مراقب خورد و خوراکمان در ایام نوروز باشیم
خوشاندامی و زیبایی دغدغه ذهنی خیلی از ما انسانها است. گاه با اینکه طی سال تمام تلاش خود را برای رسیدن به این هدف میکنید، با یک رژیم ناسالم در ایام تعطیل تمام این زحمات به باد میرود. هر چند چاقی مسالهای است که در هر سن و زمانی ما را تهدید میکند اما در تعطیلات به دلیل بیتحرکی بیشتر در معرض چاقی هستیم.
باید بدانیم که منشا بسیاری از بیماریها چاقی و رژیم نامناسب است پس برای اینکه میزبان ما ناراحت نشود، خود را بیمار نکنیم. مجبور نیستیم هر آنچه که به ما به عنوان پذیرایی تعارف میشود، برداریم. گاهی این فرهنگ غلط ناراحت شدن میزبان و رودربایستی ما کار را به جایی میرساند که برخلاف خواستهمان کار نادرست را انجام دهیم. اگر میتوانید یک نه قاطع بگویید که بهتر اما اگر خیلی برایتان سخت است و خودتان هم این را نشانه بیادبی میدانید:
- سعی کنید اولین انتخابتان از ظرف میوه باشد. میوه و یا شیرینی کوچکتر را انتخاب کنید و همهی آن را نخورید.
- حتی اگر وزن مناسبی دارید، نیاز شما به قند در طول روز ۱۵۰ گرم است و اگر بدن شما برای تامین این مقدار با کمبود مواجه شود، میزان قند مورد نیاز خود را از منابع دیگری مانند میوهها بدست میآورد. بنابراین خوردن یک شیرینی در طول روز کافی است.
اگر برای صرف ناهار یا شام دعوت میشوید
- هرگز در این ایام سعی نکنید رژیم بگیرید و وزن خود را کاهش دهید. واقع بین باشید و تلاشتان را برای ثابت نگه داشتن وزنتان بکار گیرید.
- به میزان کافی آب بنوشید. احساس تشنگیتان را با گرسنگی اشتباه نگیرید و برای رفع تشنگی خود حتما از آب و یا چای کمرنگ استفاده کنید نه نوشابه یا آبمیوه.
شاید این روند هنوز بین ما صحیح و مرسوم نباشد اما سعی کنید اگر شما میزبان هستید، غذایی کم کالری برای میهمانانتان تهیه کنید و به آنها بگویید که تناسب اندام و سلامتیشان برایتان اهمیت دارد. به جای سس در سالادهایتان از مخلوط ماست، آبلیمو و روغن زیتون استفاده کنید. جای قند، توت خشک، جای نوشابه، دوغ و قبل از وعده اصلی میوه تعارف کنید.
اگر به سفر میروید بخاطر داشته باشید:
- از خوردن فست فود و غذای رستورانهای بین راهی خودداری کنید.
- غذای تازه و سالم و از نظر بهداشتی مطمئن بخورید.
- مسافرت به همان اندازه که برای کودکان جالب و سرگرمکننده است، برای والدین آنها پر از دردسرهای مراقبت از بچهها است. چرا که برنامه غذایی روزانه بچهها به هم میریزد و والدین مجبور هستند در طول سفر غذاهایی غیر از غذاهای معمول در برنامه غذایی خانواده استفاده کنند. مراقب تغذیه کودکان هنگام سفر باشید. از آنجا که زمان مصرف وعدههای غذایی ممکن است به هم بریزد و در زمانی که کودک گرسنه است، غذای مناسب در دسترس نباشد، کودک مجبور به مصرف میان وعدهها یا تنقلات میشود. بهتر است مقداری غذای آماده مانند انواع ساندویچهای خانگی با خود به همراه داشته باشید تا کودکتان ناگزیر به مصرف تنقلات و ریزهخواری نشود. زمان سفر و تغذیه و خواب کودکتان را به گونهای تنظیم کنید که کودک در سفر گرسنه، خسته و طبیعتا بهانهگیر نشود. برای کودکتان همیشه یک لیوان آب جوشیده و تمیز به همراه داشته باشید تا مجبور به استفاده مدام از آب معدنی نشوید. اگر کودک شما شیر خشک مصرف میکند، وجود آب جوشیده و تمیز بسیار اهمیت دارد. در صورتیکه کودک غذای کمکی میخورد، غذای او را در ظرف درب دار تمیز بریزید و حتما درب آن را ببندید تا هم از انتقال آلودگی به آن جلوگیری کرده و هم حمل آن برایتان راحت باشد.
تغذیه در سفر موضوع مهمی است که در مطالب بعدی به آن خواهیم پرداخت.
به سلامتی خود بیش از هر چیز دیگری اهمیت دهید، در نظر داشته باشید که هدف اصلی در ایام نوروز کسب تجربه و سفر و بازدید از عزیزانمان است. مراقب باشیم که با اضافه وزن و پشیمانی بعد از آن، به خاطرهای بد مبدل نشود.