهان ایجاد خواهد کرد.
منبع: ایسنا
دیدگاه